Menu
8,5

Zonnepanelen huren en dan verhuizen, kan dat?

We horen het vaker, kiezen voor het huren van zonnepanelen klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Niks investeren, direct besparen. Geen gedoe met de installatie of verzekering. Er moet toch wel een addertje onder de dakrand zitten? Stel nou dat je wilt verhuizen? En laten we eerlijk zijn, die kans is natuurlijk groot in de huidige markt. Is dat dan niet lastig, zo’n huurcontract voor zonne-energie? Het antwoord is nee!

Sterker nog, we zien in praktijk dat het juist voordelen heeft. Jij profiteert namelijk vanaf de start van een lagere maandelijkse energierekening. En op het moment dat je je huis wilt verkopen, is het automatisch meer geld waard. Je wint als verkoper dus twee keer.

Hallo Almere hallo zonnige daken

BURENVOORDEEL

HELP JE MEE HET MILIEU VERBETEREN?

Wist je dat samen besparen met de buren meer dan 1 voordeel oplevert? Naast dat je samen meer impact maakt, krijg je bij een doorverwijzing beide 150 euro terug. De buren blij maken werkt dus ook in jouw voordeel.

Overdragen of afkopen zonnepanelen

Wanneer je ervoor kiest om de zonnepanelen op het huis te laten liggen, heb je twee opties. Of je draagt het huurcontract over aan de nieuwe bewoner, of je koopt het contract af. Bij het overdragen van het huurcontract voor je zonnepanelen aan de nieuwe bewoner, draag je ook direct het maandelijkse voordeel over. De nieuwe bewoner betaalt per direct minder voor zijn energierekening en kan de zonnepanelen aan het einde van de 15 jaar looptijd voor een laag bedrag overnemen. Het omzetten van het huurcontract is trouwens een fluitje van een cent. Geen gedoe bij HalloStroom.

Je kunt het huurcontract ook afkopen tijdens de looptijd van 15 jaar. Dat kun je zelf doen, maar je kunt het ook aanbieden aan de nieuwe bewoner. Bij de laatste optie is het verstandig om de waarde van de installatie op te tellen bij de verkoopprijs van je woning en het zonnestroomsysteem als onderdeel van het huis over te dragen.

Gehecht aan je zonnepanelen?
Je kunt zonnepanelen dus laten liggen op het huis dat je verkoopt, maar je kunt ze ook meenemen. Natuurlijk is het dan belangrijk dat je ze op de nieuwe woning kwijt kunt. We nemen al het werk graag voor je uit handen, dus we verwijderen de zonnepanelen en plaatsen ze weer op je nieuwe woning. De kosten voor de verhuizing zijn echter wel voor jezelf. En eigenlijk is dat onnodig duur. Daarnaast plaats je zonnepanelen die misschien alweer achterhaald zijn qua techniek. Dit is de reden dat we je aanraden voor overdragen of afkopen te kiezen.

Er zijn dus drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen:

 • Overdragen

Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden.

 • Afkopen

Je betaalt je zonnepanelen af, tegen een in verhouding laag bedrag. Of de nieuwe bewoner doet dat.

 • Meeverhuizen

Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak.

Welke optie het beste bij jou past? Geef gerust een bel voor een advies op maat.

Dat geeft energie!

We zijn er allemaal mee bezig. Hoe verduurzaam je je eigen leven? Minder vlees eten, minder vliegen, minder plastic, of überhaupt minder (online) kopen. Het zijn allemaal mogelijkheden, allemaal kansen. Maar hoe draag jij met je woning je baksteentje bij? *pun intended

Het is voor velen de grootste investering die je ooit doet: een eigen woning. Een bedrag wat, zeker wanneer je net start, ver verwijderd lijkt van het haalbare. Toch blijkt de investering al decennia lang de moeite waard. En ondertussen blijven de huizenprijzen oplopen. Heb jij voldoende spaargeld om ook te investeren in zonne-energie of is zorgeloos zonnepanelen huren eigenlijk beter voor jou? We delen de reacties, de vragen en de twijfels van de mensen die we spreken. Gewoon, omdat het waarde toevoegt voor ons allemaal.

Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je vragen hebt. De meest gestelde hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht? Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.
 • Wat zijn de voordelen van HalloStroom?
  Wij geven Nederland nieuwe energie. En dat merk je. We nemen alles uit handen voor je. We werken alleen met A kwaliteit zonnepanelen en je bent 100% verzekerd van een systeem dat werkt. Zo gemakkelijk is het.