Menu
8,5

De innovatieve verwarming!

Ben je op zoek naar de mogelijkheden van een hybride warmtepomp voor jouw woning? Deze innovatieve verwarming geldt als slimme investering om te besparen op elektriciteit. Ontdek hier meer info over de werking van deze verwarming, inclusief de voordelen en kosten van een hybride warmtepomp.

Een hybride warmtepomp, wat is dat?

Voor een warmtepomp zijn er drie mogelijke bronnen ter verwarming: grond, water of lucht. De hybride warmtepomp gebruikt lucht als voornaamste warmtebron, maar kan ook overschakelen op gasverwarming. De hybride warmtepomp combineert immers een warmtepomp met een cv-ketel voor een milieuvriendelijke verwarming van uw woning.

De warmtepomp zuigt daarvoor buitenlucht of ventilatielucht aan om op normale dagen de woning te verwarmen. Alleen op erg koude dagen schakelt de pomp automatisch over op gasverwarming. Daardoor biedt de hybride warmtepomp een efficiënte verwarming aan lage investeringskosten.

De voordelen van een hybride warmtepomp

Door te kiezen voor een hybride pomp ga je voor een gunstige besparing op jouw elektriciteitsrekening. In combinatie met een goede isolatie houd je de temperatuur bovendien constant, voor een woning waar het steeds aangenaam vertoeven is. Daarnaast heeft de warmtepomp een laag geluidsvermogen. Warmtepompen tot 6kW produceren maximaal 65dB. Bij pompen van 6 tot 12kW ligt dat ook 70dB, zodat je geen storend geluid ervaart. Doordat je enkel een gasaansluiting nodig hebt om deze warmtepomp te installeren, kun je deze in zowel nieuwbouwwoningen als bestaande huizen plaatsen.

Wat zijn de kosten voor een hybride warmtepomp?

De prijs van een hybride warmtepomp schommelt rond de € 5000 en € 7000 inclusief installatie. Doordat de warmtepomp erg efficiënt is kun je op lange termijn heel wat besparen. De terugverdientijd ligt immers op ongeveer 7 jaar, wat heel wat lager is dan andere warmtepompen met een terugverdientijd van 11 tot 14 jaar. De hybride pomp staat dan ook bekend als slimme investering waarmee je heel wat kunt besparen op de elektriciteitsrekening.