Menu
9,1

Een thuisbatterij: hoe werkt dat eigenlijk?

Als je zonnepanelen hebt, wek je stroom op. Een deel van deze opgewekte stroom gebruik je zelf. Het andere deel lever je direct terug aan het stroomnet.

Als je een thuisbatterij hebt, hoef je niet terug te leveren aan het net. Je slaat dan de stroom die je niet direct gebruikt op in je batterij. Deze stroom kun je dan weer gebruiken op een ander moment, bijvoorbeeld ’s avonds. En dus hoef je op dat moment geen stroom af te nemen van je energieleverancier. Pas als je thuisbatterij leeg is, maak je weer gebruik van stroom van je energieleverancier. Een verstandigere keuze dus!

1

Direct besparen

Met een thuisbatterij gebruik je een groter deel van je zelf opgewekte stroom. Je bespaart daarmee dus direct op je energiekosten.

2

Minder afhankelijk

Zo ben je minder afhankelijk van de energieleverancier en de prijsschommelingen op de energiemarkt.

3

Geen gedoe

Een thuisbatterij huren bij HalloStroom betekent genieten zonder zorgen. Jouw thuisbatterij is via ons verzekerd, waardoor je tijdens de gehele huurperiode garantie hebt. Mocht er onverhoopt iets niet naar behoren werken, dan lossen wij dat snel en zonder extra kosten voor je op. Zo wordt energieopslag thuis wel heel gemakkelijk en zorgeloos. Dat is pas echt gestroomlijnd!

4

Toekomstbestendig

Een thuisbatterij is een goede voorbereiding op de afbouw van de salderingsregeling. Zonder salderingsregeling wordt stroom terugleveren aan het energienet minder interessant. En dus is zelf opgewekte stroom opslaan en gebruiken een toekomstbestendige keuze!

Ontwerp zonder titel 5
Ontwerp zonder titel 5

Is een thuisbatterij huren geschikt voor mij?

Is een thuisbatterij huren geschikt voor mij? Wil je zonder grote investeringen besparen op je energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan de verduurzaming van energieopslag? Dan is het huren van een thuisbatterij een uitstekende keuze voor jou. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent eigenaar van een koopwoning.
 • Je huis beschikt over een geschikte plek om de thuisbatterij te plaatsen.
 • Je hoeft geen zonnepanelen te hebben om te kunnen profiteren van een thuisbatterij.

Nóg meer voordeel met ons slimme Energie Management Systeem!

Met een thuisbatterij ga je besparen, maar dat is nog maar het begin. Met ons slimme Energie Management Systeem bieden we de mogelijkheid om automatisch voor jou te handelen op de elektriciteitsmarkt en zo nog meer te besparen.

Klinkt misschien ingewikkeld maar wij maken het simpel:

1

Wat moet je zelf doen?

Jij huurt (of koopt) een HalloStroom-Thuisbatterij.

2

Wat doen wij?

Ons slimme Energie Management Systeem koopt jouw energie in als de prijzen laag zijn en verkoopt als de prijzen hoog zijn. Wij optimaliseren dus jouw electriciteitskosten door voor jou slimme beslissingen te nemen op basis van variabele elektriciteitsprijzen, zonneproductie, thuisverbruik en nauwkeurige weersvoorspellingen.

3

Wat doen we nog meer?

Ons geautomatiseerde systeem neemt continu logische beslissingen om jouw elektriciteitsverbruik en -opslag te verschuiven naar de meest voordelige uren en minuten van de dag. HalloStroom regelt dit volledig voor jou. Geniet dus van kostenbesparing zonder enige inspanning van jouw kant.

4

Wat levert het mij dan op?

De verwachte besparing met de HalloStroom Thuisbatterij inclusief ons slimme Energie Management Systeem is 100-180 EUR per maand. De daadwerkelijke besparing is afhankelijk van de volatiliteit op de energiemarkt, waarvan verwacht wordt dat deze alleen maar toe zal nemen in de toekomst. Van HalloStroom ontvang je de garantie van een maandelijkse besparing van 120 EUR per maand gedurende de eerste twee jaar.*

5

Wat moet ik hier nog meer voor doen?

Om van bovenstaand voordeel gebruik te kunnen maken dien je over te stappen naar een dynamisch energiecontract (inkoop energie tegen kostprijs) van HalloStroom Energie.

6

Waarom zou ik dit bij HalloStroom doen?

Uniek in Nederland en met een verwachte jaarlijkse winst van € 1500,-.

Screenshot 2019 05 16 at 15 22 09

*Dit bedrag wordt maandelijks verrekend met je thuisbatterij-factuur. De maandelijkse betaling gaat pas van start nadat de HalloStroom Thuisbatterij is geïnstalleerd.

Temp icon 1

Wat kost een thuisbatterij?

Interesse in een thuisbatterij?

Vul je gegevens in en maak een afspraak met een van onze duurzaamheidsadviseurs om te zien wat dit in jouw situatie betekent.

Een thuisbatterij kopen is een flinke investering. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. Bij ons kun je een thuisbatterij huren voor een vast bedrag per maand voor een periode van 15 jaar. Wij regelen alles voor je en je hebt 15 jaar lang productgarantie.

Welke batterij gebruiken wij?

Onze thuisbatterij is er niet zomaar eentje. Wij gebruiken de IQ Battery 10T van onze gerenommeerde partner Enphase. Om precies te zijn de ‘Enphase 10,5 kWh Powercell Premium (IQ Battery 10T)’.

Deze zeer kwalitatieve batterij heeft een afmeting van 129 x 78 x 19 cm, weegt 144 kg en is een zogenoemde Lythium-ijzerfosfaat (LFP) batterij. De thuisbatterij heeft 15 jaar productgarantie.

De thuisbatterij wordt binnen geplaatst en aan de wand gemonteerd. Meestal in garages.

Meer weten?

Meer over een Thuisbatterij

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan ons kenniscentrum. Of neem contact op. We helpen je graag.

 • Is mijn huis geschikt?
  De meeste koopwoningen zijn geschikt voor het plaatsen van een thuisbatterij. Je hoeft geen specifieke oriëntatie. Het is wel belangrijk dat je zelf eigenaar bent van de woning waar de thuisbatterij geïnstalleerd wordt.
 • Hoeveel ga ik opwekken?
  De Enphase 10T thuisbatterij biedt een totale bruikbare energiecapaciteit van 10,5 kWh. Dit betekent dat je tot 10,5 kilowattuur aan energie kunt opslaan in de batterij, wat je helpt om je energieverbruik efficiënt te beheren en te optimaliseren. Dit systeem bestaat uit drie basis 3T-opslageenheden, elk met hun eigen opslagcapaciteit, en is uitgerust met twaalf ingebouwde micro-omvormers. Dit maakt de Enphase 10T een zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het opslaan van energie in je huis​​.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Je kunt je thuisbatterij meeverhuizen naar je nieuwe woning, maar vaak is het zo dat de nieuwe eigenaren van je huis de thuisbatterij graag overnemen. In dat geval kan het huurcontract eenvoudig worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren.
 • Hoe snel kunnen jullie installeren?
  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk profiteren van de voordelen van je thuisbatterij. Door de hoge vraag kan het momenteel iets drukker zijn dan normaal. In de meeste gevallen kun je binnen 14 weken genieten van jouw nieuwe thuisbatterij en de opgeslagen energie.

Thuisbatterij huren ervaringen

Interesse in een thuisbatterij?

Vul je gegevens in en maak een afspraak met een van onze duurzaamheidsadviseurs om te zien wat dit in jouw situatie betekent.

Laatst bijgewerkt: 11 december 2023