Menu
8,4

Afmeting zonnepaneel

De afmeting van een zonnepaneel: hoeveel is dat? Er zijn veel verschillende afmetingen van zonnepanelen, maar bij HalloStroom hanteren we 1 afmeting.

Zonnepanelen afmetingen

De afmeting van een zonnepaneel kan verschillen per merk. De afmeting van de zonnepanelen van HalloStroom zijn 1,77 meter bij 1,05 meter. Wij werken met panelen van het merk Canadian Solar. Dit zijn de allerbeste in hun soort. Met deze afmetingen van een zonnepaneel, kun je direct berekenen hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen.

113 meter 3

Hoe groot is een zonnepaneel?

De afmeting van de zonnepanelen van HalloStroom zijn 1,13 meter (breedte) bij 1,72 meter (lengte). Wil je aan de hand van deze afmeting van de zonnepanelen weten hoeveel panelen er op jouw dak passen? Doe dan onze dakcheck. Onze innovatieve software bekijkt dan meteen hoeveel zonnepanelen jij kwijt kunt.

Afmetingen zonnepanelen per Wp

Het maakt voor de afmeting van een zonnepaneel niet uit hoeveel Wp (Wattpiek) een zonnepaneel oplevert. Een paneel van 400 Wp is bij HalloStroom net zo groot qua afmeting als een paneel van 405 Wp.

Hoe groot is mijn dak?

Je bent vast benieuwd hoe groot je dak is zodat je ook kunt berekenen hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. De grootte van je dak bepaal je door de lengte van het dak te vermenigvuldigen met de breedte van het dak (gemeten in het platte vlak, alsof je het dak van boven ziet). Houd daarbij rekening met een eventuele uitbouw of schoorsteen. Heb je een schuin dak? Meet dan het dakoppervlak tot de nok of deel het oppervlak van het totale dak door twee.

We houden rekening met de randmarge. Dat is bij een schuin dak 1 dakpan aan de zijkant, 1 dakpan bij de nok en 1 dakpan bij de goot.

Rekenvoorbeeld dak

Een rekenvoorbeeld: je hebt een zadeldak (schuin dak) van 10 bij 6 meter. De rekensom is dan: 10*6 = 60 m2. 60 m2/2 = 30 m2.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor zonnepanelen?

Het is belangrijk om altijd wat ruimte over te houden tussen de panelen en de rand van je dak. Het idee is: hoe ongeveer dezelfde afstand tussen het paneel en de dakrand als de hoogte van het zonnepaneel. Bij een schuin dak adviseren we je een minimale afstand van de dakrand van zo’n 30 tot 40 centimeter.

Weten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen?

Ben jij benieuwd hoeveel zonnepanelen er qua afmetingen op jouw dak passen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of doe de dakcheck. Je weet dan meteen hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen en hoeveel zonnepanelen er op je dak passen.

Bekijk hoeveel panelen er op jouw dak passen