Menu
8,5

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wij zetten de 5 trends van dit moment voor je op een rijtje. Zo helpen we je een beetje te verduurzamen en duurzame keuzes te maken.

Trend 1: Minder bezit, alleen gebruik

Je ziet het steeds vaker: huurauto’s, leenfietsen, scooters die je een tijdje kunt huren. Bezit is steeds minder belangrijk. Veel mensen zien de voordelen van tijdelijk gebruik: goed voor je portemonnee en goed voor de verduurzaming van de aarde. Daarnaast ben je door spullen te huren niet de eigenaar en heb je dus ook niet de zorgen als iets kapot gaat. Of dat nu om gereedschap, vervoersmiddelen of duurzaamheidsaanpassingen aan je huis gaat.


Niet voor niets is het huren van zonnepanelen bij HalloStroom zo populair. Je hebt wel de baten, maar niet de lasten! Geen gedoe met verzekeringen, of de juiste installateur vinden: dat doen wij allemaal voor je. Jij hoeft alleen maar aan te geven hoeveel panelen je zou willen en wij doen de rest. Ideaal!

Trend 2: Thuiswerken is een blijvertje

In het begin moesten de meesten van ons er nog aan wennen: thuiswerken. Inmiddels is het zo ingeburgerd dat zowel werkgevers als werknemers niet meer anders willen. En dat is ook meteen duurzame trend nummer 2.

Het werken op afstand is namelijk ook heel goed voor het milieu. Denk aan minder auto’s op de weg en kantoorgebouwen die minder energie verbruiken. Op die manier stoten we wereldwijd minder broeikasgassen uit. Er is geen eenvoudigere, snellere en goedkopere manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen dan door het woon-werkverkeer te verminderen.

Thuiswerken heeft er wel toe geleid dat je eigen energierekening is gestegen. Je hebt waarschijnlijk de kachel en lichten wat vaker (en langer) aan. Ben je op zoek naar een manier om je energierekening te drukken? Denk dan eens aan zonnepanelen huren.

Duurzame trends thuiswerken

Met thuiswerken gebruik je meer energie: denk er eens over na die energie duurzaam op te wekken.

Trend 3: Bedrijfspanden gaan op de schop

Panden -of huizen- die nieuw worden gebouwd, hebben meestal al geen gasaansluiting meer en standaard zonnepanelen op het dak. Maar hoe zit dat met oudere panden? Die moeten op de schop! Oudere panden zijn vaak slecht geïsoleerd, hebben nog geen duurzame verlichting of gebruiken bijzonder veel aardgas.

Om meer duurzame bedrijfspanden in Nederland te hebben, heeft de regering besloten dat kantoorgebouwen groter dan 100 m2 vanaf 2023 een energielabel C of hoger hebben. Als het kantoorpand vanaf dat jaar energielabel D of lager heeft, riskeert de eigenaar een boete van maximaal 81.000 euro of moet je het pand sluiten.

Dit kunnen bedrijfseigenaren voorkomen door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren, te isoleren, van het gas af te gaan of een groen dak te nemen. Meer lees je op de website van de KvK hierover.

Trend 4: Veel bezette laadpalen voor elektrische auto’s

Maak je op voor veel bezette laadpalen voor elektrische auto’s! Het wereldwijde doel is om tegen 2040 alleen auto's en bestelwagens op de markt te brengen die een net zero-uitstoot hebben. Dat betekent dat autodealers veel elektrische en hybride auto’s zullen verkopen.

Deze auto’s zullen ergens moeten worden opgeladen en lang niet iedereen heeft een elektrische laadpaal voor zijn of haar huis. Dat betekent dat openbare laadpalen overuren zullen draaien. Wellicht dat je jouw auto dus een blok verder moet parkeren, wil je een vrije laadpaal vinden. Goed nieuws voor het milieu en goed nieuws voor jouw lichaamsbeweging!

Minder goed nieuws overigens voor je energierekening: wie aan huis laadt, zal de energierekening flink zien stijgen. Nog meer reden om zonnepanelen te huren: hoe mooi én duurzaam is het wanneer je auto op zonne-energie rijdt?

Duurzame trends elektrisch rijden

Laad je jouw elektrische auto thuis op, dan stijgt je energierekening. Kies voor zonnepanelen en je bent goedkoper uit.

Trend 5: (Thuis) accu’s om elektrische energie op te slaan worden aantrekkelijker

Je leest het overal: ons stroomnet raakt (te) vol. En dus moeten we op zoek naar manieren om zonne-energie op te slaan. Eén optie is het (thuis) opslaan van deze energie. Daarvoor gebruik je een accu: een grote batterij waarin je de energie opslaat en kan gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Afgelopen jaren was dit financieel nog niet zo aantrekkelijk, maar dat gaat snel veranderen. Grote, internationale bedrijven zijn al aan het experimenteren met het verbeteren van deze accu’s. Zo heeft Tesla bijvoorbeeld al een power wall, waarom je zonne-energie van je huis kunt opslaan. Tof!

Trend 6: Duurzame producten worden de norm

Dankzij Generatie Z (de mensen geboren tussen 1997 en 2012) is de duurzaamheid van producten aan de orde van de dag. Anders dan de generaties daarvoor, is Gen Z zich meer bewust van klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en de verantwoordelijkheid die zij moeten nemen om deze problemen op te lossen. Denk aan jonge activisten als Greta Thunberg.

Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft (54%) van deze jongvolwassenen de milieu- en sociale inspanningen van een bedrijf erg of extreem belangrijk vindt bij het overwegen om een dienst of een product aan te schaffen.

Met welke trend doe jij al mee? We helpen je graag een handje je leven te verduurzamen. Kies voor het huren van zonnepanelen en geniet niet alleen van groene energie, maar ook van een dikkere portemonnee!

Ook meedoen aan duurzame trends? Huur zonnepanelen!