Menu
8,5

Zonnepanelen van HalloStroom

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te laten leggen. Dat is in de meeste gevallen een verstandige keuze. Allereerst ben je door het kiezen voor zonnepanelen goed bezig voor het milieu, je wekt namelijk duurzame energie op. Maar er zijn nog meer voordelen te benoemen. Zo ga je waarschijnlijk direct besparen op je energierekening als je bij HalloStroom zonnepanelen huurt. Profiteer nu ook van de voordelen van zonnepanelen op je dak!

Panelen zwart

Direct besparen

  • Bespaar direct op je rekening
  • Verhoog de waarde van je huis
  • Wek 100% duurzame energie op
  • Al meer dan 7.834 klanten gingen je voor

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je de aanschaf van zonnepanelen overweegt is of je dak er wel geschikt voor is. Bij ons kun je daarom direct online checken of zonnepanelen in jouw situatie mogelijk zijn. Je vult je postcode en huisnummer in en geeft vervolgens je verbruik en contactgegevens door. Per mail krijg je dan van ons de resultaten van de dak-analyse toegestuurd. Zo weet je meteen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Of je vervolgens kiest voor één zonnepaneel of meerdere exemplaren: aan jou de keuze. Uiteraard is het wel van belang om het aantal zonnepanelen zo goed mogelijk af te stemmen op je verbruik, zodat je maximaal kunt besparen.

Wat kosten zonnepanelen?

Het is natuurlijk handig als je vooraf weet wat zonnepanelen kosten. De afgelopen 10 jaar zijn de kosten van zonnepanelen in elk geval flink gedaald. Daarbij zijn deze kosten ook voor een groot deel afhankelijk van je eigen energieverbruik. Je wilt natuurlijk het liefste dat je jouw jaarlijkse energiebehoefte volledig via je zonnepanelen opwekt. Of beter nog: dat je zelfs meer stroom opwekt dan dat je verbruikt. Als je weet hoeveel stroom je met 1 zonnepaneel opwekt en je jaarlijkse energiebehoefte bekend is, kun je berekenen hoeveel zonnepanelen je op je dak nodig hebt.

Hoeveel stroom kun jij opwekken?

Wat komt er nog meer kijken bij zonnepanelen?

Behalve de zonnepanelen zelf, heb je ook nog andere zaken nodig als je ervoor kiest om zonnepanelen op je dak te laten leggen. Zo heb je bijvoorbeeld een omvormer nodig. Een omvormer zet de opgewekte stroom van de zonnepanelen om in stroom die je thuis kunt gebruiken. Je hebt altijd een omvormer nodig, dus de prijs hiervan zit altijd al verrekend in de totale koop- of huurprijs van je zonnepanelen. Daarnaast is er ook nog een zogeheten optimizer. Met een optimizer kun je de energieopbrengst van een zonnepaneel maximaal gebruiken. De opbrengst van een zonnepaneel systeem zonder optimizer wordt bepaald door het zwakste zonnepaneel – bijvoorbeeld een paneel dat een groot deel van de dag in de schaduw ligt.

Weten of zonnepanelen op jouw dak passen? Check dan de afmetingen van zonnepanelen.

Over het huren van zonnepanelen

Bij HalloStroom heb je de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Het voordeel van zonnepanelen huren is dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Je bespaart direct op je energierekening, met 100% duurzame energie. De huurprijs per zonnepaneel staat voor 15 jaar vast en de zonnepanelen zelf leveren je een mooi rendement op. Zeker nu de energieprijzen zo blijven stijgen!