Menu
8,4

Huur zonnepanelen

Je buik vol van stijgende energieprijzen? Huur dan je zonnepanelen en bespaar met 100% duurzame energie direct op je energierekening. Je hoeft niets te investeren en je profiteert vanaf dag 1 van een lagere energierekening. Bij HalloStroom staat de huurprijs vast. Geen verrassingen dus. Zonnepanelen huren levert je een prima rendement op. We vertellen je ook meer over zonnepanelen huren kosten. Daar ga je toch van stralen?

Huren van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen lijkt altijd de betere optie. Je betaalt natuurlijk minder voor je zonnestroomsysteem dan wanneer je zonnepanelen huurt, aan de andere kant betaal je wel het hele bedrag in een keer. Daarnaast geven sommige gemeenten subsidie en is de investering soms (deels) aftrekbaar. Vergelijk het huren van zonnepanelen met zonnepanelen kopen en wat is dan het meest rendabel?

Is zonnepanelen huren verstandig?
In veel gevallen kan zonnepanelen huren juist verstandig zijn. Je hoeft zelf dus geen investering te doen. Het geld dat je hebt gespaard kun je op de bank laten staan voor als het echt nodig is of bijvoorbeeld gebruiken voor die bijzondere reis of de studie van de kinderen. Bovendien loop je geen risico. Je betaalt een vaste lage huurprijs voor de complete huurperiode. Je zonnepanelen zijn daarbij vanaf de start verzekerd.

Plus: het grote voordeel van zonnepanelen huren is dat je direct bespaart op je energierekening én geen investering hoeft te doen. Daarnaast heb je geen gedoe: is er iets mis met je zonnepanelen? Dan fixen wij het voor je. Zonder extra kosten natuurlijk.

Huur zonnepanelen aftrekbaar
Zonnepanelen zijn voor de Belastingdienst aftrekbaar, mits je zonnepanelen koopt. Voor zonnepanelen huren is deze btw-aftrekregeling er (nog) niet. Toch is het huren van zonnepanelen heel rendabel, zeker nu de energieprijzen blijven stijgen. Je bespaart namelijk direct op je energierekening omdat je je eigen stroom opwekt.

1

Direct besparen, zonder investering

Met ons huurabonnement hoef je geen grote investering te doen om te kunnen profiteren van zonnepanelen. Zo houd je geld over om andere leuke dingen te doen. Vanaf dag 1 bespaar je op je energierekening en met die besparing betaal je de maandelijkse huur van de zonnepanelen. Na 15 jaar neem je het systeem over voor een lage prijs en betaal je vervolgens nog 15 jaar niets meer voor je zelf opgewekte stroom.

2

15 jaar lang een vaste lage huurprijs

Bij HalloStroom betaal je een vaste lage huurprijs per maand voor het huren van zonnepanelen. Zo heb je geen last meer van stijgende energieprijzen. Wil je nog meer besparen? Kijk dan eens naar zonnepanelen huren via de gemeente of naar subsidie voor het huren van zonnepanelen. Misschien kom je daar wel voor in aanmerking!

3

15 jaar gratis stroom

Je zonnepanelen leveren 30 jaar energie op. Na afloop van je huurtermijn kun je het zonnestroomsysteem voor een klein bedrag overnemen. Daarna profiteer je nog 15 jaar van gratis zonnestroom. Je betaalt dan helemaal niets meer voor je duurzaam opgewekte energie.

4

Zorgeloos genieten

Zonnepanelen huren is zorgeloos genieten van 100% duurzame stroom. Zonder risico of stress, wij regelen namelijk alles voor je. Je zonnestroomsysteem is verzekerd en wordt voortdurend gemonitord. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van jouw duurzame stroom!

Panelen

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Temp icon 1

Dit zit er in jouw zonnepanelen huurpakket

 • A-kwaliteit zonnepanelen
 • Omvormer en optimizers
 • Installatie door gecertificeerde installateurs
 • Verzekering en garantie
 • Smartphone app met realtime opbrengst informatie
 • 24 uur monitoring op afstand
Zonnepanelen huren
Brochure liggend

Zonnepanelen Huren Brochure

 • Hoe werkt zonnepanelen huren?
 • Waarom zonnepanelen huren?
 • De voordelen van zonnepanelen huren
 • Hoe je in 5 stappen zelf 100% duurzame energie opwekt
 • Potentiële besparing en voordelen t.o.v. traditionele energieleveranciers

Huur zonnepanelen particulier

Je huurt al een compleet zonnepanelenpakket voor €49,- per maand. Dat is goedkoop zonnepanelen huren!

Zonnepanelen huren prijs

Meer over onze pakketten
Meer weten?

Meer over zonnepanelen

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan ons kenniscentrum. Of neem contact op. We helpen je graag.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op de meeste koopwoningen kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. Je dak hoeft niet per se op het zuiden te liggen. Wel moet je zelf eigenaar zijn van het dak.
 • Hoeveel ga ik opwekken?
  Dat hangt af van een aantal factoren, zoals de ligging van je dak, de hoeveelheid panelen en de hoeveelheid schaduw op je dak. Wij rekenen het graag voor je uit. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Je kunt je zonnepanelen gemakkelijk meeverhuizen, maar meestal nemen de nieuwe eigenaren je zonnepanelen met plezier over. Het huurcontract gaat dan over op de nieuwe eigenaren.
 • Hoe snel kunnen jullie installeren?
  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van je duurzame energie. Het is nu drukker dan normaal. In de meeste gevallen geniet je binnen 14 weken van jouw nieuwe panelen.

Zonnepanelen huren ervaringen

Goede communicatie en goed werk geleverd. Ik ben zeer te spreken over mijn zonnepanelen. De installatie is op een handige manier ingedeeld. Er is rekening gehouden met onze satelliet en hoe we daar het best de panelen omheen konden plaatsen. Duidelijke offerte die is opgevolgd door een voor onderzoek afspraak waar verschillende dingen werden gecheckt en daarna de afspraak gemaakt voor het plaatsen. Het plaatsen ging vlekkeloos. Dank voor de goede zorg en service! Zeker een aanrader voor iedereen.
Thomas Noordwijk
10/10
Bijdrage aan de energietransitie mogelijk voor iedereen met een eigen woning. Duidelijk communicatie zowel in woord als geschrift en komen hun afspraken goed na. Door de constructie die ze bieden is het voor iedereen met een eigen woning mogelijk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie, doordat deze constructie geen BKR, registratie geeft (onderdeel van Plan Nederland Groen). Het verschuldigde maandbedrag kun je in mindering brengen op je voorschot bij je energieleverancier waardoor je er eigenlijk niets van merkt en je spaargeld beschikbaar blijft voor andere dingen die je ook belangrijk vindt.
Jos Merselo
9/10