Menu
8,5

De HalloStroom Thuisbatterij - Is dit Geschikt voor mij?

Thuisbatterijen zijn hot en happening. Met een thuisbatterij verander je de manier waarop je energie verbruikt en opslaat. Het is een geavanceerde oplossing die je in staat stelt om een groter deel van je zelfopgewekte energie, zoals van zonnepanelen, op te slaan voor later gebruik. Je bespaart daarmee dus direct op je energiekosten. Zo ben je minder afhankelijk van je energieleverancier en de prijsschommelingen op de energiemarkt.

Wat is een Thuisbatterij en hoe werkt het precies?

Een thuisbatterij is een apparaat dat stroom opslaat voor later gebruik. De batterij kan worden opgeladen met stroom van het net of, helemaal ideaal, met energie opgewekt door je eigen zonnepanelen. Deze opslagmogelijkheid betekent dat je de overdag opgewekte zonne-energie op een ander moment, bijvoorbeeld 's avonds, kunt gebruiken. En dus hoef je op dat moment geen stroom af te nemen van je energieleverancier. Pas als je thuisbatterij leeg is, maak je weer gebruik van stroom van je energieleverancier. Een verstandigere keuze dus!

Wat voor soort thuisbatterij Heb Je Nodig?

De benodigde capaciteit van een thuisbatterij hangt af van je stroomverbruik en de capaciteit van je zonnepanelen. Gemiddeld biedt een batterij met een capaciteit van 10,5 kWhgenoeg energie voor een standaard huishouden.

Wij gebruiken de IQ Battery 10T van onze gerenommeerde partner Enphase. Om precies te zijn de ‘Enphase 10,5 kWh Powercell Premium (IQ Battery 10T)’. Deze zeer kwalitatieve batterij heeft een afmeting van 129 x 78 x 19 cm, weegt 144 kg en is een zogenoemde Lythium-ijzerfosfaat (LFP) batterij. De thuisbatterij heeft 15 jaar productgarantie. De thuisbatterij wordt binnen geplaatst en aan de wand gemonteerd. Meestal in garages.


Wat kost een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kopen is een flinke investering. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. Bij ons kun je een thuisbatterij huren voor een vast bedrag per maand voor een periode van 15 jaar. Wij regelen alles voor je en je hebt 15 jaar lang productgarantie.


Nóg meer voordeel met ons slimme Energie Management Systeem!

Met een thuisbatterij ga je besparen, maar dat is nog maar het begin. Met ons slimme Energie Management Systeem bieden we de mogelijkheid om automatisch voor jou te handelen op de elektriciteitsmarkt en zo nog meer te besparen.


Klinkt misschien ingewikkeld maar wij maken het simpel:

 • Jij huurt (of koopt) een HalloStroom-Thuisbatterij.
 • Ons slimme Energie Management Systeem koopt jouw energie in als de prijzen laag zijn en verkoopt als de prijzen hoog zijn. Wij optimaliseren dus jouw electriciteitskosten door voor jou slimme beslissingen te nemen op basis van variabele elektriciteitsprijzen, zonneproductie, thuisverbruik en nauwkeurige weersvoorspellingen.
 • Ons geautomatiseerde systeem neemt continu logische beslissingen om jouw elektriciteitsverbruik en -opslag te verschuiven naar de meest voordelige uren en minuten van de dag. HalloStroom regelt dit volledig voor jou. Geniet dus van kostenbesparing zonder enige inspanning van jouw kant.
 • De verwachte besparing met de HalloStroom Thuisbatterij inclusief ons slimme Energie Management Systeem is 100-180 EUR per maand. De daadwerkelijke besparing is afhankelijk van de volatiliteit op de energiemarkt, waarvan verwacht wordt dat deze alleen maar toe zal nemen in de toekomst. Van HalloStroom ontvang je de garantie van een maandelijkse besparing van 120 EUR per maand gedurende de eerste twee jaar.*
 • Om van bovenstaand voordeel gebruik te kunnen maken dien je over te stappen naar een dynamisch energiecontract (inkoop energie tegen kostprijs) van HalloStroom Energie.
 • Uniek in Nederland en met een verwachte jaarlijkse winst van € 1500,-. *Dit bedrag wordt maandelijks verrekend met je thuisbatterij-factuur. De maandelijkse betaling gaat pas van start nadat de HalloStroom Thuisbatterij is geïnstalleerd.

Levensduur en Duurzaamheid

Moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterijen, bieden een lange levensduur en zijn milieuvriendelijker in vergelijking met andere soorten. Ze zijn een betrouwbare keuze voor langdurige energieopslag.

Voordelen van een Thuisbatterij met HalloStroom

 • Energieonafhankelijkheid: Word minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.
 • Kostenbesparing: Gebruik je zelfopgewekte energie efficiënter en bespaar op energiekosten.
 • Milieuvriendelijk: Draag bij aan een duurzamere toekomst.
 • Eenvoudige Installatie: Professioneel geïnstalleerd door onze experts.
 • Toekomstbestendig: een thuisbatterij is een goede voorbereiding op de afbouw van de salderingsregeling. Zonder salderingsregeling wordt stroom terugleveren aan het energienet minder interessant. En dus is zelf opgewekte stroom opslaan en gebruiken een toekomstbestendige keuze!
 • De aanschafprijs van een thuisbatterij is nog erg hoog.

Thuisbatterij met zonnepanelen

Wil je het optimale uit je thuisbatterij halen, dan is de combinatie met zonnepanelen onmisbaar. Wil jij meedoen met de groene revolutie door je eigen stroom op te wekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Perfecte Combinatie: Thuisbatterij en Zonnepanelen

De combinatie van een thuisbatterij met zonnepanelen is de sleutel tot maximale energie-efficiëntie. Met zonnepanelen van HalloStroom kun je je eigen groene energie opwekken en opslaan, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere wereld en profiteert van financiële besparingen.

Meer Weten of Advies Nodig?

Ben je geïnteresseerd in het huren van een thuisbatterij of wil je meer weten over onze duurzame energieoplossingen? Neem contact op met onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek en gepersonaliseerd advies.

Neem Vandaag Nog de Stap naar Energieonafhankelijkheid met HalloStroom!