Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over het afkopen, overnemen of meeerhuizen van je huursysteem. Wij hebben alle informatie voor je op een rij gezet. Heb je na het lezen van de FAQ nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de beste optie voor jouw situatie. We begeleiden je bij het gehele proces, zodat je zonder zorgen je huursysteem kunt afkopen, overdragen of verhuizen.
Vaak is het voor zowel jou als de nieuwe bewoner het meest aantrekkelijk om het systeem zelf af te kopen en mee te nemen in de verkoop van de woning. De nieuwe bewoner hoeft geen huur meer te betalen en jij profiteert van een hogere woningwaarde bij de verkoop. Daarnaast kun jij mogelijk een nieuw systeem laten plaatsen op je nieuwe woning. Wil je weten wat het afkoopbedrag is? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!
Ja, de nieuwe eigenaar kan de huurovereenkomst eenvoudig en zonder extra kosten overnemen. De resterende huurtermijnen worden dan door de nieuwe bewoner betaald. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ja, mits je nieuwe woning voldoet aan de installatie-eisen. We verzorgen het volledige verhuisproces, inclusief (de)montage. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Verhuizen van zonnepanelen raden we sterk af, niet alleen omdat dit erg duur is, maar ook omdat het meer complexiteit met zich meebrengt. Vaak is het voordeliger om het zonnepaneelsysteem af te kopen en op je nieuwe woning een nieuw systeem te laten plaatsen. Bij het afsluiten van een nieuw huurcontract ontvang je bovendien €150 retour. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
De kosten voor verhuizing hangen af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de herinstallatie. Een monteur komt eerst langs in je nieuwe woning om de situatie te bekijken. Vervolgens maken we een duidelijke kostenberekening. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.
Met name het verhuizen van een zonnepaneelsysteem is complex vanwege factoren zoals de ligging van het dak, het type dak en de grootte ervan. Dit maakt herplaatsing niet altijd mogelijk of rendabel. Voor een thuisbatterij is verhuizen eenvoudiger. Maar nog steeds is afkopen en meenemen in de verkoop van je huis vaak aantrekkelijker. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de beste optie voor jouw situatie.
In dat geval kun je ervoor kiezen om het systeem zelf af te kopen, zodat je geen verdere huurverplichtingen hebt. Wil je weten wat het afkoopbedrag is? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.