Menu
8,5

Zonnepanelen huren

Heb je je buik vol van stijgende energieprijzen en wil je bijdragen aan een betere wereld met duurzame energie? Dan zijn zonnepanelen de oplossing! Door zonnepanelen te huren kun je zonder enige investering direct besparen met 100% duurzaam opgewekte energie. Met zonnepanelen bescherm je de aarde tegen opwarming en jezelf tegen een hoge energierekening. Daar ga je toch van stralen?

1

Direct besparen

Zodra wij de zonnepanelen op je dak leggen en aansluiten, wek je meteen je eigen duurzame stroom op. Vanaf dat moment draag je bij aan een beter milieu en bespaar je direct op je energierekening. Zo houdt je de steeds stijgende energieprijzen meer in de hand. Waar je wel wat van merkt? Dat je elke maand geld overhoudt voor dingen die je echt belangrijk vindt!

2

Geen investering

Voor het huren van zonnepanelen heb je geen investering nodig. Om je eigen stroom op te wekken hoef je geen spaargeld te gebruiken of een lening af te sluiten. Je huurt de zonnepanelen voor een vast bedrag per maand voor de gehele huurperiode. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.

3

Geen gedoe

Wanneer je zonnepanelen huurt bij HalloStroom betekent dat zorgeloos genieten. Je installatie is via ons verzekerd waardoor je tijdens de gehele huurperiode garantie hebt. Mocht er om wat voor reden dan ook iets mis zijn? Dan maken wij het zo snel mogelijk voor je in orde. Zonder extra kosten natuurlijk. Dat is nog eens lekker gestroomlijnd.

Panelen

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen huren? Lees dan dit artikel hoe huren werkt.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Is zonnepanelen huren geschikt voor mij?

Wil je zonder investeringskosten besparen op je energierekening én bijdragen aan verduurzaming van de energieproductie? Dan is het huren van zonnepanelen voor jou een goed idee. Je hoeft alleen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent eigenaar van een koopwoning.
  Het maakt niet uit of je er zelf in woont of verhuurt aan anderen.
 • Je huis heeft een eigen dak.
  Zonnepanelen mag je alleen op je eigen dak installeren. Huren voor een gezamenlijk dak (zoals bij een VVE) is helaas nog niet mogelijk.

Ben je benieuwd of huren ook voor jou de beste keuze is? Lees dan dit artikel over het verschil tussen zonnepanelen huren en kopen.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen huren?

Om zonnepanelen te huren hoef je niet te investeren. Je betaalt een vast bedrag per maand inclusief verzekering, garantie en onderhoud. Aan het einde van de huurperiode kun je ervoor kiezen om de zonnepanelen van ons te kopen. Het werkt precies hetzelfde als leasen. De hoogte van je maandbedrag is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Bekijk de kosten van zonnepanelen huren.

Zonnepanelen huren in 6 simpele stappen

1

Doe de online dakcheck

Doe de online dakcheck en laat je gegevens achter.

2

Onze adviseur neemt contact met je op

Onze adviseur neemt telefonisch contact met je op om de beste optie voor jouw thuis te bespreken.

3

Je ontvangt een vrijblijvende offerte

Je ontvangt per mail een vrijblijvende offerte met een persoonlijk dakplan voor jouw thuis. Je ziet precies wat jouw zonnepanelen maandelijks zullen kosten en opbrengen.

4

Onze specialist komt bij je langs

Onze specialist komt bij je langs om te kijken of alles probleemloos uitgevoerd kan worden. Moet er iets aangepast worden? Geen probleem. Dan maken we een nieuwe offerte. Tot je helemaal tevreden bent.

5

Onze specialist komt bij je installeren

Onze specialist komt bij je installeren. En we gaan pas weg als jij tevreden bent.

6

Zonnekracht!

Zonnekracht! Voortaan geniet jij van 100% duurzame en gratis opgewekte energie. En mocht er toch iets stuk gaan, dan komen wij zo snel mogelijk langs.

Screenshot 2019 05 16 at 15 22 09
Temp icon 1

Dit zit er in jouw zonnepanelen huurpakket

 • A-kwaliteit zonnepanelen
 • Omvormer en optimizers
 • Installatie door gecertificeerde installateurs
 • Verzekering en garantie
 • Smartphone app met realtime opbrengst informatie
 • 24 uur monitoring op afstand
Zonnepanelen huren
Meer weten?

Meer over zonnepanelen

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan ons kenniscentrum. Of neem contact op. We helpen je graag.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op de meeste koopwoningen kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. Je dak hoeft niet per se op het zuiden te liggen. Wel moet je zelf eigenaar zijn van het dak.
 • Hoeveel ga ik opwekken?
  Dat hangt af van een aantal factoren, zoals de ligging van je dak, de hoeveelheid panelen en de hoeveelheid schaduw op je dak. Wij rekenen het graag voor je uit. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Je kunt je zonnepanelen gemakkelijk meeverhuizen, maar meestal nemen de nieuwe eigenaren je zonnepanelen met plezier over. Het huurcontract gaat dan over op de nieuwe eigenaren.
 • Hoe snel kunnen jullie installeren?
  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van je duurzame energie. Het is nu drukker dan normaal. In de meeste gevallen geniet je binnen 14 weken van jouw nieuwe panelen.

Huur zonnepanelen particulier

Je huurt al een compleet zonnepanelenpakket voor €29,- per maand. Dat is goedkoop zonnepanelen huren!

Zonnepanelen huren prijs

Meer over onze pakketten

Zonnepanelen huren ervaringen

Goede communicatie en goed werk geleverd. Ik ben zeer te spreken over mijn zonnepanelen. De installatie is op een handige manier ingedeeld. Er is rekening gehouden met onze satelliet en hoe we daar het best de panelen omheen konden plaatsen. Duidelijke offerte die is opgevolgd door een voor onderzoek afspraak waar verschillende dingen werden gecheckt en daarna de afspraak gemaakt voor het plaatsen. Het plaatsen ging vlekkeloos. Dank voor de goede zorg en service! Zeker een aanrader voor iedereen.
Thomas Noordwijk
10/10
Bijdrage aan de energietransitie mogelijk voor iedereen met een eigen woning. Duidelijk communicatie zowel in woord als geschrift en komen hun afspraken goed na. Door de constructie die ze bieden is het voor iedereen met een eigen woning mogelijk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie, doordat deze constructie geen BKR, registratie geeft (onderdeel van Plan Nederland Groen). Het verschuldigde maandbedrag kun je in mindering brengen op je voorschot bij je energieleverancier waardoor je er eigenlijk niets van merkt en je spaargeld beschikbaar blijft voor andere dingen die je ook belangrijk vindt.
Jos Merselo
9/10

Laatst bijgewerkt: 16 maart 2023