Menu
8,5

Heb je lekkage op zolder? Geen goed nieuws! In deze blog vertellen we je hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

Waarom heb ik lekkage?

Het gebeurt niet ieder jaar, maar af en toe ligt Nederland wél onder een dik pak sneeuw. Soms gaat dit gepaard met stuif- of jachtsneeuw: poederfijne sneeuw die met harde wind overal naar toe waait.

Het kan zijn dat deze sneeuw door de wind onder je dakpannen waait. Dit gebeurt vooral bij dakpannen die wat ouder zijn of losser op je dak liggen. Als de sneeuw gaat smelten, bijvoorbeeld omdat de verwarming op zolder aan staat of omdat de open haard wordt aangestoken, zoekt het water de snelste weg naar beneden. Dat kan naar binnen zijn. Er is dan ook vaak niet zoveel aan je lekkage te doen.


Lisa van vliet HF5 IB Bm Jeec unsplash

Lekkage? Het kan zijn dat sneeuw door de wind onder je dakpannen waait.

Komt de lekkage door mijn zonnepanelen?

Nee, de lekkage die je ervaart komt niet door het laten plaatsen van je zonnepanelen. Stuifsneeuw is zo fijn dat het op de gekste plekken waait en in kieren en tussen dakpannen komt. Daar hebben je zonnepanelen niks mee te maken.

Op schuine daken plaatst HalloStroom nooit zonnepanelen op een te lage hellingshoek (onder de 15 graden). Zo glijdt eventuele sneeuw makkelijk van de daken af en minimaliseren we de kans op lekkages.

Kan HalloStroom iets doen bij lekkage?

Helaas kunnen we bij lekkage door stuifsneeuw niets voor je doen. Het devies, ook van dakdekkers, is: rustig afwachten. Hoe frustrerend dat misschien ook is. Wanneer het weer beter wordt, droogt de lekkage vanzelf weer op. Heb je bij regen nog steeds lekkage? Dan is er meer aan de hand en doe je er goed aan om je dak te laten checken.

Wanneer je huis goed is onderhouden, dan ben je verzekerd tegen vorstschade via je je opstalverzekering. Heb je schade aan meubilair door de lekkage? Dan moet je je inboedelverzekering aanspreken.

Nog geen zonnepanelen? Check dan hier of je huis geschikt is voor het huren van zonnepanelen!

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?