Menu
8,5

Je ziet de term bij HalloStroom vaak voorbij komen: duurzaamheidsadviseur. In dit blog leggen we je uit wat deze functietitel inhoudt en wat je van een duurzaamheidsadviseur kan (en mag) verwachten.

Wat doet een duurzaamheidsadviseur?

Een Duurzaamheidsadviseur, de naam zegt het al, adviseert onze klanten op het gebied van duurzaamheid. In ons geval gaat het met name om zonnepanelen, al weten onze adviseurs ook het een en ander van warmtepompen en trends in de duurzaamheidsmarkt.

Een duurzaamheidsadviseur brengt (telefonisch) advies uit aan mogelijke klanten van HalloStroom. Als adviseur bel je mensen die aangeven geïnteresseerd te zijn in zonnepanelen. Aan de hand van een aantal vragen stellen zij vast of je dak geschikt is voor zonnepanelen, onder andere op basis van de ligging ten opzichte van de zon . Deze knappe koppen kunnen ook berekenen hoeveel panelen je nodig hebt, wat je per maand gaat besparen en hoe hoog je huurprijs wordt.

Een duurzaamheidsadviseur is af en toe een beetje competitief, is resultaatgericht en wil graag het beste voor de klant.

Wat is er zo leuk aan het zijn van duurzaamheidsadviseur?

Deze vraag hebben we natuurlijk aan onze huidige duurzaamheidsadviseurs gevraagd. Het antwoord dat het meest terugkomt? Het contact met mensen. Duurzaamheidsadviseur zitten veel aan de telefoon en spreken veel verschillende mensen met allemaal verschillende wensen. Daarop kunnen inspelen en iemand echt kunnen helpen, is dankbaar en leuk werk.

Duurzaamheidsadviseurs berekenen iedere keer opnieuw voor mensen hoeveel ze op hun energierekening gaan besparen.

Hallostroom kantoor BRK 0146

Wat doe je als duurzaamheidsadviseur?

Kan iedereen duurzaamheidsadviseur worden?

Ja! Ten minste, iedereen die niet bang is om te bellen. Wie duurzaamheidsadviseur wordt bij HalloStroom krijgt eerst een op maat gemaakte training van mensen die al lang in het vak zitten.

Tijdens deze training leer je:

  • De kneepjes van het (sales)vak: van overtuigen tot een luisterend oor bieden
  • Alles over zonnepanelen
  • Welke trends en ontwikkelingen er zijn in het duurzaamheidsdomein
  • Hoe je op maat gemaakte offertes maakt
  • Nog veel meer.

Klaar met je training? Gefeliciteerd! Samen met je trainer ga je de eerste mensen bellen en ontwikkel je je tot zelfstandig duurzaamheidsadviseur. Heb je (grote) ambities? Daar is bij ons alle ruimte voor.

Benieuwd of duurzaamheidsadviseur zijn iets voor jou is? Check dan onze open vacatures en solliciteer direct.


Nog geen zonnepanelen? Doe dan de dakcheck!