Je ziet de term bij HalloStroom vaak voorbij komen: duurzaamheidsadviseur. In dit blog leggen we je uit wat deze functietitel inhoudt en wat je van een duurzaamheidsadviseur kan (en mag) verwachten.
Een Duurzaamheidsadviseur, de naam zegt het al, adviseert onze klanten op het gebied van duurzaamheid. In ons geval gaat het met name om zonnepanelen, al weten onze adviseurs ook het een en ander van warmtepompen en trends in de duurzaamheidsmarkt.
Een duurzaamheidsadviseur brengt (telefonisch) advies uit aan mogelijke klanten van HalloStroom. Als adviseur bel je mensen die aangeven geïnteresseerd te zijn in zonnepanelen. Aan de hand van een aantal vragen stellen zij vast of je dak geschikt is voor zonnepanelen, onder andere op basis van de ligging ten opzichte van de zon . Deze knappe koppen kunnen ook berekenen hoeveel panelen je nodig hebt, wat je per maand gaat besparen en hoe hoog je huurprijs wordt.
Een duurzaamheidsadviseur is af en toe een beetje competitief, is resultaatgericht en wil graag het beste voor de klant.
Deze vraag hebben we natuurlijk aan onze huidige duurzaamheidsadviseurs gevraagd. Het antwoord dat het meest terugkomt? Het contact met mensen. Duurzaamheidsadviseur zitten veel aan de telefoon en spreken veel verschillende mensen met allemaal verschillende wensen. Daarop kunnen inspelen en iemand echt kunnen helpen, is dankbaar en leuk werk.
Duurzaamheidsadviseurs berekenen iedere keer opnieuw voor mensen hoeveel ze op hun energierekening gaan besparen.
Wat doe je als duurzaamheidsadviseur?
Ja! Ten minste, iedereen die niet bang is om te bellen. Wie duurzaamheidsadviseur wordt bij HalloStroom krijgt eerst een op maat gemaakte training van mensen die al lang in het vak zitten.
Tijdens deze training leer je:
Klaar met je training? Gefeliciteerd! Samen met je trainer ga je de eerste mensen bellen en ontwikkel je je tot zelfstandig duurzaamheidsadviseur. Heb je (grote) ambities? Daar is bij ons alle ruimte voor.
Benieuwd of duurzaamheidsadviseur zijn iets voor jou is? Check dan onze open vacatures en solliciteer direct.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.