Menu
8,6

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Een belangrijke vraag bij de keuze voor zonnepanelen is natuurlijk de werkelijke opbrengst van je zonnepanelen. Wil je zonnepanelen huren bij HalloStroom? Dan doe je allereerst online op onze website een dakcheck. Wij sturen je dan vervolgens een offerte toe waarop ook precies de opbrengst van de zonnepanelen staat weergegeven. Zo weet je vooraf meteen waar je aan toe bent en zie je wat je kunt gaan besparen.

Temp icon 1

Ons zonnestroomsysteem

Heb je nog meer stroom opgewekt dan nodig is voor de stroom voor je apparaten? Dat overschot aan stroom wordt vervolgens naar het stroomnet verstuurd. Alle stroom die je teruglevert aan het stroomnet, verrekent de energiemaatschappij aan het eind van het jaar met je verbruikte stroom. Dit principe noemen we ook wel salderen. Je werkelijke zonnepanelen rendement is dus hoger dan alleen de directe opbrengst die je gebruikt.

All inclusive onderhoud service HalloStroom

Meer dan alleen zonnepanelen

Zonnepanelen huren

Rendement zonnepanelen bepalen

Er zijn nogal wat factoren die bepalen hoe hoog het rendement op jouw zonnepanelen gaat zijn. Je moet dan denken aan het soort zonnepaneel dat je kiest, hoe ze geplaatst worden, welke weersomstandigheden er zijn, hoe oud de panelen zijn en wat het effect is van vuil op je zonnepanelen. Zo heb je met monokristallijn zonnepanelen het hoogste rendement. Ook de plaatsing van je zonnepanelen is van invloed op je rendement.

Je behaalt het hoogste rendement als je een schuin dak hebt met een hellingshoek van 35%. Verder is ook het weer een zeer belangrijke factor. Het gaat daarbij om het aantal zonuren per jaar, de intensiteit van het zonlicht en ook de temperatuur zelf. Naarmate zonnepanelen ouder worden, neemt het rendement van je zonnepanelen ook af. Na 25 jaar zal je waarschijnlijk nog zo’n 80% rendement behalen in vergelijking met het oorspronkelijke rendement. Vuil kan een negatief effect hebben op het rendement van je zonnepanelen. Zorg er daarom voor dat je de zonnepanelen regelmatig checkt op vuil en vervolgens reinigt.

Het rendement op zonnepanelen geeft weer hoe winstgevend een investering in zonnepanelen is. Wil je weten hoeveel rendement zonnepanelen je gemiddeld opleveren? Dit is al regelmatig door diverse partijen uitgezocht. Over het algemeen kun je uitgaan van een rendement dat te vergelijken is met het krijgen van 6% rente op een spaarrekening. Best interessant dus want zo’n hoog percentage krijg je tegenwoordig bij lange na niet van je bank. Investeren in zonnepanelen is in dat opzicht dus altijd een slimme keuze. En in gemiddeld 8,5 jaar tijd hebben de meeste mensen hun zonnepanelen terugverdiend (mits je kiest voor kopen).

Wat wordt jouw opbrengst?