Menu
8,6
De prijs van zonnepanelen huren is voor elke familie anders.

Wat kosten zonnepanelen huren?

Wil jij zonnepanelen huren? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de maandelijkse kosten van zonnepanelen huren. Ook vertellen we je wat jouw besparing kan zijn wanneer je kiest voor het huren van zonnepanelen. Hieronder lees je meer.

Wat betaal je per maand voor het huren van zonnepanelen?

Wie de kosten van zonnepanelen wil weten, moet eerst weten dat de prijs van zonnepanelen huren afhankelijk is van een heleboel factoren, zoals:

  • Je stroomgebruik
  • De samenstelling van je huishouden
  • De grootte van je dak
  • De ligging van je dak ten opzichte van de zon (ligt je dak op het westen of op het zuiden, bijvoorbeeld)


Een gemiddeld huishouden van 4 personen verbruikt ongeveer jaarlijks 4.000 kWh stroom. Bij je energieleverancier kost dat met de energieprijzen van 2022 ongeveer €125,- per maand als je geen zonnepanelen hebt. Om compleet zelfvoorzienend te zijn in het opwekken van stroom, heb je bij een verbruik van 4.000 kWh 12 panelen nodig. Een zonnestroompakket met zonnepanelen én een omvormer kost €57,- per maand. Omdat je alle stroom zelf opwekt, betaal je dan niets meer voor je stroom bij jouw energieleverancier. Reken uit je winst!


Wat levert het huren van zonnepanelen jou op?

Ga je zonnepanelen huren bij HalloStroom? Dan betaal je vanaf het moment dat je zonnepanelen op je dak liggen jouw maandelijkse huurprijs. Je betaalt dan geen (of nauwelijks) meer aan je energieleverancier, behalve voor je gasverbruik. Dat betekent dus dat je elke maand geen 125 euro kwijt bent aan energie, maar slechts 57 euro (de huur van je panelen). Dat komt neer op een maandelijkse besparing van €68,- euro. Op jaarbasis betekent dat €816,-. Dat geld hou je dus gewoon in eigen zak en kun je gebruiken voor je spaarrekening, of voor leuke dingen doen.

Huidige kosten aan stroom per maand

Stroomkosten per maand125,-
Huur zonnepanelen per maand57,-
Besparing68,-


Weten wat jij precies gaat besparen per maand?

Ieder huishouden is uniek. Daarom is er geen one size fits all prijs voor zonnepanelen huren. Ben je benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen huren voor jouw situatie? Doe dan de dakcheck en ontvang een op maat gemaakt advies van een van onze duurzaamheidsadviseurs!Wat wordt jouw besparing?