Menu
8,5

Als je kiest voor zonnepanelen huren, dan wekken je zonnepanelen direct na installatie zonne-energie op. En dat betekent besparen op je energierekening. Hoe zie je dat voordeel terug op je energierekening? Wij leggen het je stapsgewijs uit.

Verlagen variabele energiekosten

Afhankelijk van het aantal zonnepanelen op jouw dak, neem je nauwelijks tot geen stroom meer af van je huidige energieleverancier dus je variabele energiekosten dalen. Deze kosten bestaan uit:

  • de hoeveelheid verbruikte energie in kWh
  • energiebelasting
  • Opslag Duurzame Energie (ODE)


Zbynek burival V4 ZYJZJ3 W4 M unsplash


Je betaalt deze kosten naar rato van de energie die je verbruikt. Met energiebelasting wil de overheid stimuleren dat we zuiniger en efficiënter omgaan met energie. Je leest hier alles over op Energiebelasting van de Rijksoverheid.

Duurzaam omgaan met energie is precies de reden dat je voor een zonnestroomsysteem kiest! Voor de elektriciteit die jouw zonnepanelen opwekken hoef je natuurlijk geen energiebelasting of ODE te betalen. Deze zullen dus als sneeuw voor de zon van jouw energierekening verdwijnen.

Nooit zonder stroom

De vaste leverings- en netbeheerkosten betaal je nog wel, je blijft immers aangesloten op het net. In zogeheten piekperiodes waarin je meer energie opwekt dan je verbruikt, lever je de stroom terug aan het net. Hier ontvang je een vergoeding voor. Wanneer je minder energie opwekt dan je verbruikt, krijg je juist stroom aangeleverd door het net. Dit heet salderen en zie je terug op je jaarafrekening. Je zit dus nooit zonder stroom!

Energierekening

Invloed zonnepanelen op energierekening

Voor niets gaat de zon op. De zonne-energie die je zonnepanelen opwekken stroomt kosteloos jouw huis binnen. Niet helemaal waar. Je huurt je zonnestroomsysteem voor een vast bedrag per maand. Dus als je wil weten wat je zonnepanelen aan je energierekening veranderen, vergelijk je deze twee bedragen over een jaar.

In onze ervaringen besparen klanten gemiddeld 23% op hun energierekening. En dat terwijl je blijft profiteren van de ‘vermindering energiebelasting’, de korting op energiebelasting die ieder huishouden krijgt, en je geen last hebt van de stijgende energieprijzen. Duurzaam in jouw voordeel!

Maandvoorschot energieleverancier

Wil je direct profijt hebben van de positieve invloed van zonnepanelen op je variabele energiekosten?

Verlaag dan het maandvoorschot bij je huidige energieleverancier.


Wat ga jij besparen?

Hallo Lelystad dag naakte daken
Hallo Stroom Lelystad a6 windmolens zonnepanelen
Hallo Almere kijk op de daken