Menu
8,5

Dynamisch energiecontract: de energie van morgen

Van HalloStroom krijg je energie. Letterlijk ook! We helpen je besparen op je energiekosten met onze innovatieve energieoplossingen en slimme technologieën. Denk aan zonnepanelen waarmee je je eigen energie opwekt en een thuisbatterij waarmee je de manier verandert waarop je energie verbruikt en opslaat. Met een dynamisch energiecontract van HalloStroom Energie helpen we je ook verdienen door slim energiebeheer!

Ons dynamisch energiecontract stelt je in staat om je energie in te kopen tegen marktprijzen die fluctueren, waardoor je kunt profiteren van lage of zelfs negatieve prijzen. Je betaalt de inkoopprijs. Wij maken dus geen winst op jouw verbruik. Een stuk voordeliger dan de traditionele contractsvormen.

Benieuwd hoeveel een dynamisch energiecontract jou kan opleveren?

Bereken je maandbedrag hier

Duurzaam in jouw voordeel

Wij maken geen winst op jouw verbruik

Voor je stroom betaal je de inkoopprijs per uur + €6,25 leveringskosten per maand. Daarnaast rekenen we de laagste handling fee per kWh.

Live inzicht in je verbruik

In de Mijn HalloStroom omgeving zie je hoeveel stroom je hebt verbruikt tegen welke kosten. Ook zie je hier wat de prijzen per uur voor de volgende dag zijn.

Bespaar honderden euro's

In combinatie met een thuisbatterij van HalloStroom wordt het voordeel alleen maar groter. De verwachte besparing op jouw energierekening is gemiddeld € 100 tot € 180 per maand.

Stroomprijs per uur: hoe werkt dat?

Bij HalloStroom Energie koop je je stroom in per uur. Dit in tegenstelling tot vaste of variabele energiecontracten waarbij je een vaste prijs hebt afgesproken voor een bepaalde periode. Daarbij kom je niet voor verrassingen te staan, maar het betekent ook dat je waarschijnlijk te veel betaalt.

Bij een dynamisch energiecontract van HalloStroom Energie zijn de tarieven voor stroom ieder uur en iedere dag anders. Deze tarieven worden bepaald op de spotmarkt en worden altijd een dag van tevoren bekend gemaakt. Met dit inzicht kun je dus je energie slim beheren. En zo verdienen. Zet je vaatwasser aan op het moment dat er veel duurzame energie beschikbaar is (momenten waarop het hard waait of de zon volop schijnt) en de stroomprijzen laag zijn. Tijdens piekuren, zoals etenstijd wanneer iedereen thuiskomt van werk en elektrische auto’s worden opgeladen, is de vraag hoog en het aanbod laag. Hierdoor is de stroomprijs dus hoog en kun je beter even wachten tot een ander moment.

De voordelen van een dynamisch energiecontract: Met een dynamisch contract van HalloStroom Energie geniet je van diverse unieke voordelen:

 • Geen verborgen marges: voor je stroom betaal je de inkoopprijs per uur.
 • Altijd flexibel: ons contract is elke dag opzegbaar zonder opzegboete.
 • Geen gedoe, wij regelen het voor je: jij checkt je huidige contract om te zien wanneer je kunt overstappen, je vult online je aanvraag in en wij regelen de rest.
 • Extra besparingen: in combinatie met een HalloStroom Thuisbatterij is de verwachte besparing op jouw energierekening gemiddeld €100 tot €180 per maand*.

*De daadwerkelijke besparing is afhankelijk van de volatiliteit op de energiemarkt, waarvan verwacht wordt dat deze zal toenemen in de toekomst.

Jouw route naar HalloStroom Energie

HalloStroom Energie in 3 stappen

Benieuwd hoe je snel kunt starten met HalloStroom Energie? We maken het eenvoudig en efficiënt, volledig online, zodat je snel kunt genieten van onze flexibele en voordelige energietarieven.

1. Meld je aan

Check je huidige contract om te zien wanneer je kunt overstappen. Vul ons eenvoudige online aanmeldformulier in en krijg direct een overzicht van je verwachte maandelijkse kosten.

2. Wij regelen de rest

Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen en alles is goedgekeurd, nemen wij het van je over. We zorgen dat je huidige contract netjes wordt beëindigd en je automatisch overstapt naar HalloStroom Energie.

3. Start met besparen

Na je overstap profiteer je direct van dynamische energieprijzen. Begin meteen met besparen door je energie slim te beheren.

Hoe kan ik mij aanmelden voor HalloStroom Energie?

Bereken je maandbedrag
Veelgestelde vragen

FAQ

 • Waarom kiezen voor een dynamisch energiecontract bij HalloStroom?
  Een dynamisch energiecontract is goedkoper en flexibeler. Goedkoper dan traditionelere energiecontracten omdat je niet gebonden bent aan een vooraf bepaalde prijs voor een bepaalde periode. Ook is het goedkoper omdat je kunt verdienen door slim energiebeheer. En je blijft flexibel doordat je dynamisch energiecontract elke dag opzegbaar is.
 • Hoe wordt de prijs voor dynamische energie bepaald?
  Bij een dynamisch energiecontract van HalloStroom verandert de prijs van stroom elk uur, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare duurzame energie en marktvraag. Wanneer veel duurzame energie beschikbaar is, kunnen de prijzen dalen. Hoewel de prijzen soms hoger kunnen zijn dan bij een vast contract, levert een dynamisch contract gemiddeld meer besparingen op.
 • Is een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij voordelig?
  Absoluut! In combinatie met een thuisbatterij van HalloStroom wordt het voordeel alleen maar groter. Met ons slimme Energie Management Systeem optimaliseren we jouw elektriciteitskosten. Met behulp van AI en machine learning laadt en ontlaadt ons slimme Energie Management Systeem de batterij op basis van de meest voordelige prijzen op verschillende energiemarkten waartoe jij als consument geen toegang hebt. Wij nemen voor jou slimme beslissingen op basis van variabele elektriciteitsprijzen, zonneproductie, thuisverbruik en nauwkeurige weersvoorspellingen. In combinatie met een dynamisch energiecontract van HalloStroom Energie is de verwachte besparing op jouw energierekening gemiddeld € 100 tot € 180 per maand. In combinatie met een dynamisch energiecontract van HalloStroom Energie garandeert HalloStroom de eerste twee jaar een maandelijkse besparing van gemiddeld € 120,- op jouw energierekening.
 • Hoe zijn de kosten van een dynamisch energiecontract van HalloStroom opgebouwd?
  Bij HalloStroom betaal je de marktprijs voor energie op het moment van verbruik. Daarnaast betaal je een handling fee van €0,02 per kWh. Dit is de voordeligste handling fee van Nederland! Naast deze variabele kosten rekenen we vaste leveringskosten van €6,25 per maand.
 • Hoe zit het met het opzeggen van mijn huidige energiecontract?
  Het is belangrijk dat je eerst zelf je huidige contract checkt om te zien wanneer je kunt overstappen en of je een opzegvergoeding moet betalen. Met een variabel of dynamisch contract kun je normaal gesproken op ieder moment of maandelijks overstappen. Zodra je je bij ons aanmeldt, hebben we minimaal 20 dagen nodig om je over te schrijven. Hier zit 14 dagen wettelijke bedenktijd in.
 • Leveren jullie naast stroom ook gas?
  Ja! We leveren zowel stroom als gas. De vaste leveringskosten voor gas zijn €6,25 per maand. De handling fee bedraagt €0,08 per m3. De verbruikskosten worden berekend aan de hand van het dynamische dagtarief. Aanmelden voor gas kan via de button op deze pagina.
 • Heb ik een slimme meter nodig?
  Ja je hebt een slimme meter nodig.