Menu
9,1

Je hebt het vast gehoord: de energieprijzen stijgen en er zijn zelfs al energieleveranciers omgevallen. Gelukkig ben je met zonnepanelen op je dak iets minder afhankelijk van je energieleverancier (je wekt immers je eigen stroom op), maar je kunt ook niet zonder energieleverancier. Wat betekent het omvallen van deze leveranciers voor jou? Wij leggen het je uit.

Je hebt het liever niet: je energiemaatschappij die omvalt. Maar het kán gebeuren. Als je energiemaatschappij in de financiële problemen komt, kan deze failliet gaan. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) zorgt er dan voor dat je toch gewoon gas en elektriciteit blijft ontvangen. Dat is fijn, maar hoe zit het met het voorschot dat je hebt betaald? En wie bepaalt welke nieuwe leverancier je krijgt?

Masten 2

Wie bepaalt welke nieuwe energieleverancier je krijgt?

Wie bepaalt welke nieuwe energieleverancier je krijgt?

Gaat een energieleverancier failliet, dan krijg je automatisch een nieuwe leverancier. Dit gebeurt na maximaal 20 werkdagen. De nieuwe energieleverancier neemt vanzelf contact met je op. Je kunt dan zelf kiezen wat je wilt doen: blijven bij je nieuwe leverancier of toch overstappen.

Je nieuwe leverancier kan twee dingen doen: of je oude contract overnemen, tegen dezelfde voorwaarden, of een nieuw aanbod doen. Kies je voor een nieuwe leverancier, bijvoorbeeld omdat je het contract wat je bij de nieuwe energieleverancier krijgt niet wilt? Dan heb je een opzegtermijn van 30 dagen.

Wat gebeurt er met mijn betaalde voorschot?

Krijg je nog geld van de failliete energieleverancier? De curator kijkt of er genoeg geld is om iedereen te betalen. Heb je daar vragen over? Neem dan contact op met de curator. Je kunt ook altijd advies inwinnen bij het Juridisch Loket, zij kunnen je gratis adviseren.

Nog geen zonnepanelen?

Heb je vragen? Of wil je zonnepanelen gaan huren zodat je minder afhankelijk bent van de energie van je energieleverancier? Bel ons of doe een dakcheck!


Nog geen zonnepanelen? Doe dan de dakcheck!