Menu
8,5

14 zonnepanelen, wek nu je eigen energie op!

Wil je graag besparen op je maandelijkse energierekening? Dan is zonnepanelen huren misschien wel wat voor jou. Met zonnepanelen wek je namelijk je eigen energie op. En dat is goedkoper dan wat je nu doet. Daarnaast ben je minder afhankelijk van je energieleverancier.

De installatie van zonnepanelen zorgt meteen voor een stijging van je woningwaarde en een daling van je CO2 uitstoot. Hier lees je alles over 14 zonnepanelen sets, de zonnepanelen prijs en de opbrengst van 14 zonnepanelen.

Wat kosten 14 zonnepanelen inclusief montage?

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende sets. Je kunt zonnepanelen kopen, maar ook zonnepanelen huren. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst dient er te worden gekeken naar je jaarlijkse stroomverbruik: hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt. Ook zijn de oppervlakte van jouw dak, de oppervlakte van de door jou gekozen zonnepanelen en de stand van jouw huis van belang.

Er zijn ook andere sets zonnepanelen:

De gemiddelde kosten van 14 zonnepanelen

De prijs van 14 zonnepanelen is de laatste jaren flink gekelderd, maar wat kosten 14 zonnepanelen nu? De prijs van 14 zonnepanelen is afhankelijk van het type zonnepaneel. De prijzen voor zonnepanelen sets van 14 panelen liggen ongeveer tussen de €5.000 (voor zonnepanelen van 240 Wp) en €6.500 (voor zonnepanelen van 360 Wp). De meeteenheid Wp verwijst naar Wattpiek, hetgeen het vermogen van het zonnepaneel weergeeft.

Zonnepanelenset 14 panelen opbrengst

Overweeg je om een pakket van deze grootte aan te schaffen? Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het van belang om op de hoogte te zijn van de gemiddelde opbrengst van 14 zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de stand van het huis, de oppervlakte van de zonnepanelen en het vermogen van de zonnepanelen. Als je bijvoorbeeld kiest voor 14 zonnepanelen met een vermogen van 360 Wp, dan wek je in één jaar gemiddeld 4.500 kWh op. Hiermee bespaar je al gauw zo'n €800! In dit voorbeeld kost het ongeveer 6 jaar om de zonnepanelen terug te verdienen. 14 zonnepanelen kopen kan je dus zomaar veel opleveren.

Zijn zonnepanelen iets voor jou?

Ben je benieuwd of een set van 14 zonnepanelen ook bij jou past? Doe dan onze online Dakcheck en je weet meteen of jouw dak geschikt is.

Dakcheck