Menu
8,6
Kosten zonnepanelen kopen

Wat kosten zonnepanelen kopen?

Wat is de prijs voor het kopen van zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen kopen is de afgelopen jaren erg veranderd. Gelukkig is er nu een stabiel prijsniveau en daar kun je als consument je voordeel mee doen. Maar wat kosten zonnepanelen nu precies en welke kosten heb je verder als je kiest voor zonnepanelen kopen? We vertellen het je hier!

Wie zonnepanelen koopt, betaalt gemiddeld genomen 5000 euro voor het hele pakket. Dit bedrag bestaat grofweg uit een aantal dingen:

  • De zonnepanelen
  • De omvormer (zet de energie van je zonnepanelen om in stroom)
  • De installatie

Wat kost een zonnepaneel?

De prijs van een zonnepaneel van 360 tot 395 Wattpiek ligt tussen de 250 en 300 euro. Zonnepanelen met een hoger aantal Wattpiek zijn vaak iets duurder. Daarnaast kosten zonnepanelen van A-kwaliteit iets meer dan zonnepanelen van B- of C-kwaliteit. Voor 10 A-kwaliteit zonnepanelen komt de prijs dus ongeveer op 3000 euro neer.

Wat kost een omvormer?

Omvormers zijn er in verschillende prijsklassen. Ga ervanuit dat een gemiddelde omvormer tussen de 500 en 750 euro kost.

Wat kost de installatie van zonnepanelen?

Zonnepanelen worden door gecertificeerde mensen geïnstalleerd. Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je op je dag wilt laten leggen, zijn ze gemiddeld een dag bezig met de installatie van de zonnepanelen. De kosten hiervoor liggen tussen 750 en 1000 euro.

Zonnepanelen kopen duur? Ga voor zonnepanelen huren!

Wie kiest voor het kopen van zonnepanelen is dus in één keer een flinke klap geld kwijt. Met de maandelijkse besparing die je doet, duurt het jaren voordat je die investering hebt terugverdiend. Plus: als je omvormer bijvoorbeeld na 10 jaar aan vervanging toe is, moet je een nieuwe kopen. Daarom is het voor veel mensen een goede optie om zonnepanelen te huren. Wie het (te) duur vindt om zonnepanelen te kopen, kan ervoor kiezen om zonnepanelen te huren. Dat kan bijvoorbeeld bij HalloStroom. Door te huren heb je geen gedoe, geen investering en bespaar je direct op je energierekening.

Wat bespaar jij met zonnepanelen huren?