Menu
8,5

Zonnepanelen op je Rotterdamse dak is een geweldig idee! Met 1800 zonuren per jaar ben je in de Maasstad verzekerd van een goede opbrengst. Dat is goed voor je portemonnee én goed voor het milieu.

In 2021 had de gemeente al zo’n 30.000 woningen voorzien van zonne-energie. Uiterlijk 2030 moet dat aantal in Roffa vertienvoudigd zijn naar 300.000. Dat is nou een goed voorbeeld van niet lullen maar poetsen.

Wil je meedoen met de groene revolutie en ook je eigen stroom opwekken? Maar geef je liever niet in één keer een klap geld uit? Dan is zonnepanelen huren bij HalloStroom dé oplossing voor jou! Bespaar zonder investering direct op je energierekening en geniet voortaan van je eigen 100% duurzame stroom.

Zonnepanelen huren in Rotterdam

Door zelf groene energie op te wekken bespaar je bakken aan CO2 uitstoot én bespaar je vele euro’s op je energierekening. En omdat je met het huren van zonnepanelen niets hoeft te investeren, kan je je spaargeld voor iets anders gebruiken. Je betaalt alleen een vaste huurprijs per maand, inclusief garantie en allrisk verzekering. Het huurbedrag blijft voor 15 jaar gelijk, terwijl de normale energieprijzen hoogstwaarschijnlijk verder zullen stijgen.

Zonnepanelen huren betekent zorgeloos duurzame stroom opwekken. HalloStroom komt zelf alles aansluiten en is er verantwoordelijk voor dat je zonnesysteem goed functioneert. Je krijgt uitsluitend topkwaliteit onderdelen en mocht je tóch een probleem hebben met je installatie, dan komen onze specialisten je kosteloos helpen.

Hoeveel kun je besparen met huren?

Door zonnepanelen te huren ga je direct profiteren van een lagere energierekening. In het rekenvoorbeeld hieronder zie je de situatie voor een vierpersoonshuishouden in Rotterdam die overstapt op zonnepanelen. Het verbruik is 4000 kWh per jaar.

Vanaf 1 januari 2023 is de stroomprijs €0,40 per kilowattuur (kWh) voor verbruik tot 2900 kWh. Daarboven kost een kWh gemiddeld €0,70.

2022

Stroomkosten zonder zonnepanelen, per maand

€ 193

Investering zonnepanelen

€ 0

Huur 12 zonnepanelen, per maand

€ 76

Besparing op stroom, per maand

€ 117

Besparing op stroom, per jaar

€ 1.404

Met zonnepanelen kan een gezin in Rotterdam elk jaar ruim 1.400 euro op de energierekening besparen!

Rotterdammers barsten van de zonne-energie

Nultien beschikt over ruim 28 vierkante kilometer aan daken. Als die vol met zonnepanelen zouden liggen, wordt er 700MW aan stroom opgewekt. Dat is genoeg om 230.000 woningen van groene energie te voorzien. Als je ook de mogelijkheden op het water en in zonnevelden meerekent, is de totale zonnepotentie van Rotterdam zelfs dubbel zo groot.

Dat komt goed uit, want in 2050 wil Rotterdamdat volledig energieneutraal zijn. Zonnepanelen spelen daar een belangrijke rol in. Jij kan nu ook je steentje bijdragen en klaar zijn voor de energietransitie van Rotjeknor. Met de optie om zonnepanelen te huren maakt HalloStroom het opwekken van zonnestroom voor iedereen bereikbaar. Ja toch, niet dan?

Doe snel de dakcheck

Wil je weten of zonnepanelen huren iets voor jou is? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies van één van onze specialisten. Je kunt ook alvast de dakcheck doen om te controleren of jouw dak geschikt is.

Wat ga jij besparen?