Menu
8,5

DAG GRIJZE STROOM, HALLO BETER MILIEU

Het boeit ons niet uit welk milieu je komt. HalloStroom is voor iedereen! Wat wij wél belangrijk vinden is een beter milieu. Duurzaamheid voor iedereen is onze droom. En daar werken wij elke dag aan.

Groene stroom versus grijze stroom

Groene stroom is duurzaam, grijze stroom niet. Grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals gas, aardolie en kolen. Energiebronnen die uitgeput raken. Fossiele brandstoffen worden verbrand om energie op te wekken. Bij deze verbranding komen schadelijke gassen vrij. Die hebben grote impact op mens en milieu. Groene stroom wordt opgewekt uit 100% natuurlijke energie, zoals zon en wind. Elementen die eindeloos zijn. Daarom kiezen we bij HalloStroom voor zonne-energie. Wel zo duurzaam voor de aarde.

Hallo Almere hallo zonnige daken

BURENVOORDEEL

HELP JE MEE HET MILIEU VERBETEREN?
Wist je dat samen besparen met de buren meer dan 1 voordeel oplevert? Naast dat je samen meer impact maakt, krijg je bij een doorverwijzing beide 150 euro terug. De buren blij maken werkt dus ook in jouw voordeel.

Hallo nieuwe energiewereld

Samen bouwen we aan het grootste, duurzaam opgewekte energienetwerk. 100% lokaal opgewekte zonne-energie als de zon straalt op een zomerse dag. En zelfs bij een typisch Hollandse wolkenlucht. Daglicht is namelijk al voldoende om zonne-energie op te wekken. Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens. Op jouw eigen dak of op het dak van je buurman. Met hernieuwbare bronnen, zonder schade aan het milieu en aanwijsbaar tot aan de bron.

Inmiddels zijn al zo’n 7.500 huishoudens in Nederland overgestapt op duurzame stroom van HalloStroom. Ook ASN Bank, ING en het Nationaal Groenfonds zijn trouwe partners. En het mooie is, zonne-energie van HalloStroom is vrij te delen met iedereen.

Dag van het milieu

Op 5 juni was het weer Wereldmilieudag. Het perfecte moment voor reflectie. Maar laten we eerlijk zijn, daar hebben we zo'n dag niet voor nodig. Nederland, de wereld, moet in beweging komen. In beweging om slimmere energiekeuzes te maken. En die duurzame transitie gaat het snelst als iedereen meedoet.

Hoe bewust ga jij met (je) energie om? (Hoe) help jij mee het milieu te verbeteren?

Sluit je aan bij het grootste, duurzaam opgewekte energienetwerk en draag bij aan een beter milieu. Zeg dag tegen grijze energie en hallo tegen zonne-energie. Neem contact op met HalloStroom of doe de dakcheck.

Hoeveel stroom kun jij opwekken?

DAT GEEFT ENERGIE

We zijn er allemaal mee bezig. Hoe verduurzaam je je eigen leven? Minder vlees eten, minder vliegen, minder plastic, of überhaupt minder (online) kopen, het zijn allemaal mogelijkheden, allemaal kansen. Maar hoe draag jij met je woning je baksteentje bij? *pun intended

Het is voor velen de grootste investering die je ooit doet: een eigen woning. Een bedrag wat, zeker wanneer je net start, ver verwijderd lijkt van het haalbare. Toch blijkt de investering al decennia de moeite waard. En ondertussen blijven de huizenprijzen oplopen. Heb jij voldoende spaargeld om ook te investeren in zonne-energie of is zorgeloos zonnepanelen huren eigenlijk beter voor jou? We delen de reacties, de vragen en de twijfels van de mensen die we spreken. Gewoon, omdat het waarde toevoegt voor ons allemaal.

Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je vragen hebt. De meest gestelde hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak. De kosten voor verhuizing zijn voor jou.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.