Menu
8,5

Wat kosten 6 zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn de laatste jaren ontzettend populair - en dat is niet zonder reden! Ook zonnepanelen huren raakt steeds meer in zwang. De installatie van zonnepanelen leidt namelijk tot een lagere energierekening en een stijging van de woningwaarde. Bovendien draag je door het installeren van zonnepanelen een steentje bij aan het milieu! Overweeg je om in zonnepanelen te investeren? Lees dan snel verder. Op deze pagina vertellen we je alles over de prijs van 6 zonnepanelen en de opbrengst van de 6 zonnepanelen set.

Opbrengst 6 zonnepanelen


Het is mogelijk om zonnepanelen los aan te schaffen, maar het is doorgaans voordeliger om te investeren in een zonnepanelenset. De grootte van deze sets loopt ver uiteen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine set van 6 zonnepanelen, maar ook voor een set van 36 exemplaren. Weet je niet zeker hoeveel zonnepanelen je aan moet schaffen? Hou bij deze overweging rekening met de hoeveelheid stroom die je wilt opwekken, de oppervlakte van jouw dak en het aantal zonuren dat jouw dak heeft. Op deze pagina wordt de prijs en de opbrengst van een set van 6 zonnepanelen besproken.

Er zijn ook andere sets zonnepanelen:

De gemiddelde 6 zonnepanelen prijs


Het aanschaffen van zonnepanelen is een flinke investering. Gelukkig is de prijs van zonnepanelen de afgelopen jaren flink gedaald. Er bestaat een rechtstreeks verband tussen de prijs en het vermogen van zonnepanelen (dat wordt aangeduid met Wp). Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de prijs doorgaans zal zijn. Zo kost een set van 6 zonnepanelen met een vermogen van 295 Wp ongeveer €3.200, terwijl de 6 zonnepanelen prijs bij een vermogen van 330 Wp ongeveer €3.700 bedraagt.


De gemiddelde opbrengst van 6 zonnepanelen


De opbrengst van 6 zonnepanelen is afhankelijk van veel factoren. Hierbij moet worden gedacht aan de grootte van de zonnepanelen, het vermogen van de zonnepanelen, de temperatuur, het aantal zonuren en de hellingshoek van het dak. Een set van 6 zonnepanelen met een vermogen van 295 Wp zal gemiddeld leiden tot een besparing van ongeveer €400 per jaar (op basis van een besparing van 1.816 kWh). In dit voorbeeld bedraagt de terugverdientijd ongeveer 9 jaar.

Ben je benieuwd of het pakket bij jou past?

Ben je er nog niet helemaal over uit of het pakket van 6 zonnepanelen bij jou past? Doe dan nu de dakcheck en vind jouw perfecte pakket!

Dakcheck - voordelen van huren