Menu
8,5

Wat kosten 10 zonnepanelen?

Schrik je elke keer weer van die hoge energierekening? In dat geval is een investering in zonnepanelen wellicht het overwegen waard. Zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat je jouw eigen energie kunt opwekken, waardoor je minder afhankelijk (of zelfs volledig onafhankelijk) wordt van jouw energieleverancier. Wij vertellen je alles over de gemiddelde opbrengst van 10 zonnepanelen en de 10 zonnepanelen prijs.

Bespaar honderden euro's per jaar met een set van 10 zonnepanelen


Zonnepanelen worden los verkocht, maar kunnen ook als set worden aangeschaft. Daarnaast kun je ook zonnepanelen huren. Een zonnepanelenset is doorgaans het voordeligst. Deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een set van 10 zonnepanelen, maar ook voor een pakket met 30 exemplaren. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt, is het allereerst raadzaam om te kijken naar het oppervlakte van uw dak. Hoeveel vierkante meter bedraagt uw dak, en hoeveel vierkante meter van dit dak is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen? Ook is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid stroom die u wilt opwekken. Wilt u slechts uw energierekening verlagen of wilt u geheel zelfvoorzienend worden? Hoe meer stroom u wil opwekken, hoe meer zonnepanelen u uiteraard nodig heeft.

Je hebt ook andere sets zonnepanelen:De gemiddelde kosten van 10 zonnepanelen


Het is een goed moment om zonnepanelen aan te schaffen. De 10 zonnepanelen prijs is de afgelopen tijd namelijk flink gedaald. De 10 zonnepanelen prijs is afhankelijk van het type zonnepaneel. Een zonnepaneel met een groot vermogen (hetgeen wordt aangeduid met de meeteenheid Wp) uiteraard duurder dan een zonnepaneel met een kleiner vermogen. De prijzen van een set van 10 zonnepanelen liggen ongeveer tussen de €3.900 en €5.000.De gemiddelde opbrengst van 10 zonnepanelen


De opbrengst van een set van 10 zonnepanelen is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de totale oppervlakte van de zonnepanelen, de hellingshoek van de zonnepanelen, de temperatuur, de schaduwen in de omgeving en het vermogen van de zonnepanelen. Als u een set van 10 zonnepanelen aanschaft die elk een vermogen van 330 Wp hebben, zal dit per jaar gemiddeld leiden tot een stroomopbrengst van 3.380 kWh. Hierdoor bespaart u zo'n €780 op de energierekening! Hierdoor zijn de zonnepanelen na ongeveer 7 jaar volledig terugverdiend.

Zonnepaneel besparing small

Hoeveel ga jij besparen met zonnepanelen?

Benieuwd of dit pakket bij jou past?

Ben je er nog niet helemaal uit of een pakket van 10 panelen iets voor jou is? Doe dan onze dakcheck!

Check je dak