Menu
8,5

Dit is wat de garantie van jouw zonnepanelen betekent

Wij kennen niemand die voor z’n plezier de kleine lettertjes van de garantie uitpluist. En dus hebben wij dat voor je gedaan. Kies je voor zonnepanelen huren bij HalloStroom, dan krijg je daar automatisch een garantie bij. Superfijn: want zo heb jij geen uitzoekwerk en houd je tijd over voor leuke(re) dingen. Benieuwd wat er onder je garantie valt? Je leest het hier.

Grofweg heb je drie ‘soorten’ garanties. Je hebt een productgarantie, een vermogensgarantie en een installatiegarantie.

Zonnepanelen garantie

Grofweg heb je drie soorten garanties: productgarantie, vermogensgarantie en installatiegarantie.

Wat valt er onder de productgarantie?

Als je zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijg je er een productgarantie bij. Dat betekent dat dat je garantie hebt op het moment dat er gebreken zijn aan de producten die je huurt die niet zijn veroorzaakt door externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan productiefouten.

Voor onze stringomvormers (GoodWe) geldt een productgarantie van 10 jaar. Voor de omvormers met optimizers (SolarEdge) geldt een productgarantie van 12 jaar. De garantie op de optimizers kunnen ook uitgebreid worden naar 20 of 25 jaar voor een meerprijs. Enphase heeft een productgarantie van 20 jaar.

Wat valt er onder de vermogensgarantie?

Voor zonnepanelen is er ook een aanvullende vermogensgarantie. De vermogensgarantie is tweeledig. Enerzijds garandeert het een minimumopbrengst na een bepaalde tijd. Anderzijds garandeert het de langzame achteruitgang per jaar. De garantie voor de minimumopbrengst houdt in dat de fabrikant garandeert dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80% rendement zullen geven.

Daarnaast is er een garantie over de maximumdegradatie. Dat houdt in dat de zonnepanelen in totaal gemiddeld maximaal 0,7% per jaar mogen degraderen. Let op: als een zonnepaneel niet meer werkt na de termijn van de productgarantie, heb je niets aan een lopende vermogensgarantie aangezien de vermogensgarantie alleen geldt voor werkende zonnepanelen.

Wat valt er onder de installatiegarantie?

Naast de productgarantie en de vermogensgarantie, is er ook nog een installatiegarantie. Deze is van toepassing op bijvoorbeeld kapotte bekabeling, stormschades of lekkage veroorzaakt door panelen.

Meer weten over je garantie, of heb je een specifieke vraag? Stuur ons dan een mailtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug: klantenservice@hallostroom.nl.

Nog geen zonnepanelen? Check of je dak geschikt is.