Menu
8,5

Hallo Mandy

HET IS WEER ZONDAG

Elke zondag zetten we een van onze medewerkers in het zonnetje. Want alleen met z'n allen maken we de wereld een beetje duurzamer. Ieder in zijn eigen rol en ieder op zijn eigen manier, maar wel met de neuzen dezelfde kant op. En als we vanuit ons pand in Gouda over de daken uitkijken, dan is er nog genoeg te doen. Op naar 100.000 woningen met zonnepanelen.

Mandy van Finance is het stralende middelpunt in deze editie. Ze blijkt niet alleen talent te hebben voor het werk dat ze doet, maar ook voor het verhalend beschrijven van haar ervaringen. Je ziet haar, zonder je ogen dicht te doen, zitten op dat bijzondere plekje. Je kunt je voorstellen hoe de kat haar verleidt. En je weet meteen op welke manier zij duurzamer is dan gemiddeld. We kwamen bovendien te weten dat ze wel wat weg heeft van Pipi Langkous. Hoe? Lees maar mee hieronder of lees het verhaal over haar bijzondere band met meneer Hulsmeijer, haar eerste klant.

Ik ben zo enorm duurzaam, dat iedereen vraagt of de kachel het wel doet.

Mandy Finance Hallo Stroom

Watt is jouw ideale plek in de zon?
Picture this: je bent heel de dag op het strand geweest, lekker gezwommen in de zee en genoten van de zon. Op het moment dat de temperaturen iets dalen en je merkt dat je maag begint te rommelen, ga je op zoek naar een gezellig tentje om iets te eten en drinken. Je weet gelijk waar je moet zijn omdat je in de verte al zachtjes de Latijns- Amerikaanse muziek op je af hoort komen. De lichtjes zijn warm en zacht van kleur.

Je ploft op de loungeset, bekijkt de kaart en bestelt vervolgens alles waar je trek in hebt. Wanneer je eenmaal de rust hebt gevonden, kijk je om je heen. Je voelt het zand tussen je tenen en de zon op je gezicht. Daar, op dat moment, ben ik op mijn ideale plek in de zon.

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?
Gin-tonic met ijsblokjes en frambozen.

Welke muziek of artiest staat voor jouw ultieme zomervakantie?
Dat is de muziek die is toegevoegd aan mijn afspeellijst: ‘SUNNY VIBES’. Deze bestaat inmiddels uit zo’n 700 songs. Het genre varieert, van house tot latin en liedjes van The Beach Boys.

Waarvan ga jij compleet uit je dak?
Een spontane verrassing. Daar kan ik heel enthousiast van worden!

Hoe duurzaam ben jij eigenlijk?
Ik ben zo enorm duurzaam, dat iedereen die bij mij op visite komt vraagt of de kachel het wel doet. Daarna wordt gecheckt of ik wel in orde ben. Het voordeel is dat ik het niet snel koud heb en ik de kachel dus nooit hoger dan 18 graden zet. Ik probeer bewust om te gaan met mijn verbruik, scheid mijn afval en probeer oude producten regelmatig een nieuw leven in te blazen. En nog een kleine tip … steeds meer bedrijven maken nieuwe kleding van gerecyclede stoffen, het is geweldig en niet duur!

Welke duurzame uitdaging wil jij nog aangaan?
Minder vlees eten! Naast het feit dat dit positieve gevolgen heeft voor het milieu, vind ik het minstens zo belangrijk dat er minder dierenleed in de wereld is. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het recent vastgelopen schip in het Suezkanaal. Enorm veel schepen konden dagenlang niet verder varen naar de plaats van bestemming. Daaronder waren ook schepen die vee transporteerden. Deze dieren stonden dagenlang op elkaar, hadden geen eten meer, stonden in hun eigen ontlasting en stierven zelfs. Die dieren waren bestemd voor consumptie, maar hier wil ik niets van consumeren. De vraag naar vlees moet naar beneden, zodat dit soort transporten hopelijk minder gaan voorkomen.

Waar zoek jij spanning op?
Achtbanen, ik houd er van! De snelheid, de spanning en de vraag die blijft hangen ... wie van de mensen in het rijtje gaat het niet aankunnen?

Wie of wat kan jou elke keer weer laten stralen?
My kitty cat laat mij altijd weer stralen. Het maakt ook niet uit wat ze doet. Of ze nu zoet in de zon aan het slapen is of wanneer ze mij probeert te chanteren om brokjes te krijgen door zachtjes een glas water van de tafel te tikken. Can’t help it.

Welke zomerse outfit draag jij het liefst en welke is echt geen pan?
Jurkjes, jurkjes en nog eens jurkjes! Het zit heerlijk en ze geven mij altijd een zomergevoel. Waar ik geen fan van ben is een korte kaki afritsbroek met daaronder Teva sandalen, een wit hemd en natuurlijk een zonnebril met dubbele glazen die je er af kan klikken. Super praktisch, maar draag het niet wanneer je geen Freek Vonk heet.

Waar bespaar jij nooit op?
E, T, E en N, met hoofdletters dus.

Welk duurzame initiatief vind jij naast HalloStroom inspirerend?
BuyWorld.org
geeft de mogelijkheid een stukje aarde te kopen. Er wordt veel aandacht besteed aan het beperken van de CO2 uitstoot in de wereld. Maar het is minstens net zo belangrijk dat we moeten stoppen met het omkappen van één van onze grootste bronnen voor zuurstof, de bomen. Hele ecosystemen worden verwoest en alles wordt letterlijk vernietigd. Dat doet zeer en daarom vind ik dat hier absoluut veel aandacht aan moet worden besteed.

Waar krijg jij energie van?

Ik krijg energie van dingen die ik voor het eerst onderneem of meemaak. Nieuwe dingen doen in het leven houdt je ook levend en energiek. Verleg grenzen, juist wanneer je denkt dat je het niet kan. Verras jezelf!

Hallostroom kantoor 1
Hallostroom kantoor 7
Hallostroom kantoor 4