Menu
8,5

We zitten (alweer) in een lockdown en we kunnen ons voorstellen dat je wel een beetje klaar bent met elke dag wéér hetzelfde wandelingetje rond je huis.

1. Maak deze HalloStroom Winter Cocktail

Haal de zon in huis met deze HalloStroom Winter Cocktail.

Adam jaime dmkmr Npt Mpw unsplash

Trommel je vrienden online op en maak er samen een cocktailparty van!

Watt heb je nodig? (voor 4 personen)

1 citroen
400 ml prosecco (of bruisend water voor de alcoholloze variant)
200 ml limoncello
100 ml bruisend water

Zo maak je het:

Snij de citroen in plakjes. Mix de prosecco, de limoncello en het bruisende water en schenk alles in 4 glazen. Lekker als aperitiefje met Kerst of Oud & Nieuw.

2. Leer een nieuwe taal

Altijd al je Frans willen perfectioneren? Of de eerste tekens in het Chinees leren? Of misschien Spaans, Arabisch of Portugees? Installeer de app DuoLingo (gratis). Met maar 5 minuutjes per dag spreek jij aan het eind van 2022 vloeiend Français.


Harli marten M9jr KDXO Qo U unsplash

Ga naar buiten, leer een nieuwe taal of maak een cocktail: in de lockdown kan het!

3. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Misschien heb je dit al in de eerste of de tweede lockdown gedaan: maar ga je huis eens door en kijk kritisch naar je spullen. Verkoop wat je niet meer nodig hebt en geef je spullen op die manier een tweede leven. Niet alleen goed voor je portemonnee, ook nog eens heel duurzaam.

4. Netflix? Kijk A life on our planet

Documentairemaker Sir David Attenborough heeft weer een prachtig verhaal gemaakt over het leven op onze planeet. Laat je meeslepen naar andere werelden en je verbazen over de prachtige natuur op de aarde.

5. Ga dansen

Misschien wat onwennig in het begin, maar na een tijdje doe je het zonder schroom in je eigen woonkamer: dansen. Zet je favo-hitje op en swing die heupen los. Krijg je het nog lekker warm van ook!

Kike vega F2qh3yjz6 Jk unsplash

Upgrade je ochtendroutine! Doe een paar yoga-oefeningen, ga sporten of volg een online meditatie.

6. Stel jezelf een doel

Wil je 5 minuten kunnen planken? Wil je een boek per maand lezen? Wil je net zo kunnen schilderen als Bob Ross? Wil je gitaar leren spelen? Het maakt niet uit wat het is, maar stel jezelf een doel en ga daar de komende lockdown aan werken.

7. Upgrade je ochtendroutine

Ooit een meeting gehad die om half zeven ‘s ochtends werd ingeschoten? Precies. De ochtend is van jou! Upgrade ‘m. Zet je wekker een half uurtje eerder, laat je telefoon in vliegtuigstand staan en doe iets wat je leuk vindt. Zet een kopje koffie voor jezelf, lees de krant, mediteer, ga een blokje om. Anything! Als de rest van de wereld dan wakker wordt, heb jij al lekker iets gedaan.

8. Leer iets nieuws

Sites als Coursera bieden talloze (gratis) cursussen aan die je op je eigen tempo kunt volgen. Denk aan designen, maar ook programmeren, psychologie of kunstgeschiedenis. Liever iets in het Nederlands? Check dan eens The School of Life.

Blijf gezond!

Nog geen zonnepanelen? Doe dan de dakcheck!