Menu
8,5

18 zonnepanelen, wek je eigen energie op!

Wil je graag geld besparen op je maandelijkse energierekening? Dan zijn zonnepanelen misschien een uitstekende oplossing. Met 18 zonnepanelen huren wek je behoorlijk wat eigen energie op. Kort gezegd is dat goedkoper dan wat je nu doet. Bovendien ben je veel minder afhankelijk van je energieleverancier.

De installatie van een set zonnepanelen zorgt vanaf de start voor een stijging van je woningwaarde en een daling van je CO2 uitstoot. Hier lees je alles over 18 zonnepanelen sets, de zonnepanelen prijs en de opbrengst van 18 zonnepanelen.

Lelystad Hallo Stroom zonnepanelen

Kosten 18 zonnepanelen, inclusief montage

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende sets. Je kunt zonnepanelen, maar ook zonnepanelen huren. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is logischerwijs afhankelijk van diverse factoren. Allereerst dient er te worden gekeken naar je jaarlijkse stroomverbruik: hoe meer stroom je verbruikt, des te meer zonnepanelen je nodig hebt. Ook zijn de oppervlakte van je dak, de oppervlakte van de door jou gekozen zonnepanelen en de omgevingsfactoren van je huis van belang.

De gemiddelde kosten van 18 zonnepanelen

De prijs van 18 zonnepanelen is de laatste jaren flink gekelderd, maar wat kosten 18 zonnepanelen nu? De prijs van 18 zonnepanelen is afhankelijk van het type zonnepaneel. De prijzen voor zonnepanelen sets van 18 panelen liggen ongeveer tussen de €6.000 (voor zonnepanelen van 240 Wp) en €7.500 (voor zonnepanelen van 360 Wp). De meeteenheid Wp verwijst naar Wattpiek, dat geeft het vermogen van het zonnepaneel weer.

Zonnepanelenset 18 zonnepanelen opbrengst

Overweeg je om een pakket van 18 zonnepanelen aan te schaffen? Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het van belang om op de hoogte te zijn van de gemiddelde opbrengst van 18 zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de stand van het huis, de oppervlakte van de zonnepanelen en het vermogen van de zonnepanelen. Als je bijvoorbeeld kiest voor 18 zonnepanelen met een vermogen van 360 Wp, dan wek je in één jaar gemiddeld 4.900 kWh op. Hiermee bespaar je al gauw honderden euro's per jaar! 18 zonnepanelen huren kan je dus zomaar veel opleveren.

Er zijn ook andere sets zonnepanelen:

Wat ga jij besparen?

Zijn zonnepanelen iets voor jou?

Ben je benieuwd of een set van 18 zonnepanelen ook bij jou past? Doe dan onze online Dakcheck en je weet meteen of jouw dak geschikt is.