Menu
8,5

HEB JIJ WEL DE GOEDE OMVORMER?

Afgelopen februari heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de Netcode Elektriciteit gewijzigd voor consumenten. Hiermee is vastgelegd dat elke zonne-installatie vanaf 27 april over een zogenaamd conformiteitscertificaat moet beschikken. De omvormers voor zonnepanelen die aan deze nieuwe wettelijke eisen voldoen, worden door Netbeheer Nederland gepubliceerd in een lijst.

Onze omvormers, van GoodWe en SolarEdge, hebben beide een certificaat van erkenning ontvangen. Een bevestiging van het feit dat we alleen met A-kwaliteit producten werken. Voor jou de zekerheid dat je optimaal kunt blijven profiteren van je zonnepaneleninstallatie. Ga jij nog energie aan het stroomnet leveren? Dan ben je vanaf nu verplicht je installatie inclusief merk en type omvormer aan te melden op de website energieleveren.nl.

Dit hebben we bereikt

53.647 zonnepanelen geplaatst
7.482 huishoudens aangesloten
171.665 ton CO2 voorkomen

SERIE- OF PARALLEL GESCHAKELD?

Hallo Stroom Verschil Omvormer 01

Bij een serieschakeling zijn de zonnepanelen aangesloten achter elkaar. Zo wordt de stroom van nummer 1 naar nummer 2 en van nummer 2 naar nummer 3 doorgegeven. Wanneer er een storing ontstaat tussen de panelen, krijgt geen van de zonnepanelen meer stroom.

Bij een zogenaamde parallelschakeling zijn de zonnepanelen juist naast elkaar aangesloten, allemaal op dezelfde spanning. Ieder panneel haalt zelfstandig de stroom vanuit de doorvoer. Dit betekent ook dat ze onafhankelijk van elkaar kunnen blijven werken.