Menu
8,5

HALLO (ZON)VAKANTIE!

Vakantie in eigen land of over de grens, we zijn eraan toe. Pak je koffers, trek de deur achter je dicht en ga. Of ben je de bespaartips nog vergeten?

Doe nog even een besparingsronde door je huis

Geef je huis ook (zon)vakantie en voorkom sluimerverbruik. Ongemerkt verbruiken elektrische apparaten ook energie wanneer ze op stand-by of “uit” staan. Hoe vaak doe jij een besparingsronde door je huis voordat je op reis gaat? Als je er over nadenkt net zo logisch als het inpakken van je koffer.

Langste dag zon fietsen zonne energie

Extra budget voor op vakantie?

Hieronder vind je de belangrijkste bespaartips van onze experts. Ook dat is duurzaam in jouw voordeel.

BESPARINGSTIPS VOOR DE VAKANTIE

  • Dag sluimerverbruik

Haal voor vertrek zoveel mogelijk stekkers uit het stopcontact. En vergeet de opladers voor je telefoon, iPad of laptop niet. Elektrische apparaten als je televisie, HD-ontvanger, computer, kokend waterkraan en koffiemachine verbruiken continu energie. Dat terwijl jij denkt dat ze “uit” staan. Met elkaar slurpen ze ongemerkt gemiddeld 450 kWh aan stroom. Dat kost jou zo’n €100 per jaar extra. Stekker eruit dus als je op vakantie gaat. Wel zo energiezuinig.

Sommige apparaten functioneren niet zonder stand-by stand, zoals de cv-ketel, het alarmsysteem of een smart-deurbel. Een besparingsstekker biedt uitkomst. Wil je de indruk wekken dat er ’s avonds iemand thuis is? Plaats een timer op je verlichting.

  • Koelkast op vakantiemodus

Je zal nu wel grinniken, vakantiemodus voor je koelkast en vriezer? Maar echt, je bespaart! Zet je koelkast en vriezer een week voor je vertrek op dieet. Dus eet je vriezer leeg en koop alleen de noodzakelijke etenswaren.

Een lege koelkast kan je tijdens je vakantie uitschakelen. Is dit voor jou onmogelijk of wil je juist een volle koelkast terugvinden? Vul dan de inhoud aan met flessen. Zo heeft je koelkast minder energie nodig om te koelen met een lager verbruik als resultaat. En die tweede (drank)koelkast in de bijkeuken, schuur of kelder kan je uitschakelen, nog meer besparing.

  • Neem maar een ijsje op vakantie

Verruil de Noordpool voor een tropisch eiland en ontdooi die diepvriezer. Die drie millimeter ijs in je vriezer verdwijnt als sneeuw voor de zon en zorgt al gauw voor een energiebesparing van 30%.


Dit jaar een beetje extra genieten van je vakantie? Het is je gegund. Doe dat besparingsrondje en besteed dat geld aan leukere dingen. We wensen je met het team van HalloStroom veel (zon)plezier!

Hoeveel bepaar ik met zonnepanelen op mijn dak?

Dordrecht zwaar
Rotterdam Hallo Stroom
Hallo Stroom Lelystad a6 windmolens zonnepanelen
Hallo Almere kijk op de daken
Hallo Lelystad dag naakte daken