Opbrengst zonnepanelen

Een belangrijke vraag bij de keuze voor zonnepanelen is natuurlijk hoeveel de opbrengst van de zonnepanelen gaat zijn. Om gebruik te kunnen maken van de zonnepanelen van HalloStroom, doe je allereerst online op onze website een dakcheck. Wij sturen je dan vervolgens een offerte toe waarop ook precies de opbrengst van de zonnepanelen staat weergegeven. Zo weet je vooraf meteen waar je aan toe bent en zie je wat je kunt gaan besparen.

Ons zonnestroomsysteem: meer dan alleen zonnepanelen

Met alleen zonnepanelen ben je er natuurlijk nog niet. De opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen (de zogeheten gelijkstroom) is namelijk nog niet direct te gebruiken als energie. Daar heb je een omvormer voor nodig. Die zet de gelijkstroom om in wisselstroom: de stroom die je in elk elektrisch apparaat kunt gebruiken. De wisselstroom wordt vanuit de omvormer naar je meterkast gestuurd. Schijnt de zon, dan maak je direct gebruik van de opgewekte zonne-energie. Deze zonne-energie komt terecht bij de apparaten die je op dat moment gebruikt en naar de apparaten die altijd aan staan. Heb je nog meer stroom opgewekt dan nodig is voor de stroom voor je apparaten? Dat overschot aan stroom wordt vervolgens naar het stroomnet verstuurd. Alle stroom die je teruglevert aan het stroomnet, verrekent de energiemaatschappij aan het eind van het jaar met je verbruikte stroom. Dit principe noemen we ook wel salderen.

Een optimizer zorgt voor nog meer opbrengst bij zonnepanelen

Bij onze abonnementen heb je ook de keuze om een optimizer te laten installeren. Zo’n optimizer zorgt ervoor dat elk afzonderlijk zonnepaneel optimaal wordt gebruikt. Ideaal als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt die deels in de schaduw liggen. Gebruik je namelijk geen optimizer, dan passen alle panelen zich aan aan het zonnepaneel met het laagste rendement.

Wil jij ook een hoge opbrengst?

Wil je ook een zo hoog mogelijke opbrengst van zonnepanelen? Kies dan voor zonnepanelen van HalloStroom die voorzien zijn van een optimizer. Doe eerst onze dakcheck en je ontvangt een vrijblijvende offerte met daarop duidelijk de opbrengst van de zonnepanelen weergegeven.

Doe de dakcheck!