Menu
8,6

Watt jij wilt weten over zonnepanelen in Rotterdam

28,6 km2 dakpotentieel in Rotterdam

Rotterdam wil in 2030 koploper zonne-energie zijn met een potentie van 324,2 km2 aan zonoppervlakte. Heb jij al zonnepanelen op je dak?

In Rotterdam wordt jaarlijks €5.960.216 bespaard

Niks investeren, direct besparen.

2.031 zonuren per jaar in Rotterdam

Behaal zonnig veel voordeel uit je eigen duurzaam opgewekte stroom en stop met te veel betalen.

Zonnepanelen huren in Rotterdam

Rotterdam is een van de steden in Nederland met het grootste oppervlak aan platte daken. Dit biedt dus legio aan mogelijkheden voor de inzet van zonnepanelen. En bij HalloStroom is zonnepanelen huren bereikbaar voor iedereen, zonder investering. Met A-kwaliteit panelen en een allriskverzekering ben je vanaf dag 1 gegarandeerd onder de pannen. Iconen als Rotterdam CS, Ahoy, Theater Zuidplein en Maassilo gingen je voor in hun keuze voor zonnepanelen. Ontdek de potentie aan zonne-energie van jouw Rotterdamse dak!

Reken het maar eens uit

Een gezin met 2 kinderen verbruikt gemiddeld 4.000 kWh aan energie per jaar. Daar betaal je met de huidige energietarieven zo'n 93 euro voor. Het huren van 12 zonnepanelen voor diezelfde hoeveelheid energie kost je 55 euro. Gegarandeerd 15 jaar lang! Dat betekent per direct 38 euro per maand besparen. Dat is bijna 7000 euro tijdens de hele looptijd. Waarom zou je dat niet doen?

Bekijk hieronder wat jij kunt besparen en reken uit je winst!

Rekenvoorbeeld jaarlijkse besparing

 • Huidige stroomkosten * € 103 per maand
 • Eenmalige investering gratis
 • Huur 12 panelen € 57 per maand
 • Besparing per maand € 46 per maand
 • Besparing per jaar € 552 per jaar
* o.b.v. 4000 kWh verbruik

Wat ga jij besparen?

Rotterdam Hallo Stroom

UIT JE DAK MET DE BUREN

Tackle elkaar bij de voordeur, klim over de schutting en ga uit je dak, wat samen met je buren krijg je nu nog meer voordeel. 1 dak is maar 1 dak. Verdien 150 euro cashback voor ieder huis dat meedoet. Dat is ook duurzaam in jouw voordeel.

Burenvoordeel

Zonnepanelen in Rotterdam: ervaringen van onze klanten

Wij waren door een kennis doorverwezen naar Hallostroom omdat hij goed geholpen was. Inmiddels hebben wij de zonnepanelen liggen op ons dak en wij zijn ook heel tevreden over hoe alles is gegaan. Aanbevelen? Ja!
Rosana Schiedam
10/10
snelle afhandeling, goede voorlichting en komen hun afspraken na tot nu toe bevalt het ons prima en zien dit zeker terug op onze afrekening van de energie leverancier. voor verdere info is dit nog te kort omdat we de panelen vanaf maart hebben.
Ben Schiedam
8/10
Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak.
 • Hoe zit het met het onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn stroompakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.