Menu
8,5

Wat kosten zonnepanelen?

Die vraag wordt vaak als eerste gesteld. Logisch, want bij de keuze voor het wel of niet laten plaatsen van zonnepanelen, wil je vooraf weten wat de kosten van zonnepanelen in jouw specifieke situatie zijn. Een eenduidige antwoord is er echter niet. Elke situatie is anders. De zonnepanelen prijs is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Maar wat wel zeker is, is dat je gaat besparen.

De meeste mensen die we spreken die zonnepanelen willen, willen graag hun steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. En eerlijk gezegd wil iedereen geld besparen op de energierekening. De vraag is: op welke manier helpen zonnepanelen jou met die twee doelstellingen? Ons antwoord is altijd hetzelfde. Bedenk eerst of je zonnepanelen wilt huren of kopen. Het voordeel van zonnepanelen huren is dat je niet zelf hoeft te investeren en vanaf dag 1 gaat besparen. Je betaalt maandelijks een huurbedrag dat lager is dan je eerdere energierekening. Dat is een vast bedrag voor een periode van 15 jaar.

Welk bedrag je betaalt voor zonnepanelen hangt verder af van

 • de hoeveelheid zonnepanelen
 • het type zonnepanelen
 • de ligging van je dak
 • de keuze van installateur
 • de verzekering (bij huur inclusief)


Prijs zonnepanelen

Als je kiest voor HalloStroom ben je verzekerd van zo laag mogelijke kosten en een zo hoog mogelijk rendement. Neem dus gerust de tijd om de zonnepanelenprijs te vergelijken.

Wat kost een zonnepaneel?
De prijs voor zonnepanelen is van veel factoren afhankelijk. Hoeveel panelen wil je, bijvoorbeeld? Toch is er één ding zeker: zolang je klant bent bij HalloStroom betaal je hetzelfde maandbedrag. Je hebt dus geen last meer van de jaarlijkse prijsstijgingen van energieleveranciers. Benieuwd hoeveel jij per maand kwijt bent? Plan dan snel een afspraak in via onze dakcheck.

Wat zit er in de prijs van zonnepanelen inbegrepen?
Als je kiest voor zonnepanelen, dan bestaan de kosten voor zonnepanelen plaatsen, of dat nu huur of koop is, uit een aantal zaken. Zo betaal je een prijs voor de zonnepanelen zelf, maar ook voor de omvormer en de eventuele optimizers die nodig zijn om je zonnepanelen zo efficiënt mogelijk te maken. Bij HalloStroom zit dat allemaal in de kosten voor zonnepanelen inbegrepen. Ook zijn de installatiekosten van zonnepanelen bij de totaalprijs inbegrepen.

Prijzen zonnepanelen: verschil in kleur
Bij de zonnepanelen die je kiest, heb je ook nog te maken met (prijs)verschillen. Zo heb je de keuze uit zwarte en blauwe zonnepanelen. De zwarte (monokristallijn) zonnepanelen zijn iets efficiënter dan de paarsblauwe variant (polykristallijn) maar zijn in aanschaf ook net iets duurder. Vaak kiezen mensen ook voor zwarte zonnepanelen omdat dat er op het dak mooier uitziet. De prijzen van een blauw zonnepaneel zijn gemiddeld ongeveer 10% lager dan voor een zwart paneel.

Zie jij zonnepanelen wel zitten?

Wat kosten zonnepanelen?

Alles over de prijs van zonnepanelen

 • Daling in de kosten voor zonnepanelen
  Zonnepanelen worden al flink wat jaren op daken gelegd om te kunnen besparen op energie. Maar waar de kosten van zonnepanelen 10 jaar geleden nog behoorlijk hoog waren, zijn de afgelopen jaren (en dan met name de laatste drie jaar) de kosten voor zonnepanelen drastisch verlaagd. Op dit moment bedragen de kosten voor zonnepanelen gemiddeld nog maar een vijfde van wat je tien jaar geleden ervoor moest betalen. Ook leveren ze steeds meer op omdat ze steeds meer energie opwekken. Dit is een gevolg van de stijging in efficiëntie van de zonnecellen. Dit maakt de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk korter.
 • Wat zit er in de prijs voor zonnepanelen inbegrepen?
  Als je kiest voor zonnepanelen, dan bestaat het totaalbedrag (of dat nu huur of koop is) uit een aantal zaken. Zo betaal je voor de zonnepanelen zelf, de omvormer en de eventuele optimizers die nodig zijn om je zonnepaneelsysteem zo efficiënt mogelijk te maken. Ook zijn de installatiekosten van zonnepanelen bij de totaalprijs inbegrepen. Bij de zonnepanelen die je kiest, heb je ook nog te maken met (prijs)verschillen. Zo heb je de keuze uit zwarte en blauwe zonnepanelen. De zwarte (monokristallijn) zonnepanelen zijn iets efficiënter dan de paarsblauwe variant (polykristallijn) maar zijn in aanschaf ook net iets duurder. Vaak kiezen mensen ook voor zwarte zonnepanelen omdat dat er op het dak mooier uitziet.
 • Lage kosten zonnepanelen: kies voor huren of kopen bij HalloStroom
  Om de kosten van zonnepanelen zo laag mogelijk te houden, kun je bij HalloStroom je zonnepanelen huren. Het doen van een (grote) investering is dan niet nodig. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor de zonnepanelen. En het mooie is: al vanaf dag 1 bespaar je op je maandelijkse energierekening! De vraag is dus niet meer ‘wat kost een zonnepaneel?’ maar ‘wat levert een zonnepaneel mij op?’ Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zonnepanelen bij HalloStroom te kopen. Je doet dan een eenmalige investering in zonnepanelen en die verdien je in een aantal jaren terug.
 • Waar betaal je precies voor?
  Als je ervoor kiest om via HalloStroom zonnepanelen te huren, dan zijn de volgende zaken bij je contract inbegrepen: in de eerste plaats krijg je A-kwaliteit zonnepanelen op je dak. Ook ontvang je omvormers en optimizers en wordt de installatie verricht door gecertificeerde installateurs. Je profiteert van een 100% allrisk verzekering en garantie en via een app heb je realtime inzicht in de opbrengstinformatie. Daarnaast is er ook 24 uur monitoring op afstand. Er is al een compleet pakket zonnepanelen met 11 panelen vanaf € 69 per maand!