Menu
8,1

Hallo zonnepanelen (uitleg)

Steeds meer daken schitteren van de zonnepanelen. Dat maakt ons blij! Want hoe meer zonnepanelen, hoe meer duurzame energie mensen opwekken en gebruiken. Des te beter voor de wereld.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn ontwikkeld om de 100% natuurlijke energie van de zon om te zetten in bruikbare stroom. Dat is de elektriciteit die jij dagelijks uit je stopcontacten haalt. Bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon, het volgen van het EK voetbal op de buis of om ’s avonds het licht aan te kunnen doen.

Om te zorgen dat de zonnepanelen zoveel mogelijk stroom kunnen opwekken, liggen ze op het dak van je huis. De ideale plek is pal op het zuiden, ongehinderd door schaduw van bomen of hoge gebouwen. De realiteit is anders en daarom zijn zonnepanelen zo ontwikkeld dat daglicht al voldoende is om energie op te wekken. Je zonnepanelen kunnen dus heel goed op het oosten en op het westen geplaatst worden. En ja, ze mogen de schaduw liggen.

Zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, stroomt er al zonne-energie jouw huis binnen. Het zonlicht – of eigenlijk het daglicht – wordt opgevangen door de zonnepanelen en omgezet in gelijkstroom. Onze huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom uit de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom die via de meterkast door je huis wordt verspreid. Nu kun je je bestaande elektrische apparaten duurzaam gebruiken.

Dak met zonnepanelen zon Hallo Stroom

JE BESTAANDE ELEKTRISCHE APPARATEN GEBRUIK JE NU DUURZAAM

Teveel of te weinig stroom

Zonneschijn heeft niet een continue kracht en varieert van een hoge zonnekracht midden zomer tot zwak gedurende een zwaar bewolkte winterdag en ’s nachts. In de zogeheten piekperiodes waarin je meer energie opwekt dan je verbruikt, wordt de stroom teruggeleverd aan het energienet. En wanneer je minder energie opwekt dan je verbruikt, krijg je juist stroom aangeleverd door het net. Je zit dus nooit zonder stroom!

Reken het maar eens uit

Een gezin met 2 kinderen verbruikt gemiddeld 4.000 - 4.500 kWh aan energie per jaar. Daar betaal je met de huidige energietarieven zo'n 73 euro voor. Het huren van 12 zonnepanelen voor diezelfde hoeveelheid energie kost je 54 euro. Gegarandeerd 15 jaar lang! Dat betekent per direct 19 euro per maand besparen en 3,5 duizend euro tijdens de complete looptijd. Waarom zou je dat niet doen?

Met ons huurabonnement hoef je dus niet(s) te investeren. Sterker nog, je krijgt 500 euro cashback, mits je vóór 31 juli voor zonnepanelen van HalloStroom kiest. Zo houd jij geld over om andere leuke of belangrijke dingen te doen.

Te goed om waar te zijn? De kleine lettertjes kun je hier gewoon nalezen. Bekijk hieronder wat jij kunt besparen en reken uit je winst!

Rekenvoorbeeld jaarlijkse besparing

  • Huidige stroomkosten * €83 per maand
  • Eenmalige investering gratis
  • Huur 12 panelen €55 per maand
  • Besparing per maand €28 per maand
  • Besparing per jaar €340 per jaar
* o.b.v. 4000 kWh verbruik