Menu
8,5

Maximaal rendement met de apps van HalloStroom

Heb je een app nodig om stroom op te wekken met zonnepanelen? Nee hoor, die stroom krijg je sowieso. Maar met een app maximaliseer je de stroomopbrengst en verminder je de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. We leggen graag uit hoe dat zit.

Wat is een zonnepanelen app?

Zodra er zonnepanelen op je dak liggen wil je natuurlijk weten hoeveel ze opleveren. Met een zonnepanelen app van HalloStroom heb je altijd en overal inzicht in de prestaties van jouw energiesysteem. Zo weet je precies hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je deze maand bespaart op je energierekening. De app is verbonden met het brein van je zonnepanelensysteem: de omvormer. Daar wordt zonne-energie van 12 Volt omgezet naar 220 Volt stroom. Ook optimaliseert de omvormer de opbrengst van je zonnepanelen.

“De app is verbonden met het brein van je zonnepanelensysteem: de omvormer.”

Wat is het optimaliseren van zonnepanelen?

Je wilt dat je zonnepanelen zoveel mogelijk energie opwekken. Het monitoringsysteem van de omvormer helpt daarbij. Het is mogelijk dat één of meerdere zonnepanelen tijdelijk minder stroom opwekken door schaduw van bijvoorbeeld vuil, bladeren of vogels. Omdat de zonnepanelen met elkaar verbonden zijn, zouden ze zonder monitoringsysteem allemaal minder opbrengen. Slimme software in de omvormer optimaliseert het rendement van elk individueel paneel, waardoor de opbrengst van je systeem hoog blijft.

Wat doet de zonnepanelen app nog meer?

Stroom die je direct zelf gebruikt terwijl je het opwekt is het meest voordelig. Je hoeft die stroom dan namelijk niet op te slaan in een accu of terug te leveren aan het net. Je kunt ‘zware’ apparaten zoals de wasmachine, droger en de oplader van een elektrische auto daarom beter overdag gebruiken, als de zon volop schijnt. De zonnepanelen app houdt precies bij hoeveel stroom er wordt opgewekt en kan vervolgens apparaten aanzetten. Ook als je niet thuis bent. Dat is nog eens slim met stroom omgaan!

Elk systeem z'n eigen app

Bij HalloStroom kun je verschillende systemen zonnepanelen huren. Elk systeem heeft een eigen app om de opbrengst en verbruik te monitoren. Je eigen zonnestroom opwekken is enorm slim, want je spaart het milieu én je bespaart op je energierekening. Maar zonnestroom opwekken met een app van HalloStroom is nóg slimmer.

App je tijd voor een dakcheck?

Ben je benieuwd naar de app en wil je weten of zonnepanelen huren voor jou interessant is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.