Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over thuisbatterijen. Of je nu wilt weten hoe thuisbatterijen werken, wat de kosten zijn of hoe je het meeste uit je investering haalt, wij hebben alle informatie voor je op een rij gezet. Heb je na het lezen van de FAQ nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
Onze thuisbatterijen hebben een capaciteit van 5, 10, 15 of 19 kWh. Afhankelijk van jouw energieverbruik bepalen we samen welke opslagcapaciteit het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Doe alvast onze bespaarcheck om te kijken wat de thuisbatterij voor jou kan betekenen.
Alle onderhouds- en servicekosten zijn inbegrepen in de huurprijs. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor reparaties, vervangingen of regelmatige inspecties gedurende de huurperiode.
Het huurcontract voor een thuisbatterij met 5, 10 of 15 kWh heeft een looptijd van 15 jaar. Het huurcontract voor een thuisbatterij met 19 kWh heeft een looptijd van 10 jaar. Gedurende deze periode ben je verzekerd van volledige service en ondersteuning.
De kosten voor het huren van een thuisbatterij variëren afhankelijk van de capaciteit en het type batterij. We bieden flexibele betaalplannen die passen bij jouw energiebehoeften en budget. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.
Thuisbatterijen mogen uitsluitend worden geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs. Zij zorgen voor een veilige en correcte installatie en naadloze integratie met je bestaande energiesysteem.
Een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genaamd, is een grote oplaadbare batterij die in huis (of eventueel buiten) wordt geplaatst. In deze batterij sla je de door jouw zonnepanelen opgewekte zonne-energie op voor momenten dat je deze écht nodig hebt, zoals in de avonduren. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en profiteer je optimaal van je zonnepanelen. Je kunt ook stroom van het elektriciteitsnet opslaan wanneer de tarieven laag zijn. Deze energie kun je later gebruiken in je woning of terugleveren aan het net op momenten dat de stroomprijzen hoog zijn.
De garantieperiode geldt gedurende de volledige looptijd van het huurcontract.
De garantie dekt defecten en storingen die ontstaan door normaal gebruik van de thuisbatterij. Dit omvat eventuele problemen met de batterijcellen, omvormer, en andere essentiële componenten. Wij zorgen ervoor dat defecte onderdelen kosteloos worden gerepareerd of vervangen tijdens de huurperiode.
Om aanspraak te maken op de garantie, moet de thuisbatterij volgens de specificaties en richtlijnen worden gebruikt. Dit betekent onder andere dat de batterij professioneel moet zijn geïnstalleerd en onderhouden. Eventuele schade door verkeerd gebruik of externe factoren kan de garantie beperken.
De garantie kan beperkingen bevatten, zoals een maximaal aantal laadcycli of een minimale capaciteit gedurende de levensduur van de batterij. Wij informeren je graag over de exacte voorwaarden die van toepassing zijn op jouw thuisbatterij.
Als er tijdens de huurperiode een storing of defect optreedt, nemen wij snel actie om het probleem op te lossen. Dit kan betekenen dat we het defecte onderdeel repareren of de hele batterij vervangen, afhankelijk van de aard van het probleem.
Een thuisbatterij werkt door elektrische energie op te slaan die wordt gegenereerd door je zonnepanelen of die wordt geleverd door het elektriciteitsnet. Wanneer je zonnepanelen meer energie produceren dan je op dat moment verbruikt, wordt het overschot aan energie opgeslagen in de batterij voor later gebruik.
Een thuisbatterij gaat doorgaans tussen de 10 en 20 jaar mee, afhankelijk van het type batterij en hoe vaak deze wordt geladen en ontladen. Onze batterijen zijn ontworpen om langdurig betrouwbaar te functioneren met minimale afname in capaciteit over tijd.
Ja, je kunt je energieopslagsysteem uitbreiden als je meer opslagcapaciteit nodig hebt. Dit kan door extra batterijen toe te voegen aan je bestaande systeem. We helpen je graag met het plannen en uitvoeren van de uitbreiding.
Je kunt het energieverbruik van je thuisbatterij optimaliseren door te zorgen dat je batterij voornamelijk wordt opgeladen wanneer de energieprijzen laag zijn en de opgeslagen energie te gebruiken tijdens piekuren. Ons monitoringssysteem geeft je inzicht in de beste momenten om je batterij te laden en te ontladen.
Een thuisbatterij slaat elektrische energie op van zonnepanelen, het elektriciteitsnet of andere hernieuwbare bronnen. Het helpt huishoudens om opgewekte energie te bewaren voor later gebruik, waardoor ze minder afhankelijk zijn van het net en kunnen besparen op energiekosten.
De voorkant van de HalloStroom thuisbatterij (Enphase) is uitgerust met een handige LED-lamp die in één oogopslag de status van de batterij weergeeft. Deze indicator helpt je om eenvoudig te zien hoe je batterij presteert. Voor meer details over de betekenis van de status van de batterij vind je hieronder een uitgebreide handleiding.
Toelichting 5P thuisbatterij Hallostroom.
Toelichting 10T thuisbatterij HalloStroom.
De belangrijkste thuisbaterij voordelen zijn: een hogere mate van energieonafhankelijkheid, lagere energiekosten, en een efficiënter gebruik van de door je zonnepanelen opgewekte energie.
Thuisbatterijen zijn geschikt voor de meeste woningen, maar de geschiktheid hangt af van factoren zoals de beschikbare ruimte en de elektrische installatie in je huis. We helpen je graag om te beoordelen of een thuisbatterij geschikt is voor jouw situatie.
Onderhoud voor je thuisbatterij is minimaal en omvat periodieke controles om ervoor te zorgen dat de batterij efficiënt blijft functioneren. Bij het huren van een thuisbatterij bieden we een onderhoudspakket aan dat alle benodigde inspecties en eventuele reparaties dekt. Dit zorgt ervoor dat je batterij goed blijft presteren en je kunt vertrouwen op een betrouwbare energieopslagoplossing.
Jouw thuisbatterij wordt geïnstalleerd in 1 dag.
In sommige gevallen kan het nodig zijn om aanpassingen te doen aan je elektrische installatie om de thuisbatterij veilig en efficiënt te kunnen gebruiken. Onze installateurs beoordelen je bestaande installatie en adviseren over eventuele noodzakelijke upgrades.
Bij een stroomstoring zal de thuisbatterij, net als alle elektrische apparaten in huis, uitschakelen. Zodra de stroomstoring is verholpen zal de batterij vanzelf weer opstarten.
De ruimte die je nodig hebt voor een thuisbatterij hangt af van het type en de capaciteit van de batterij. Over het algemeen hebben de meeste thuisbatterijen het formaat van een kleine koelkast en kunnen ze in een garage, bijkeuken of technische ruimte worden geplaatst. Onze installateurs geven je een specifiek advies op basis van jouw situatie.
Wij bieden thuisbatterijen te koop aan met een capaciteit van 5, 10, 15 of 19 kWh. Heb je meer opslag nodig? Geen probleem! We hebben ook grotere opties beschikbaar. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kijken we samen naar jouw energieverbruik en behoeften. Zo bepalen we welke thuisbatterij het beste bij jouw situatie past en wat de bijbehorende kosten zijn.
Ja, dat is zelfs de meest gebruikelijke manier om een thuisbatterij te gebruiken. De thuisbatterij slaat overtollige zonne-energie op voor later gebruik.
Bij thuisbatterij kopen betaal je eenmalig de aanschafkosten en heb je daarna geen maandelijkse lasten. Je bent 100% eigenaar en profiteert maximaal van je eigen opgewekte energie. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en eventuele reparaties.
Bij thuisbatterij huren betaal je een vast bedrag per maand zonder grote investering vooraf. Onderhoud en reparaties zijn inbegrepen gedurende de hele huurperiode.
Een thuisbatterij kan uitstekend gecombineerd worden met een laadpaal of warmtepomp. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld je elektrische auto op te laden met je eigen opgewekte stroom of goedkope stroom van het elektriciteitsnet. Hierdoor verhoog je je zelfvoorzienende en haal je maximaal voordeel uit je duurzame energieoplossingen.
Zonnepanelen en een thuisbatterij dragen bij aan verduurzaming door de CO2-uitstoot te verminderen, de energieafhankelijkheid te beperken, het energieverbruik te optimaliseren en de groei van groene technologieën te stimuleren.
De kosten voor het installeren van zonnepanelen en een thuisbatterij hangen af van de grootte van de systemen en je specifieke situatie. Over het algemeen kan de initiële investering worden terugverdiend door de aanzienlijke verlaging van je energiekosten. De financiële voordelen omvatten lagere maandlasten door zelfopgewekte energie, besparingen door het optimaliseren van je energieverbruik met een thuisbatterij, en mogelijk belastingvoordelen of subsidies. We bieden een op maat gemaakte berekening en advies om je de exacte kosten en voordelen te laten zien.
Om je energieverbruik te optimaliseren, kun je gebruik maken van ons geïntegreerde systeem om je energieverbruik te monitoren en aan te passen. Plan energie-intensieve taken tijdens daluren, gebruik je opgeslagen energie tijdens piekuren, en volg de aanbevelingen van ons systeem voor de beste tijden om energie te verbruiken of op te slaan. Daarnaast kan het investeren in energie-efficiënte apparaten je verbruik verder verlagen.
Bereid je huis voor op de installatie door ervoor te zorgen dat je dak in goede staat verkeert en voldoende ruimte biedt voor de zonnepanelen. Zorg ook voor voldoende ruimte voor de thuisbatterij, bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte zoals een garage of bijkeuken. Laat je elektrische installatie controleren om te zorgen dat deze geschikt is voor de nieuwe systemen. Ons team helpt je met een checklist en advies om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.