Koop en investeer gelijk!

Zonnepanelen kopen is een investering die je in gemiddeld zeven tot negen jaar terugverdient. Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat, maar leveren ook een aantrekkelijk rendement op. Btw op de aanschaf van zonnepanelen is namelijk terug te vragen bij de Belastingdienst én je bespaart fors op je energienota. Maar wat is nu feitelijk de opbrengst van zonnepanelen kopen? We leggen het graag aan je uit.

Welke variabelen bepalen de opbrengst?


Bij de aankoop van zonnepanelen ga je uit van de meest ideale condities. Toch moet je rekening houden met een aantal factoren die de opbrengst van zonnepanelen bepalen en dus ook het te behalen rendement. Denk bijvoorbeeld aan het aantal zonuren per jaar, maar ook hoe de zonnepanelen zijn geplaatst. Zonnepanelen gericht op het zuiden leveren ongeveer 900 kWh per jaar op, terwijl de opbrengst bij plaatsing richting het oosten en westen minder is. Zonnepanelen liggen ideaal in hoek van 30 tot 35 graden en dus is een schuin dak ideaal voor een hogere opbrengst.


Hoe bereken je de opbrengst van zonnepanelen kopen?


Een set van tien zonnepanelen met een totaliteit van 2.500 aan Wattpiek (250 Wp per zonnepaneel) levert jaarlijks 2.250 kWh stroom. Leveranciers van zonnepanelen vermelden bij de zonnepanelen altijd het nominale vermogen en de te verwachte opbrengst in kWh. Het standaard vermogen van een zonnepaneel vermenigvuldig je met de correctiefactor 0,9 en zo weet je ongeveer wat de opbrengst is van zonnepanelen kopen.

Zonnepaneel besparing small

Wat levert het mij op?

Ben je benieuwd wat zonnepanelen jou opleveren? Je kunt bij ons een dakcheck doen om te kijken wat jouw dak oplevert!

Dakcheck - voordelen van huren