Menu
8,5
Terug

Aanmelden bij Energieleveren.nl

Voordat de zonnepanelen op jouw dak worden geïnstalleerd is het slim (en verplicht) om je je alvast aanmelden bij energieleveren.nl.


Wat is energieleveren.nl
Energieleveren.nl is een initiatief van de gezamenlijke regionale netbeheerders. Het registreren van je zonnestroomsysteem is belangrijk. De netbeheerder heeft deze gegevens nodig om het elektriciteitsnet optimaal te beheren. Zo kunnen zij via deze website precies bijhouden hoeveel zonnepanelen er liggen en zorgen ze ervoor dat het stroomnet in Nederland de snelle groei van de zonne-energie aankan.


Waarom aanmelden slim (en verplicht) is

  • Zonder aanmelding is de netbeheerder niet op de hoogte van teruglevering van stroom die je teveel hebt opgewekt, je kunt een gedeelte van de opgewekte stroom kwijtraken.
  • Je kunt je maandbedrag bij de energieleverancier anders niet verlagen.
  • Zonder aanmelding kom je niet (meer) in aanmerking voor het kosteloos vervangen van een analoge door een slimme meter.
  • De netbeheerder moet per regio weten hoeveel stroom er teruggeleverd wordt aan het net om eventuele problemen te voorkomen.


Hoe meld ik mijn zonnestroomsysteem aan?
Aanmelden is heel simpel en is in 5 minuten geregeld.

  1. Ga naar energieleveren.nl
  2. Vul je adresgegevens en de laatste 6 tekens van je meternummer in
  3. Vul ook je contactgegevens in en verifieer je e-mailadres
  4. Log in en vul de gegevens in van het zonnestroomsysteem.

Voorafgaand aan de installatie ontvang je van ons een e-mail met de technische gegevens van de zonnepanelen en de omvormer.


Wat als er nog iets wijzigt?
Het kan wel eens voorkomen dat we bij de technische inspectie (welke voor de installatie plaats vindt) bij jou thuis, constateren dat er meer of minder panelen op jouw dak passen. Geen probleem, je kunt dit alsnog aanpassen op de website van energieleveren.nl.


Een goede voorbereiding is het halve werk. Kom je er echt niet uit, neem dan contact op met klantenservice.