Menu
9,1

Soorten zonnepanelen

Wil je zonnepanelen huren om zelf zonne-energie op te wekken? Geweldig! Maar welke zonnepanelen zijn nu het beste? Geen zorgen, HalloStroom maakt het je supermakkelijk.

“Kiezen is niet lastig als je weet waar je op moet letten.”, zegt onze verkoopadviseur Sebastiaan de Greeve. Hij krijgt vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen de zonnepanelen en omvormers die we verhuren. We zetten hier alles overzichtelijk op een rij, zodat je gegarandeerd de beste keuze maakt.

Zonnepanelen: 1 merk

Wij blijven gedurende de hele huurovereenkomst van 15 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van je zonnepanelen. Nu komen we graag op de koffie, maar elke maand een paneel vervangen doen we liever niet. Het is daarom ook in ons belang om alleen topproducten te verhuren.

We verhuren uitsluitend Canadian Solar zonnepanelen, wat ons betreft het beste merk van dit moment. Onze installatie-expert Ronald van Pelt vertelt: “Dit merk zit technisch zo goed in elkaar, dat we er vrijwel nooit omkijken naar hebben. Zelfs niet na heftige hagel of storm. Daarnaast zijn de gebruikskosten laag, is de opbrengst per vierkante meter geweldig en zien de panelen er prachtig uit.”

Zonnepanelen: 2 opties

Je kan kiezen uit twee typen zonnepanelen. Het formaat is hetzelfde, het prijsverschil is minimaal en de opbrengst is vrijwel gelijk. Het verschil zit ‘m in de kleur. Wat denk je dat mooier staat op je dak: donkerblauw of zwart?

De zonnepanelen van HalloStroom

Canadian Solar HiKu6

  • Model: Canadian Solar HiKu6
  • Vermogen: 405 Wp
  • Afmeting: 1.72m x 1.13m
  • Kleur: Donkerblauw met zwarte rand

Canadian Solar HiKu6 (All-Black)

  • Model: Canadian Solar HiKu6 (All-Black)
  • Vermogen: 400 Wp
  • Afmeting: 1.72m x 1.13m
  • Kleur: Volledig zwart

Omvormers: 2 opties

De omvormer zet je opgewekte zonne-energie om van 12 Volt naar netspanning van 220 Volt. Dat kan op twee manieren.

Optie 1:

De eerste optie is de String-omvormer. Dit systeem bundelt de energie van alle zonnepanelen samen en zet dat in z’n geheel om naar bruikbare wisselstroom van 220V. Je hebt hier voor al je zonnepanelen slechts één van nodig, die je bijvoorbeeld in de meterkast hangt.

Voordeel

  • dit systeem is zo’n 20% goedkoper.

Nadeel

  • wanneer één paneel minder opwekt, wekken gelijk alle panelen minder op. Dit kan gebeuren door de schaduw van een boom, sneeuw die blijft liggen of viezigheid.

Optie 2:

De tweede optie is de Micro-omvormer. Dit systeem zet de opgewekte energie direct per individueel zonnepaneel om naar bruikbare wisselstroom van 220V. Deze micro-omvormers zijn zo klein dat we ze onder elk paneel op het dak plaatsen.

Voordeel

  • Als een zonnepaneel tijdelijk minder energie opwekt, hebben je andere panelen daar geen last van. Je stroomopbrengst zal dus hoger zijn. Daarnaast hoef je ook geen omvormer in huis te plaatsen.

Nadeel

  • Dit systeem kost zo’n 20% meer.

De beste keuze

Om de beste keuze te maken tussen deze twee typen omvormers, is het vooral van belang of omringende gebouwen en bomen de zon op je dak regelmatig blokkeren. Probeer bij die inschatting ook rekening te houden met de toekomst, want in een periode van 15 jaar worden kleine boompjes groot! Als je twijfelt welke systeem je moet kiezen, komt een van onze installatie-experts graag bij je langs voor professioneel advies.

Heb je nog vragen?

Wil je zelf groene stroom opwekken, maar heb je nog een vraag? Bijvoorbeeld of je dak geschikt is? Ons enthousiaste team zit voor je klaar! Vertel ons je wensen en je zorgen, dan denken we graag met je mee wat er allemaal mogelijk is. Je kan alvast de dakcheck doen, of direct contact opnemen met één van onze specialisten.

Doe de dakcheck