Menu
8,5

Zelf zonnestroom opwekken op je Amersfoortse dak is een super goed idee! Met ruim 1700 zonuren per jaar is de Keistad de ideale plek om financieel te profiteren van de zon. Amersfoort heeft met de provincie Utrecht afgesproken om in 2030 minimaal 500 megawatt duurzame energie op te wekken. Om dat te halen moet het aantal zonnepanelen de komende jaren flink groeien. Met 70.000 huizen in de gemeente is daar volop ruimte voor!

Wil jij meedoen met de groene revolutie en ook je eigen stroom opwekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Zonnepanelen huren in Amersfoort

Zonnepanelen huren in Amersfoort is goed voor het milieu én je portemonnee. Omdat je niets hoeft te investeren, kan je je spaargeld voor iets anders gebruiken. Je betaalt een vaste huurprijs per maand, inclusief garantie en allrisk verzekering. Het huurbedrag blijft gedurende 15 jaar gelijk, terwijl de energieprijzen hoogstwaarschijnlijk verder oplopen.

Zonnepanelen huren betekent zorgeloos duurzame stroom opwekken. HalloStroom is er verantwoordelijk voor dat je zonnesysteem goed functioneert. Je krijgt alleen topkwaliteit onderdelen en mocht je tóch een probleem hebben met je installatie, dan komt onze specialist je kosteloos helpen.

Met zonnepanelen kan een gezin in Amersfoort elk jaar ruim 1.400 euro op de energierekening besparen!

Hoeveel kun je besparen met huren?

Door zonnepanelen te huren ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoons huishouden in Amersfoort die overstapt op zonnepanelen. Ze verbruiken 4000 kWh per jaar.

Vanaf 1 januari 2023 is de stroomprijs €0,40 per kilowattuur (kWh) voor verbruik tot 2900 kWh. Daarboven kost een kWh gemiddeld €0,70.

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 193

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 76

Besparing op stroom, per maand

€ 117

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.404

Amersfoorters lopen warm voor zonne-energie

Van de 70.000 huishoudens in Amersfoort hebben er zo’n 10.000 al zonnepanelen op hun dak liggen. Zeker nog eens 10.000 woningen zijn ook geschikt om zonnestroom op te wekken. Jij kan nu ook je steentje bijdragen en klaar zijn voor de energietransitie. Met de optie om zonnepanelen te huren maakt HalloStroom het opwekken van zonnestroom voor iedereen bereikbaar.

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?

Dordrecht zwaar

UIT JE DAK MET DE BUREN

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, wat samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel. 1 dak is maar 1 dak. Verdien 150 euro cashback voor ieder huis dat meedoet. Dat is ook duurzaam in jouw voordeel.

Burenvoordeel

Zonnepanelen in Zuid-Holland: ervaringen van onze klanten

Goede communicatie en goed werk geleverd. Ik ben zeer te spreken over mijn zonnepanelen. De installatie is op een handige manier ingedeeld. Er is rekening gehouden met onze satelliet en hoe we daar het best de panelen omheen konden plaatsen. Duidelijke offerte die is opgevolgd door een voor onderzoek afspraak waar verschillende dingen werden gecheckt en daarna de afspraak gemaakt voor het plaatsen. Het plaatsen ging vlekkeloos. Dank voor de goede zorg en service! Zeker een aanrader voor iedereen.
Thomas Noordwijk
10/10
Zeer tevreden over de dienstverlening Vanaf het eerste contact t/m de montage is alles prima geregeld. Alle afspraken keurig nagekomen en vriendelijke professionele medewerkers. De thuis check was zeer grondig, de medewerker nam de tijd en kwam met het beste advies en duidelijke uitleg wat er blij de montage zou gaan gebeuren. Op de dag van montage precies op tijd kwamen drie vriendelijke heren en deze hebben in een ochtend alles keurig geplaatst en aangesloten. Ik ben meer dan tevreden, echt super geregeld.
Richard Rotterdam
10/10
Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak. De kosten voor meeverhuizen zijn voor jou.
 • Hoe zit het met het onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn zonnestroompakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.