Menu
8,5

PERSBERICHT

HalloStroom kan groei verder versnellen met €35 miljoen aan funding van ASN Bank en Nationaal Groenfonds

Gouda, 5 januari 2022 - HalloStroom, de toonaangevende aanbieder van zonnepanelenverhuur, heeft op 30 december 2022 een projectfinanciering van in totaal € 35 miljoen aangegaan met ASN Bank en Nationaal Groenfonds. Hiermee heeft HalloStroom de middelen om haar ambitie waar te maken om binnen 3 tot 5 jaar 100.000 huishoudens te bedienen met zonnepanelenverhuur. HalloStroom heeft momenteel ruim tienduizend Nederlandse huishoudens die zonnepanelen huren tegen een maandelijkse vergoeding, waardoor de besparingen direct voelbaar zijn en duurzame energie binnen handbereik komt. In 2022 heeft HalloStroom ruim tweeënhalf keer meer klanten gerealiseerd ten opzichte van vorig jaar. Als gevolg van de gestegen energieprijzen en de behoefte aan lagere maandlasten, is de groei versneld.

Steeds meer huishoudens lagere rekening door nieuwe fondsen
Met de ter beschikking gestelde fondsen door ASN Bank en Nationaal Groenfonds kan HalloStroom verder groeien. Dit betekent dat steeds meer huishoudens maandelijks een lagere rekening krijgen, zonder dat ze een grote investering moeten doen. “De ondersteuning van ASN Bank en Nationaal Groenfonds is een belangrijke stap in onze missie om duurzame energie betaalbaar en toegankelijk te maken voor Nederlandse huishoudens.”, aldus Leslie Hogeveen, CEO van HalloStroom. “We zijn blij met de steun die we hebben ontvangen. Dit helpt om onze ambitie om binnen 3 tot 5 jaar 100.000 huishoudens te bedienen met zonnepanelen waar te maken.”

Waardevolle bijdrage
De funding van ASN Bank en Nationaal Groenfonds is een waardevolle bijdrage aan de groei van HalloStroom. Het is een duidelijk teken dat Nederlandse huishoudens steeds meer baat hebben bij zonnepanelenverhuur en dat HalloStroom daar een belangrijke rol in speelt. HalloStroom hoopt dat de funding van ASN Bank en Nationaal Groenfonds een stimulans is voor andere financiële instellingen om dezelfde stap te zetten en huishoudens de kans te bieden om te profiteren van de voordelen van zonnepanelen huren. Wel direct voordeel op de energierekening, zonder dat er een grote investering vereist is.

Meer financiële ruimte
“Het huren van zonnepanelen helpt particuliere huiseigenaren met de verduurzaming van hun woning en heeft als gevolg maandelijks meer financiële ruimte. Twee zaken die wij als duurzame bank belangrijk vinden. Met de verstrekte funding kan HalloStroom verder groeien en nog meer woningen in Nederland van duurzame energie voorzien. Dat sluit aan bij onze wens bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie en in 2030 als bank klimaatpositief te zijn”, aldus Marc Brito van de ASN Bank.

Gezamenlijk impact vergroten
Emile Peters, Investment Manager van het Nationaal Groenfonds: “Nationaal Groenfonds steunt HalloStroom met funding, die het mogelijk maken de eigen kapitaalinbreng te beperken. Daarmee kan HalloStroom haar werkkapitaal inzetten voor versnelde verdere doorgroei van haar activiteiten. Op die manier vergroten we, gezamenlijk, de impact van HalloStroom.”