Installatie thuisbatterij
Maak je huis energie-efficiënt
Bereken gratis en vrijblijvend je voordeel
- Direct besparen
- Compleet met installatie
- Garantie en service
- Duurzaam voor iedereen
Bespaar op kosten door energie te gebruiken wanneer het het meest voordelig is en geniet van een duurzamere en efficiëntere levensstijl.
Bij HalloStroom zijn onze monteurs niet alleen vakmensen; ze zijn ook toegewijde ambassadeurs van onze missie. Door hun expertise en toewijding zorgen ze ervoor dat elk systeem dat we installeren van de hoogste kwaliteit is en voldoet aan de unieke behoeften van onze klanten.
Onze monteurs zijn experts in de veilige en efficiënte installatie van thuisbatterijen.
Onze monteurs beschikken over de vereiste bekwaamheid om elektrische systemen veilig te installeren en te onderhouden.
Onze monteurs zijn getraind om te voldoen aan veiligheidsvoorschriften bij de installatie van thuisbatterijen.
We vertellen je graag wat je kunt verwachten op de dag dat onze ervaren monteurs bij jou thuis aankomen om de thuisbatterij met de EnergieBox te installeren. In maximaal 1 dag wordt jouw thuisbatterij geïnstalleerd.
De installatiedag begint eigenlijk niet op de dag zelf, maar met het indienen van een aanvraag voor de installatie van de thuisbatterij. Nadat je hebt besloten om een thuisbatterij te installeren, dien je een aanvraag in. Dit kan online of telefonisch gebeuren. Tijdens deze stap bespreek je ook je specifieke wensen en behoeften met betrekking tot de thuisbatterij.
Op de dag van installatie komt het installatieteam bij je thuis aan. Ze beginnen met een grondige inspectie van de locatie om te bepalen waar de thuisbatterij het beste geplaatst kan worden. Dit omvat het controleren van de elektrische aansluitingen en het bepalen van de beste plek voor de omvormer en eventuele andere benodigde componenten. Eventuele obstakels of veiligheidsvoorschriften worden ook gecontroleerd en aangepakt.
Zodra de locatie is bepaald, begint het installatieteam met het plaatsen van de thuisbatterij en de EnergieBox op de aangewezen locatie. Dit omvat het monteren van de batterij aan de muur of op een stevige ondergrond en het aansluiten van de EnergieBox op het elektriciteitsnet. De bekabeling wordt zorgvuldig geïnstalleerd om een veilige en efficiënte werking te garanderen.
Na de installatie van de thuisbatterij en EnergieBox wordt de installatie verbonden met het elektriciteitsnet. Dit omvat het aansluiten van de bekabeling op de juiste aansluitpunten en het controleren van de verbindingen om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten. Indien nodig worden aanpassingen gemaakt om te voldoen aan de lokale voorschriften en veiligheidsnormen.
Jouw thuisbatterij wordt geïnstalleerd in 1 dag.
In sommige gevallen kan het nodig zijn om aanpassingen te doen aan je elektrische installatie om de thuisbatterij veilig en efficiënt te kunnen gebruiken. Onze installateurs beoordelen je bestaande installatie en adviseren over eventuele noodzakelijke upgrades.
Ja, bij een stroomstoring kan de thuisbatterij functioneren als noodstroomvoorziening, afhankelijk van het type en de capaciteit van de batterij. Dit betekent dat je essentiële apparaten kunt blijven gebruiken tijdens een stroomuitval.
Voor de installatie van een thuisbatterij is professionele installatie vereist. Dit zorgt ervoor dat het systeem veilig wordt geïntegreerd met je bestaande elektrische installatie en dat het optimaal functioneert.
De ruimte die je nodig hebt voor een thuisbatterij hangt af van het type en de capaciteit van de batterij. Over het algemeen hebben de meeste thuisbatterijen het formaat van een kleine koelkast en kunnen ze in een garage, bijkeuken of technische ruimte worden geplaatst. Onze installateurs geven je een specifiek advies op basis van jouw situatie.
Bekijk onze kennisbank voor technische of inhoudelijke vragen, of neem contact met ons op voor een advies op maat.
Bij HalloStroom verhuren we volledig zwarte panelen, van de beste merken. Met een vermogen van 430 Wattpiek per paneel behoren deze zonnepanelen tot de krachtigste op de markt. Dit betekent dat ze meer energie kunnen genereren dan standaardpanelen. Hierdoor wordt de energieopbrengst gemaximaliseerd.
N-type zonnepanelen
De panelen die we gebruiken zijn zogenoemde N-type zonnepanelen. Naast N-type zonnepanelen zijn er ook P-type zonnepanelen. N-type zonnepanelen zijn beter, omdat ze langer meegaan en je hiermee meer stroom kunt opwekken. N-type zonnepanelen zijn panelen waarin silicium gedoteerd is met fosfor, dat één elektron meer heeft dan silicium. Dit zorgt voor een negatieve lading en daarom heten deze panelen N-type zonnepanelen.
Het voordeel van N-type zonnepanelen is dat ze een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar hebben. Na 30 jaar wordt er nog steeds 89% opgewekt ten opzichte van dag 1. Ter vergelijking: P-type panelen hebben een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, waarna er nog 80% ten opzichte van dag 1 wordt opgewekt. Kort samengevat: N-Type panelen zijn een stuk beter dan P-Type panelen! En dit leidt weer tot een zeer voordelige prijs per kWh.
Tier-1 zonnepanelen
Bij HalloStroom gebruiken we alleen Tier-1 zonnepanelen. Dit betekent dat wij alleen werken met zonnepanelen van uitstekende kwaliteit, met de beste garantieregelingen, de laagste degradatie en de langste levensduur.
Visueel aantrekkelijke zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij vinden het belangrijk dat onze zonnepanelen visueel aantrekkelijk zijn. Daarom werken wij met zwarte zonnepanelen met een zwarte rand (full black). Een zonnepaneel weegt 22 kilo en is beschikbaar in 1 formaat, namelijk 1762mm x 1134mm x 30mm.
De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per m2 is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn er vier:
Door bovenstaande factoren kun je nooit precies zeggen hoeveel de opbrengst van zonnepanelen per m2 is. Wel kunnen we je een gemiddelde opbrengst geven. En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken.
Bij de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel per m2 kun je er niet vanuit gaan dat een zonnepaneel van 430 Wp ook echt 430 Wp oplevert. Dat komt door bovengenoemde factoren. Je moet dan rekening houden met de instralingsfactor. In Nederland is die gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Hieronder vertellen we je hoeveel de maximale opbrengst van zonnepanelen per m2 is.
Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst 1 zonnepaneel in kWh per jaar
Een zonnepaneel van 430 Wp zal dus: 430 * 0,85 = 365 kWh per jaar opleveren.