Menu
8,1

Maak als werkgever een duurzaam verschil, zonder extra kosten.

Binnen de WKR heeft de werknemer de mogelijkheid om bovenop de 1,7% (nu tijdelijk verhoogd naar 3%) van de totale fiscale loonsom een deel van het bruto loon uit te ruilen voor de huur van zonnepanelen. De werknemer levert bruto loon of vakantiedagen in en krijgt daarvoor de huur van zonnepanelen in de plaats. Omdat dit direct vanuit de bruto loonsom wordt betaald, biedt het hem fiscaal voordeel van minimaal 45%.

 • Bespaar gemiddeld 18% sociale lasten op aanpassing brutoloon
 • WKR-budget wordt bijgehouden en nooit overschreden
 • Maximaal benutten van de fiscale voordelen
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
Hallo Stroom brandshoot BRK 190503 2842

Wat wij doen. Kosteloos.

HalloStroom verzorgt de volledige aanvraag en verwerking voor jouw werknemer.

 • Dakcheck en adviesgesprek met werknemer
 • Zonplan op maat voor de werknemer
 • Administratieve verwerking van het huurbedrag op de loonstrook
 • Periodiek energiebesparingsrapport

Wie zijn wij?

HalloStroom is een van de grootste aanbieders van duurzame energie. Wij vinden dat Nederland in beweging moet komen. In beweging om slimmere energiekeuzes te maken. We willen een nieuwe energiewereld creëren. Die 100% duurzaam en hernieuwbaar is, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Door zonnepanelen te verhuren. Dat is ons doel. Daar werken wij elke dag aan.

Voordelen van zonnepanelen huren:

 • Bespaar direct op je energierekening zonder grote investering
 • Wek 100% duurzame energie
 • All-inclusive service en garantie tijdens huurperiode
Praktische informatie

Alles op een rijtje

Wil je meer weten over de WKR regeling? Neem dan contact met ons op.

 • Wat is de 'werkkostenregeling', ook wel de WKR?
  De WKR is een fiscale regeling tussen werkgever en werknemer voor gebruikelijke vergoedingen en verstrekkingen. Vergoedingen die werknemers ontvangen, zijn in de basis loon en daarmee dus ook belast. Werkgevers beschikken elk jaar over een bepaalde hoeveelheid ‘vrije ruimte’. Dit bedraagt 1,7% van de totale fiscale loonsom als deze loonsom lager is dan € 400.000,-. In april 2020 is dit tijdelijk verhoogd naar 3%. Voor organisaties waar de totale fiscale loonsom hoger is dan € 400.000,- geldt boven die € 400.000,- een vrije ruimte van 1,2%. Over deze vrije ruimte wordt geen belasting betaald. Verstrek je als werkgever meer dan deze vrije ruimte, dan ben je hier een eindheffing voor verschuldigd van 80% van het bedrag van die overschrijding. Deze heffing mag niet op de werknemers worden verhaald.
 • De Werkkostenregeling (WKR) is al gebruikt, zijn er dan nog mogelijkheden?
  Met “zonnepanelen huren via je loonstrook” sturen wij aan op een optimale benutting van de WKR regeling. Als eerste kan er gebruik gemaakt worden van de reguliere vrije ruimte binnen de WKR, dit is per april 2020 een percentage van 3% van de loonsom. Als de vrije ruimte volledig benut is dan is er aanvullend ruimte binnen de WKR tot 2.400 euro per medewerker per jaar. Volgens de Cafetariaregeling kan de maandelijkse huurprijs verrekend worden met het brutoloon, vakantiedagen of werktijd. Een gemiddeld zonnestroomsysteem van 12 zonnepanelen kost 650 euro per jaar en valt daarmee dus ruim binnen de aanvullende ruimte binnen de WKR.
 • Wat wordt er van mij als werkgever verwacht?
  De werkgever sluit met HalloStroom een samenwerkingsovereenkomst en een verwerkersovereenkomst AVG. HalloStroom neemt het hele proces verder uit handen voor de werkgever van een advies op maat per medewerker tot aan installatie, onderhoud en verzekering en een juiste administratieve verwerking voor op de loonstrook. Voor de laatste wordt er van de HR-verantwoordelijke verwacht dat zij de salarisinformatie en personeelsinformatie, van de medewerkers die hebben gekozen voor “Zonnepanelen huren via je loonstrook”, aanlevert zodat HalloStroom de juiste verwerking van de huurbedragen op de loonstrook kan terugkoppelen voor de salarisadministratie.
 • Zijn er kosten voor mij als werkgever?
  Nee er zijn geen kosten. Enkel een kleine investering in tijd om de administratie eenmalig goed op te zetten.
 • Wie sluit de huurovereenkomst met HalloStroom?
  De werknemer sluit de huurovereenkomst met HalloStroom voor de huur van de zonnepanelen.
 • Wie betaalt de maandelijkse huur?
  De werkgever ontvangt maandelijks een factuur voor de huur. De werkgever verrekent deze huur met de uitbetaling van het salaris. HalloStroom helpt de werkgever bij de juiste administratieve verwerking in de salarisadministratie.
 • Wat gebeurt er als de werknemer uit dienst gaat?
  De werknemer heeft een huurovereenkomst met HalloStroom en deze blijft van toepassing. Het fiscale voordeel vervalt tijdelijk tot het moment dat de werknemer weer in dienst treedt bij een nieuwe werkgever. In de tussentijd betaalt de werknemer de huursom exclusief het fiscale voordeel. Dit is alsnog voordeliger dan de grijze stroom van de energieleverancier blijven afnemen.

Voordelen voor jouw werknemers

Extra voordelig zonnepanelen huren

Door zonnepanelen te huren via je loonstrook bespaar je zo 45% op de huurprijs. Gemiddeld levert dat een netto besparing van 35 euro per maand op je energierekening op en betaal je maar 11 ct per kWh i.p.v. 22 ct bij de meest voordelige energieleverancier.

Zelf duurzame energie opwekken

Met zonnepanelen huren wek je 100% duurzame energie op zonder grote investering. Niet de lasten, wel een steentje bijdragen aan een schonere wereld.

All-in service en garantie

Tijdens de huurperiode kan de werknemer zorgeloos genieten van 100% duurzame stroom zonder risico of stress. Wij regelen namelijk alles. Het zonnestroomsysteem is all-risk verzekerd en wordt voortdurend gemonitord. Gaat iemand verhuizen? Geen probleem!