Menu
8,5

Hallo Marloes

HET IS WEER ZONDAG

Elke zondag zetten we een van onze medewerkers in het zonnetje. Want alleen met z'n allen maken we de wereld een beetje duurzamer. Ieder in zijn eigen rol en ieder op zijn eigen manier, maar wel met de neuzen dezelfde kant op. En als we vanuit ons pand in Gouda over de daken uitkijken, dan is er nog genoeg te doen. Op naar 100.000 woningen met zonnepanelen.

We zetten de bloemetjes buiten met Marloes van Human Resource en zochten met deze tuindersdochter de bloemenstal in Gouda op. Marloes die liever met de trein zou reizen en energie krijgt van een powernap op zondagmiddag. Die overal en nergens van de zon kan genieten en afhankelijk van haar mood 'Follow the Sun' opzet of 'Toppertje'. En naar die laatste is ze, ondanks dat er al heel wat rondlopen bij HalloStroom, steeds weer op zoek. De spanning zoekt ze op bij het abseilen, maar er zijn nog uitdagingen genoeg. Een maand lang vegetarisch of zelfs veganistisch eten bijvoorbeeld. Zeg nou zelf, deze teaser smaakt toch naar meer?

Marloes Hallo Stroom HR

Marloes over duurzaamheid, uit je dak gaan en besparen

Hallo Marloes! Ben je gespannen?
Nee hoor, maar je moet wel even aanwijzingen geven voor de foto.

Watt is jouw ideale plek in de zon?
Het park, mijn tuin, het strand. Eigenlijk overal waar de zon schijnt kan ik genieten.

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?
Een ultra koude Rosé

Welke muziek of artiest staat voor jouw ultieme zomervakantie?
Hangt af van mijn mood. Van ‘Toppertje’, tot ‘Follow the sun’, maar ook van ‘Year of summer’ kan ik echt genieten

Waarvan ga jij compleet uit je dak?
Als ik de loterij zou winnen, maar voor nu zou ik van een keertje stappen met vrienden ook al uit mijn dak gaan.

Hoe duurzaam ben jij eigenlijk?
Het laat nog wat te wensen over. Ik heb 3 zonnepanelen, scheid afval (al kan dit nog beter) en ik rijd veel minder dan vroeger. Ik heb 3 jaar lang ca. 800 km per week met een benzine auto door heel Nederland gereden. Als de verbinding tussen Delft en Gouda met de trein wat beter zou zijn, zou ik ook zeker vaker met OV gaan.

Welke duurzame uitdaging wil jij nog aangaan?
Een maand lang vegetarisch (of misschien wel veganistisch) eten.

Waar zoek jij spanning op?
Via scouting, toffe parcours afleggen, abseilen. Zelfs één keer andersom abgeseild, dus met je gezicht naar de grond. Daar zijn nog beelden van, maar die houd ik liever privé 😉.

Wie of wat kan jou elke keer weer laten stralen?
Mijn partner en vrienden. Ook de voldoening die ik haal uit vrijwilligerswerk laat me zo nu en dan stralen.

Welke zomerse outfit draag jij het liefst en welke is echt geen pan?
Zomerse jurkjes met flipflops of gewoon een shirtje met korte broek draag ik het liefst op een warme zomerdag. De trend van sokken in van sportslippers sla ik liever over.

Waar bespaar jij nooit op?
Vakantie! Liever een tijdje noodles eten dan een jaar niet op vakantie. Ook al is het gewoon een vakantie in eigen land.

Welk duurzame initiatief vind jij naast HalloStroom inspirerend?
Ik ben fan van de deelcultuur. Delen in plaats van alles zelf willen bezitten en altijd maar nieuw kopen. Vaak kan delen (lenen) met vrienden of familie, maar er zijn tegenwoordig hele sites voor het lenen of delen van auto’s, gereedschap, dakkoffers et cetera. Voor een klein bedrag per keer ben je onder de pannen. Zeker als je iets maar weinig gebruikt of maar 1 keer nodig hebt, vind ik dit een mooi alternatief.

Waar krijg jij energie van?

Van lekker bewegen onder andere. Een rondje wandelen of fietsen. Een avondje met vrienden doet het ook goed, maar dat zat er afgelopen periode nog niet in. Daarom heb ik regelmatig wandeldates met vriendinnen. Ik krijg ook energie van eten en van een powernap op de bank op zondagmiddag, echt heerlijk!

Hallo Stroom webinar julia en david1

Op zoek naar toppers

Hallostroom kantoor

Een luisterend oor

Hallostroom kantoor 7

Organiseren en verbinden