Werking thuisbatterij?
Optimaliseer je energieverbruik
Bereken gratis en vrijblijvend je voordeel
- Direct besparen
- Compleet met installatie
- Garantie en service
- Duurzaam voor iedereen
Profiteer van zelfvoorzienendheid en lagere energiekosten met onze thuisbatterij
Onze thuisbatterij is een innovatieve oplossing die huiseigenaren de mogelijkheid biedt om energie op te slaan voor gebruik op een later tijdstip. Hoewel vaak geassocieerd met zonnepanelen, bieden onze batterijen en EnergieBox een scala aan voordelen, zelfs als je geen zonnepanelen hebt. Omdat onze thuisbatterij voor jou handelt op de energiemarkten, verdien je sowieso geld ook al heb je geen zonnepanelen.
De thuisbatterij wordt opgeladen met elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen of die wordt gekocht van het elektriciteitsnet. Wanneer er een overschot aan elektriciteit is, bijvoorbeeld op zonnige dagen wanneer de zonnepanelen meer energie produceren dan nodig is, wordt het overschot opgeslagen in de batterij.
De opgeslagen elektriciteit wordt bewaard in de thuisbatterij totdat er vraag naar is. Dit kan gebeuren wanneer de zon niet schijnt, maar ook tijdens piekuren wanneer de elektriciteitsprijzen hoog zijn. Je kunt de energie zelf gebruiken maar onze EnergieBox kan ook besluiten de energie te verkopen tegen een hoge prijs op de energeiemarkten. Jij verdient dan geld.
Wanneer er vraag is naar elektriciteit, wordt de opgeslagen energie uit de thuisbatterij gebruikt om aan de behoeften van jouw huis te voldoen. Dit kan betekenen dat de batterij stroom levert tijdens de avonduren wanneer de zon ondergaat, of tijdens stroomuitval als backupvoorziening.
Als er nog steeds energie over is nadat de batterij is opgeladen en de energiebehoeften van het huis zijn voldaan, kan de overtollige elektriciteit terug worden geleverd aan het elektriciteitsnet of worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden.
Verminder je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en geniet van continue stroom, zelfs bij piekverbruik of wanneer de zon niet schijnt.
Koop energie in wanneer de prijzen laag zijn en verkoop wanneer ze hoog zijn, zelfs als je het niet direct gebruikt. Maximale winst uit de energiemarkt!
Bespaar én bouw aan een duurzamere toekomst met onze thuisbatterij! Maximaliseer je besparingen en draag bij aan een groenere wereld!
Gemiddeld behaald rendement in augustus 2024 van een 10,5 kWh Enphase batterij aangestuurd door HalloStroom:
De EnergieBox fungeert als een brug tussen jouw thuisbatterij en de energiemarkt. Hij analyseert voortdurend de energieprijzen en de vraag naar energie om te bepalen wanneer het voordelig is om energie te verkopen of te kopen. Verder zorgt EnergieBox voor real-time inzicht in de status van je thuisbatterij, inclusief hoeveel energie er beschikbaar is en hoeveel er wordt gebruikt.
Een thuisbatterij werkt door elektrische energie op te slaan die wordt gegenereerd door je zonnepanelen of die wordt geleverd door het elektriciteitsnet. Wanneer je zonnepanelen meer energie produceren dan je op dat moment verbruikt, wordt het overschot aan energie opgeslagen in de batterij voor later gebruik.
Een thuisbatterij stelt je in staat om de door je zonnepanelen opgewekte energie op te slaan en later te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer de zon niet schijnt of tijdens piekuren. Dit verhoogt je energieonafhankelijkheid en kan je energierekening verder verlagen.
Een thuisbatterij gaat doorgaans tussen de 10 en 15 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak deze wordt geladen en ontladen. Onze batterijen zijn ontworpen om langdurig betrouwbaar te functioneren met minimale afname in capaciteit over tijd.
Ja, je kunt je energieopslagsysteem uitbreiden als je meer opslagcapaciteit nodig hebt. Dit kan door extra batterijen toe te voegen aan je bestaande systeem. We helpen je graag met het plannen en uitvoeren van de uitbreiding.
Je kunt het energieverbruik van je thuisbatterij optimaliseren door te zorgen dat je batterij voornamelijk wordt opgeladen wanneer de energieprijzen laag zijn en de opgeslagen energie te gebruiken tijdens piekuren. Ons monitoringssysteem geeft je inzicht in de beste momenten om je batterij te laden en te ontladen.
Bekijk onze kennisbank voor technische of inhoudelijke vragen, of neem contact met ons op voor een advies op maat.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.