Menu
8,5

ZONNEPANELEN AANMELDEN BIJ NETBEHEERDER

Je kiest voor zonnestroom en dat moet je doorgeven aan de netbeheerder via energieleveren.nl. Zonder aanmelding kun je je maandelijkse voorschot niet verlagen en kan je energieleverancier de teruglevering van te veel opgewekte stroom niet verrekenen op je jaarafrekening. Dat vinden we zonde en dus helpen we je graag stapsgewijs op weg.

Hoe meld je jouw zonnestroomsysteem aan?

  • Meld je zonnestroomsysteem aan via energieleveren.nl
  • Vul je adresgegevens en de laatste 6 tekens van je meternummer in
  • Vul ook je contactgegevens in en verifieer je e-mailadres
  • Log in en vul de gevraagde informatie in: datum ingebruikname, aantal zonnepanelen, vermogen per zonnepaneel, merk en type omvormer, vermogen omvormer, energieopslag. Deze informatie sturen wij je per email toe zodat jij je zonnestroomsysteem gemakkelijk en snel kunt aanmelden.
Hallo Lelystad dag naakte daken

VERLAAG JE MAANDELIJKSE VOORSCHOT VANAF DE START VAN JE CONTRACT

Waarom is aanmelding netbeheerder verplicht (en slim)?

  • Zonder aanmelding is de netbeheerder niet op de hoogte van teruglevering van stroom die je te veel hebt opgewekt. Je kunt zelfs een gedeelte van de opgewekte stroom kwijt raken. Hoe terugleveren aan het energienet werkt, lees je op hallostroom.nl/faq/hoe-werken-zonnepanelen.
  • Je kunt je maandbedrag bij de energieleverancier zonder aanmelding niet verlagen. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen op jouw dak, neem je geen tot nauwelijks stroom meer af van je energieleverancier en dalen je variabele energiekosten. Het maandelijkse voorschot kan dus ook omlaag.
  • Zonder aanmelding kom je niet (meer) in aanmerking voor het kosteloos vervangen van je analoge door een slimme meter. Dat is natuurlijk zonde van het geld.
  • Het energienet is vergelijkbaar met onze snelwegen. De netbeheerder zorgt ervoor dat deze “energiesnelwegen” in elke regio blijven doorstromen. Om knelpunten te voorkomen, moet de netbeheerder een piek in teruggeleverde stroom zien aankomen. Zo blijft het energienet “filevrij” en is er voldoende stroom voor iedereen.

HalloStroom Klantenservice

Een kleine moeite om je zonnestroomsysteem aan te melden bij de netbeheerder. Zo werken je zonnepanelen dubbel in jouw voordeel! Kom je er echt niet uit met de aanmelding bij energieleveren.nl? Bel Klantenservice gerust via 030 - 767 00 78. We helpen je alsnog snel op weg.