Menu
8,5

Wat kosten 8 zonnepanelen?

Zou je graag minder afhankelijk willen zijn van jouw energieleverancier, of ben je op zoek naar een duurzamere, milieu-vriendelijkere vorm van energie? In beide gevallen zijn zonnepanelen een slimme investering. Door middel van zonnepanelen kun je namelijk jouw eigen elektriciteit opwekken. Dit leidt niet alleen tot een lagere energierekening, maar ook tot een daling van jouw CO2 uitstoot. Ben je nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je alles over de prijs van 8 zonnepanelen en de opbrengst van de 8 zonnepanelen set.

Bespaar op jouw energierekening met een set van 8 zonnepanelen


Wie zonnepanelen aan wilt schaffen, heeft twee opties: het is mogelijk om zonnepanelen los te kopen, maar het is vaak een stuk voordeliger om een set zonnepanelen te kopen. Je kunt ook zonnepanelen huren. Het is belangrijk om na te gaan hoeveel zonnepanelen je eigenlijk nodig hebt. Dit is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid stroom die je wilt opwekken, de oppervlakte van jouw dak en de stand van jouw huis.


Er zijn ook andere sets zonnepanelen:De gemiddelde kosten van 8 zonnepanelen


De 8 zonnepanelen prijs is de laatste jaren flink gedaald. Het is dus een goed moment om in zonnepanelen te investeren! De 8 zonnepanelen prijs is afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen. Dit vermogen wordt aangeduid met de meeteenheid Wattpiek (Wp). De prijzen voor een set van 8 zonnepanelen liggen ongeveer tussen de € 3.600 (bij een vermogen van 295 Wp) en de €4.400 (330 Wp).

De gemiddelde opbrengst van 8 zonnepanelen


Het rendement van een set van 8 zonnepanelen is afhankelijk van veel factoren, waaronder de oppervlakte van de individuele zonnepanelen, het vermogen van de zonnepanelen, het aantal zonuren, de temperatuur en de hoeveelheid schaduw. Gemiddeld zal een set van 8 zonnepanelen van 330 Wp per jaar ongeveer 2.700 kWh stroom opwekken. Dat leidt tot een besparing van maar liefst €600 op de jaarlijkse energierekening! Hierdoor kost het ongeveer 8 jaar om de zonnepanelen terug te verdienen.

Benieuwd of dit bij jou past?

Ben je er nog niet helemaal uit of het pakket van 8 zonnepanelen bij jou past? Doe dan nu onze dakcheck en vind jouw perfecte pakket!

Dakcheck - voordelen van huren