Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over ons energie-ecosysteem. Hier lees je hoe verschillende onderdelen, zoals thuisbatterijen, dynamische energiecontracten en slimme energiesturing, samenwerken om jouw energie optimaal te benutten. Heb je na het lezen van de FAQ nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
De zonnepanelen wekken elektriciteit op die direct wordt gebruikt in huis, eventueel overschot wordt opgeslagen in de thuisbatterij. Met een dynamisch energiecontract profiteer je optimaal. Dankzij variabele tarieven op basis van marktomstandigheden passen de prijzen zich aan op vraag en aanbod, waardoor je je energiekosten slim kunt optimaliseren.
Ja, de energie die je zonnepanelen opwekken kan direct naar je thuisbatterij worden gestuurd voor opslag. Dit maakt het mogelijk om overtollige energie op te slaan en te gebruiken wanneer de zon niet schijnt of wanneer de energieprijzen hoog zijn.
De communicatie tussen je zonnepanelen, thuisbatterij en de EnergieBox wordt beheerd via een geavanceerd energiebeheersysteem. Dit systeem zorgt voor een naadloze integratie door middel van draadloze technologieën en datastromen. De zonnepanelen sturen informatie over hun productie naar het systeem, terwijl de thuisbatterij gegevens over de opslag en het verbruik doorgeeft. De EnergieBox coördineert deze gegevens en optimaliseert het gebruik van de opgewekte energie. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat je energie optimaal wordt beheerd en je de grootste voordelen uit je systeem haalt.
Het dynamische energiecontract werkt perfect samen met ons ecosysteem om je energiekosten te optimaliseren. Het past zich automatisch aan de schommelingen in de energieprijzen aan, waardoor je kunt profiteren van lagere tarieven tijdens daluren en je verbruik kunt verschuiven naar goedkopere periodes. In combinatie met je zonnepanelen en thuisbatterij zorgt dit voor een uiterst efficiënte energiebeheersing. Je kunt je opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn, wat je besparingen verhoogt en je energieonafhankelijkheid vergroot.
Met ons geïntegreerde systeem kun je je energieverbruik optimaliseren door gebruik te maken van realtime gegevens en aanbevelingen. Het systeem monitort je energieproductie en -verbruik en past je energiegebruik aan op basis van actuele energieprijzen. Door je energieverbruik te plannen tijdens daluren en je opgeslagen energie te gebruiken tijdens piekuren, kun je je kosten aanzienlijk verlagen en je energie-efficiëntie verbeteren. Ons platform biedt je inzicht en tools om je verbruik optimaal af te stemmen op de goedkoopste beschikbare energie.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.