Menu
8,6

Zonnepanelen set kopen

Heb je ook je buik vol van de stijgende energieprijzen? En wil je voortaan gebruikmaken van 100% duurzame energie? Kies dan voor losse zonnepanelen. Via HalloStroom kun je geen zonnepanelen kopen, maar zonnepanelen huren. Daarmee bespaar je direct op je energierekening omdat je zelf energie opwerkt én je doet geen investering.

Zelf zonnepanelen kopen: direct rendement

Misschien wil je niet huren en zelf zonnepanelen kopen. Dat kan, maar realiseer je dat slechts 1 zonnepaneel kopen, vaak niet mogelijk is. Je koopt zonnepanelen in een set, vaak vanaf 4 of 6 stuks en dan steeds met twee erbij.

Wel of geen zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en betaalbaar. Wist je bijvoorbeeld dat de aanschafprijs van zonnepanelen de afgelopen 5 jaar met gemiddeld zo’n 25 procent gedaald is? Als je het geld ervoor hebt liggen, kan het nu een uitstekend moment zijn om te investeren in zonnepanelen.

En vanaf het moment dat het systeem bij je thuis is aangesloten, bespaar je direct op je energierekening. Zo houd je elke maand geld over om te gebruiken voor andere dingen. Als je investeert in zonnepanelen, profiteer je van een rendement dat te vergelijken is met 3% tot 6% rente op een spaarrekening. Zeg nou zelf: waar krijg je dat tegenwoordig nog voor je geld?

Wanneer je zelf zonnepanelen koopt, bespaar je net als bij huren direct op je energierekening. Maar, besef wel dat wanneer er iets mis is met je panelen of omvormer, je zelf voor de kosten opdraait. Bij zonnepanelen huren heb je een verzekering en fixen wij het meeste als er iets mis is.

Zonnepanelen aanschaffen: bescherm het klimaat

Besparen op je energierekening is natuurlijk mooi meegenomen, maar de meeste mensen besluiten ook nog om een andere reden om zonnepanelen te kopen. Als je namelijk zelf zonne-energie opwekt, help je om het klimaat te beschermen. Als je elektriciteit opwekt uit een zonnepaneel, komen daarbij geen broeikasgassen of andere milieuvervuilende stoffen vrij. Een ander voordeel is dat als de inwoners van een land zelf voor een groot deel energie opwekken, je als land minder afhankelijk wordt van het importeren van energie uit andere landen.

Zonnepanelen los kopen: deze kosten zijn inbegrepen in de prijs

Ga je via HalloStroom A-kwaliteit zonnepanelen kopen, dan betaal je voor de volgende kosten. Naast de zonnepanelen zelf zijn ook de omvormers en eventuele optimizers inbegrepen in de prijs. De installatie van het complete zonnesysteem wordt uitgevoerd door gecertificeerde installateurs. Je bent verzekerd, hebt garantie en er is daarnaast ook 24 uur per dag monitoring op afstand. Om te zien hoe het zit met de opbrengstinformatie van je systeem, neem je eenvoudigweg een kijkje in de app die altijd realtime informatie biedt. Meer weten over de prijs van zonnepanelen kopen?

Het financiële voordeel van zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen gaat kopen, vergeet dan niet om de btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Dat levert je al direct financieel voordeel op. Net zoals de verlaging van je maandelijkse energierekening natuurlijk vanaf het moment dat de panelen geplaatst zijn. Bij een set van 10 zonnepanelen wek je gemiddeld per jaar ongeveer 2600 kWh op. Dat kan je op jaarbasis dan zo’n € 600 aan kosten schelen. Daar komt nog bij dat je helemaal niets merkt van eventuele toekomstige prijsstijgingen op het gebied van energie.

Zonnepanelen kopen subsidie

De subsidie voor zonnepanelen kopen is gestopt. Wel zijn er andere financieringsregelingen. Die kunnen per gemeente verschillen.

Is jouw dak geschikt?

Op bijna elk dak in Nederland is het mogelijk om zonnepanelen te installeren. De precieze opbrengst in jouw geval is daarbij wel afhankelijk van de ligging van je dak en de hellingshoek. Ben je benieuwd of jouw dak überhaupt geschikt is voor zonnepanelen? Doe dan op onze website binnen een paar minuten een online dakcheck. Vervolgens krijg je van ons een vrijblijvende offerte. Daarin zie je precies wat de zonnepanelen in jouw situatie gaan kosten en wat ze uiteindelijk kunnen opleveren. Na jouw akkoord, installeren we de panelen zo snel mogelijk en ben je de komende 25 jaar verzekerd van duurzame energie.

Zonnepanelenset kopen?

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, krijg je meer dan alleen een set zonnepanelen. Naast de panelen ontvang je ook een omvormer die ervoor zorgt dat je zonnestroom wordt omgezet in bruikbare energie. Wij zorgen voor de installatie, een verzekering en jij kunt via de app eenvoudig je rendement bijhouden. Veilig onder de pannen dus.

Wat is een omvormer?

Zonnepanelen kopen vergelijken

Genieten van zonnepanelen zonder investering? Dan is het huren van zonnepanelen iets voor jou! We beschikken over verschillende maandabonnementen waarbij je de panelen van ons huurt – met de optie om ze eventueel later voor een klein bedrag over te nemen.

Zonnepanelen huren