Menu
8,5

Wek je eigen energie op!

Wil je graag besparen op jouw energierekening? Misschien zijn zonnepanelen wel wat voor jou! Je kunt door middel van zonnepanelen huren namelijk jouw eigen energie opwekken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van jouw energieleverancier, waardoor jouw energierekening flink daalt. Bovendien leidt de installatie van zonnepanelen tot een stijging van jouw woningwaarde én een daling van jouw CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je alles over 12 zonnepanelen sets, de 12 zonnepanelen prijs van zo'n set en de opbrengst van 12 zonnepanelen.

Wat kosten 12 zonnepanelen inclusief montage?

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende sets. De meeste sets bestaan uit 6 panelen, 8 panelen, 10 panelen of 12 zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst dient er te worden gekeken naar jouw jaarlijkse stroomverbruik: hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt. Ook zijn de oppervlakte van jouw dak, de oppervlakte van de door jou gekozen zonnepanelen en de stand van jouw huis van belang.

De gemiddelde kosten van 12 zonnepanelen

De 12 zonnepanelen prijs is de laatste jaren flink gekelderd, maar wat kosten 12 zonnepanelen nu? De 12 zonnepanelen prijs is afhankelijk van het type zonnepaneel. De prijzen voor zonnepanelen sets van 12 panelen liggen ongeveer tussen de €4.300 (voor zonnepanelen van 295 Wp) en €5.500 (voor zonnepanelen van 330 Wp). De meeteenheid Wp verwijst naar Wattpiek, hetgeen het vermogen van het zonnepaneel weergeeft.

De gemiddelde opbrengst van 12 zonnepanelen

Overweeg je om een pakket van 12 zonnepanelen aan te schaffen? Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het van belang om op de hoogte te zijn van de gemiddelde opbrengst van 12 zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de stand van het huis, de oppervlakte van de zonnepanelen en het vermogen van de zonnepanelen. Als je bijvoorbeeld kiest voor 12 zonnepanelen met een vermogen van 295 Wp, dan wek je in één jaar gemiddeld 3.600 kWh op. Hiermee bespaar je zo'n €800! In dit voorbeeld kost het ongeveer 6 jaar om de zonnepanelen terug te verdienen.

Je hebt ook andere sets zonnepanelen:

Is dit iets voor jou?

Kan je niet wachten om het pakket op je dak te leggen? Of ben jij benieuwd of een pakket van 12 zonnepanelen ook bij jou past? Doe dan nu onze dakcheck!

Dakcheck