Menu
8,5

We krijgen regelmatig vragen over de omvormer en de monitoring app van klanten die zonnepanelen huren. Doet de omvormer het wel? Hoe installeer ik de app? Hieronder delen we de 4 meest gestelde vragen met je.

1. Hoe weet ik of de zonnepanelen energie opwekken?

Het groene lampje op de omvormer bevestigd dat de omvormer actief is en dat de gelijkstroom die de zonnepanelen opwekken door de omvormer wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Wanneer het donker wordt en de zonnepanelen geen energie meer opwekken, heeft de omvormer geen werk meer te doen en wordt deze automatisch uitgeschakeld. Het groene lampje gaat dan ook uit. Ons advies is om wekelijks even te controleren of het groene lampje op de omvormer brandt. Hoeveel zonne-energie je panelen exact opwekken, kun je altijd en overal inzien met de monitoring-app.

2. Wat heb ik nodig om de monitoring app te installeren?

  1. Een account voor de monitoring app
  2. Een geïnstalleerde app op je telefoon of tablet
  3. Een wifi verbinding tussen de omvormer en de monitoring app

Bekijk hier de handleiding van GoodWe en SolarEdge waarin we jou alles stap voor stap uitleggen.

Vragen omvormer app

In de monitoring app kun je precies zien hoeveel kWh je opwekt met je zonnepanelen

3. De monitoring app laat geen opwek zien, maar het groene lampje op de omvormer brandt wel. Wat is er aan de hand?

De omvormer moet verbonden zijn met wifi om de data naar de monitoring app te kunnen sturen. Heeft de omvormer geen verbinding met wifi dan heeft dit enkel gevolgen voor de monitoring app. De omvormer werkt nog steeds. Dat zie je aan het groene lampje. In de handleiding leggen we jou uit hoe je de omvormer weer met wifi verbind. Bekijk hier de handleiding van GoodWe en SolarEdge voor een stappenplan.


4. Wat kan ik precies aflezen in de monitoring app?

In de monitoring app kun je de opwekking op uur, week, maand en jaar niveau aflezen. De opwekking wordt gerapporteerd in kWh.

In de GoodWe monitoring app wordt ook over inkomsten gesproken. Inkomsten is eigenlijk niet helemaal de juiste term. Je zou eigenlijk over besparing moeten spreken. De energie die je met de zonnepanelen hebt opgewekt, hoef je immers niet meer af te nemen bij de energieleverancier. Deze inkomsten zijn berekend door het aantal kWh te vermenigvuldigen met een gemiddelde kWh prijs voor energie. GoodWe rekent met €0,20 maar de tarieven zijn voor iedereen anders en hangen af van het contract met jouw energieleverancier. De gegevens over inkomsten zijn dus niet representatief.

Nog geen zonnepanelen? Check of je dak geschikt is.