Stroom opladen tegen voordelige tarieven, opslaan gedurende perioden van lage kosten en terugvoeren wanneer de prijzen hoog zijn. Dit wordt gerealiseerd door ons dynamisch contract te combineren met onze thuisbatterij.
Energy trading, of elektriciteitshandel, omvat het kopen en verkopen van elektriciteit op markten zoals de onbalansmarkt. Hier wordt elektriciteit in realtime verhandeld om de balans tussen vraag en aanbod te handhaven. Deelnemers bieden of vragen elektriciteit aan om eventuele onbalansen op te lossen, waardoor een betrouwbare energievoorziening gewaarborgd wordt.
Als energy trader handel je in wind- en zonne-energie*. Onder een dynamisch energiecontract varieert de stroomprijs op basis van de beschikbare duurzame energie, zoals wind of zonlicht. Bij toenemende duurzame energie daalt de prijs. Met de onvoorspelbaarheid van de vraag naar (duurzame) energie, ontstaat er een markt voor energy trading.
*Om te handelen in stroom heb je een dynamisch energiecontract én een thuisbatterij van HalloStroom nodig.
Bij Energy Traden speelt elke schakel van jou HalloStroom ecosysteem een rol aan het extra besparen op je energierekening.
Je zonnepanelen produceren elektriciteit uit zonlicht, wat een duurzame en hernieuwbare energiebron is. Deze opgewekte energie wordt direct gebruikt om de energiebehoefte van jou huishouden te voorzien.
-
-
-
De opbrengst kan variëren afhankelijk van marktomstandigheden en handelsstrategieën. Succesvolle handelaren kunnen aanzienlijke winsten behalen, maar er zijn ook risico's verbonden aan deze activiteit.
Directe besparing
€ 0,00
Je consumeert je eigen opwek en betaalt geen energiebelasting en btw.
Directe besparing
€ 1.000,00
Je hebt een thuisbatterij én een dynamisch energiecontract van HalloStroom en laat HalloStroom slim handelen op de onbalansmarkt.
Disclaimer: De getoonde besparingen zijn een schatting gebaseerd op een gemiddelde handelstartegie simulatie voor een 10 kWh batterij met 5 kW omvormer
Bij HalloStroom kunnen we voor klanten met een dynamisch energiecontract en een thuisbatterij handelen op de onbalansmarkt door middel van ons geavanceerde energiemanagementsysteem. Met de HalloStroom Brian verzamelen we continu gegevens over de energiemarkt en het energieverbruik van onze klanten. Op basis hiervan voeren we automatisch handelsorders uit, waarbij we proberen te profiteren van gunstige marktomstandigheden. Zo helpen we onze klanten om mogelijke opbrengsten uit energy trading te realiseren en tegelijkertijd hun energiekosten te optimaliseren.
Energy trading is het proces van het kopen en verkopen van elektriciteit op verschillende markten om te profiteren van prijsschommelingen en marktomstandigheden.
Om te beginnen met energy trading, melden wij je aan bij ons platform dat toegang biedt tot de energiemarkt. Vervolgens kun je je energieverbruik en -productie beheren via ons geïntegreerde systeem. We begeleiden je stap voor stap om het meeste uit je energie-investering te halen.
De risico's van energy trading zijn onder andere prijsvolatiliteit, waarbij de prijzen sterk kunnen schommelen afhankelijk van vraag en aanbod. Dit vereist dat je actief je energieverbruik en -productie beheert om verliezen te vermijden.
Energy trading biedt consumenten de mogelijkheid om hun energie te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn en te kopen wanneer de prijzen laag zijn. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en extra inkomsten, vooral als je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Energy trading kan plaatsvinden op verschillende markten, zoals de day-ahead markt, waar elektriciteit een dag van tevoren wordt verhandeld, en de intraday markt, waar handel binnen dezelfde dag plaatsvindt. Door deel te nemen aan deze markten, kun je profiteren van prijsfluctuaties en je energie optimaal inzetten.
Bekijk onze kennisbank voor technische of inhoudelijke vragen, of neem contact met ons op voor een advies op maat.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.