Menu
8,5
De prijs van zonnepanelen huren is voor elke familie anders.

Wat kosten zonnepanelen huren?

Ben je van plan zonnepanelen te huren, dan wil je natuurlijk weten wat je maandelijkse kosten zijn en wat het oplevert. Met het huren van zonnepanelen is dat gelukkig heel overzichtelijk. Hieronder zie je wat je financieel kunt verwachten bij een vierpersoonshuishouden.

Wat betaal je per maand voor het huren van zonnepanelen?

De huurprijs van jouw zonnepanelen hangt af van een aantal factoren:

  • Je stroomverbruik
  • Hoeveel stroom je wilt opwekken
  • De ligging van je dak (oost, zuid, west, noord)


Een gemiddeld huishouden van 4 personen verbruikt ongeveer jaarlijks 4.000 kWh stroom. Bij je energieleverancier kost die stroom met de huidige energieprijzen (1 okotber 2023) 133 euro per maand. Om al je stroom (4.000 kWh) met duurzame zonne-energie op te wekken heb je 12 zonnepanelen nodig. Een compleet systeem met 12 panelen, omvormer en installatie kost bij HalloStroom 82 euro per maand. Omdat je alle stroom zelf opwekt, betaal je dan niets meer voor je stroom bij jouw energieleverancier. Dat is nog eens zonnig nieuws!


Wat levert het huren van zonnepanelen jou op?

Ga je zonnepanelen huren bij HalloStroom? Dan betaal je vanaf het moment dat de zonnepanelen op je dak liggen jouw maandelijkse huurprijs. Heb je voldoende zonnepanelen om al je stroom op te wekken, dan betaal je je energieleverancier alleen nog voor gas. Dat betekent dus dat je elke maand geen 161 euro kwijt bent aan energie, maar slechts 80 euro voor de huur van je panelen. Dat komt neer op een besparing van 81 euro per maand oftewel 972 euro per jaar. Je bent dus niet alleen ontzettend duurzaam bezig met het opwekken van 100% zonnestroom, maar je houdt ook geld over voor leukere dingen of je boodschappen.

Huidige kosten aan stroom per maand

Stroomkosten bij energieleverancier133 euro per maand
Huur zonnepanelen HalloStroom82 euro per maand
Besparing51 euro per maand


Wat ga jij precies besparen per maand?

Ieder huishouden is uniek. Daarom is er geen one-size-fits-all prijs voor zonnepanelen huren. Wil je de kosten weten voor zonnepanelen huren in jouw persoonlijke situatie? Doe dan snel onze dakcheck en vraag vandaag nog een offerte aan om zonnepanelen te huren.

Wat wordt jouw besparing?