Menu
8,5
Terug

Aanmelden bij Energieleveren.nl

Onze collega’s van operations zullen je allereerst aanmelden bij Energieleveren.nl alvorens er wordt geïnstalleerd. Waarom is dit belangrijk?

Wat is Energieleveren.nl
Energieleveren.nl is een initiatief van de gezamenlijke regionale netbeheerders. Het registreren van je zonnestroomsysteem is van groot belang. De netbeheerder heeft deze gegevens nodig om het elektriciteitsnet optimaal te beheren. Zo kunnen zij via deze website precies bijhouden hoeveel zonnepanelen er liggen en zorgen ze ervoor dat het stroomnet in Nederland de snelle groei van de zonne-energie aankan.


Stroom terug leveren en de salderingsregeling
Als je op een bepaald moment meer energie produceert dan direct in het huis verbruikt wordt, wordt deze energie terug geleverd aan het elektriciteitsnet. In Nederland bestaat momenteel over de terug geleverde energie de zogeheten salderingsregeling. De geleverde stroom wordt afgestreept tegen de stroom die je thuis geleverd hebt gekregen. Wek je met de zonnepanelen meer op dan je aan stroom verbruikt hebt? Dan zal je hiervoor een bedrag terugkrijgen

Door jouw zonnestroomsysteem te laten registreren op energieleveren.nl weet je zeker dat de juiste gegevens bekend zijn bij de netbeheerder, zodat er energie terug geleverd kan worden aan het net.


De Energiemeter
Helaas is niet iedere energiemeter geschikt om terug te leveren aan het net. Door jouw toekomstige zonnesysteem aan te melden bij energieleveren.nl, zal de netbeheerder een seintje krijgen dat je wellicht van plan bent om zonnepanelen te nemen. Ze kunnen bekijken of de meter geschikt is voor zonnepanelen.

Indien je meter niet geschikt is, krijg je dat te horen van je netbeheerder. Je kan dan zelf contact met hen opnemen en zij komen jouw energiemeter kosteloos vervangen voor een geschikte energiemeter.
Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op.

Neem contact op