Menu
8,3

Kosten zonnepanelen, weet waar je aan toe bent

Wat kost een zonnepaneel eigenlijk? Die vraag wordt maar wat vaak aan ons gesteld. Logisch natuurlijk, want als je de afweging maakt voor het wel of niet laten plaatsen van zonnepanelen, wil je vooraf weten wat de kosten van zonnepanelen voor jouw situatie zijn. De prijs van zonnepanelen is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst maakt het een groot verschil of je zonnepanelen gaat huren of kopen. Maar daarnaast heeft de uiteindelijke prijs ook te maken met de hoeveelheid zonnepanelen die je kiest en de ligging van je dak. En wie je uiteindelijk voor de plaatsing van zonnepanelen inschakelt. Als je kiest voor HalloStroom ben je in elk geval verzekerd van zo laag mogelijke kosten en een zo hoog mogelijk rendement.

Zie jij zonnepanelen wel zitten?

Meer weten?

Alles over de kosten van zonnepanelen

 • Daling in de kosten voor zonnepanelen
  Zonnepanelen worden al flink wat jaren op daken gelegd om te kunnen besparen op energie. Maar waar de kosten van zonnepanelen 10 jaar geleden nog behoorlijk hoog waren, zijn de afgelopen jaren (en dan met name de laatste drie jaar) de kosten voor zonnepanelen drastisch verminderd. Op dit moment bedragen de kosten voor zonnepanelen gemiddeld nog maar een vijfde van wat je tien jaar geleden ervoor moest betalen. Ook leveren ze steeds meer op omdat ze steeds meer energie opwekken als gevolg van de stijging in efficiëntie van de zonnecellen. Dat zorgt ervoor dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ook korter wordt.
 • Wat zit er in de prijs voor zonnepanelen inbegrepen?
  Als je kiest voor zonnepanelen, dan bestaat het totaalbedrag (of dat nu huur of koop is) uit een aantal zaken. Zo betaal je voor de zonnepanelen zelf, de omvormer en de eventuele optimizers die nodig zijn om je zonnepaneelsysteem zo efficiënt mogelijk te maken. Ook zijn de installatiekosten van zonnepanelen bij de totaalprijs inbegrepen. Bij de zonnepanelen die je kiest, heb je ook nog te maken met (prijs)verschillen. Zo heb je de keuze uit zwarte en blauwe zonnepanelen. De zwarte (monokristallijn) zonnepanelen zijn iets efficiënter dan de paarsblauwe variant (polykristallijn) maar zijn in aanschaf ook net iets duurder. Vaak kiezen mensen ook voor zwarte zonnepanelen omdat dat er op het dak mooier uitziet.
 • Lage kosten zonnepanelen: kies voor huren of kopen bij HalloStroom
  Om de kosten van zonnepanelen zo laag mogelijk te houden, kun je bij HalloStroom je zonnepanelen huren. Het doen van een (grote) investering is dan niet nodig: je betaalt elke maand een vast bedrag voor de zonnepanelen. En het mooie is: al vanaf dag 1 bespaar je op je maandelijkse energierekening! De vraag is dus eigenlijk niet meer ‘wat kost een zonnepaneel?’ maar ‘wat levert een zonnepaneel mij op?’ Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zonnepanelen bij HalloStroom te kopen. Je doet dan een eenmalige investering in zonnepanelen. Je terugverdientijd is dan vaak iets sneller dan bij zonnepanelen huren.
 • Waar betaal je precies voor?
  Als je ervoor kiest om via HalloStroom zonnepanelen te huren, dan zijn de volgende zaken bij je contract inbegrepen. In de eerste plaats krijg je A-kwaliteit zonnepanelen op je dak. Ook ontvang je omvormers en optimizers en wordt de installatie verricht door gecertificeerde installateurs. Je profiteert van een 100% allrisk verzekering en garantie en via een app heb je realtime inzicht in de opbrengstinformatie. Daarnaast is er ook 24 uur monitoring op afstand. Er is al een compleet pakket zonnepanelen met 11 panelen vanaf € 49 per maand!