Menu
8,5

Hallo zonnepanelen (uitleg)

Steeds meer daken schitteren van de zonnepanelen. Dat maakt ons blij! Want hoe meer zonnepanelen, hoe meer duurzame energie mensen opwekken en gebruiken. Des te beter voor de wereld.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn ontwikkeld om de 100% natuurlijke energie van de zon om te zetten in bruikbare stroom. Dat is de elektriciteit die jij dagelijks uit je stopcontacten haalt. Bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon, het volgen van het EK voetbal op de buis of om ’s avonds het licht aan te kunnen doen.

Om te zorgen dat de zonnepanelen zoveel mogelijk stroom kunnen opwekken, liggen ze op het dak van je huis. De ideale plek is pal op het zuiden, ongehinderd door schaduw van bomen of hoge gebouwen. De realiteit is anders en daarom zijn zonnepanelen zo ontwikkeld dat daglicht al voldoende is om energie op te wekken. Je zonnepanelen kunnen dus heel goed op het oosten en op het westen geplaatst worden. En ja, ze mogen de schaduw liggen.

Zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, stroomt er al zonne-energie jouw huis binnen. Het zonlicht – of eigenlijk het daglicht – wordt opgevangen door de zonnepanelen en omgezet in gelijkstroom. Onze huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom uit de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom die via de meterkast door je huis wordt verspreid. Nu kun je je bestaande elektrische apparaten duurzaam gebruiken.

Hallo Stroom Werking Zonnepanelen v03

JE BESTAANDE ELEKTRISCHE APPARATEN GEBRUIK JE NU DUURZAAM

Teveel of te weinig stroom

Zonneschijn heeft niet een continue kracht en varieert van een hoge zonnekracht midden zomer tot zwak gedurende een zwaar bewolkte winterdag en ’s nachts. In de zogeheten piekperiodes waarin je meer energie opwekt dan je verbruikt, wordt de stroom teruggeleverd aan het energienet. En wanneer je minder energie opwekt dan je verbruikt, krijg je juist stroom aangeleverd door het net. Je zit dus nooit zonder stroom!

Zonnepanelen voor jouw thuis

Bespaar direct
Vanaf dag 1 bespaar je op je energierekening, want je wekt je eigen stroom op. Zo houd jij geld over voor belangrijkere dingen.

Geen investering
Je huurt je zonnepanelen voor een vast bedrag per maand. Je hoeft geen spaargeld te hebben of een lening af te sluiten.

Geen gedoe
Je zonnepanelen doen het altijd. Is er toch iets mis? Geen zorgen: wij fixen het voor je. Natuurlijk zonder extra kosten.


Rekenvoorbeeld jaarlijkse besparing

  • Huidige stroomkosten * € 120 per maand
  • Eenmalige investering gratis
  • Huur 12 panelen € 73 per maand
  • Besparing per maand € 47 per maand
  • Besparing per jaar € 564 per jaar
* o.b.v. 4000 kWh verbruik
** dit is een rekenvoorbeeld. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.