Menu
8,5

DAG BESNEEUWDE DAKEN, HALLO LENTE!

Van sneeuw- en ijspret naar relaxen op je dakterras in een paar dagen. Nederland in een notendop. Van je winterjas naar bikini en van soepel glijdende schaatsen naar de openheid van teenslippers. Wij kijken na de koude dagen in de meeste gevallen vol verlangen uit naar de zomer. Ieder zijn voorkeur natuurlijk. Maar wat zijn de gevolgen van al die weertypes voor je zonnepanelen? Dat ligt aan meerdere factoren.

Is dat erg? Sneeuw op je zonnepanelen?

Zo vaak sneeuwt het niet in Nederland, maar af en toe hebben we even ‘geluk’. Het nadeel? Besneeuwde zonnepanelen leveren geen energie op. Dat is op zich niet zo erg, vaak is de sneeuw hier binnen een paar dagen weer weg. Bovendien is de opbrengst van je zonnepanelen in de wintermaanden al een stukje lager dan in de zomer. Dat heeft vooral te maken met de intensiteit van de zon. Die is in de maanden juni, juli en augustus simpelweg hoger.

Sneeuw op zonnepanelen

NA EEN WEEKJE SNEEUW OF REGEN LIGGEN JE ZONNEPANELEN ER WEER BLINKEND BIJ

Dag winterkou, HalloStroom!

Naast de buitentemperatuur bepalen de vuilafstotende laag, de ligging en de hellingshoek van je zonnepanelen hoelang de sneeuw blijft liggen. Als de temperaturen iets boven het 0-punt uitkomen, glijdt sneeuw vaak vanzelf van de panelen af. Je hoeft dus niet direct het dak op om ze sneeuwvrij te maken. Mocht je toch niet een paar dagen kunnen wachten, doe dan in ieder geval voorzichtig en verwijder alleen de losse sneeuw. Zonnepanelen zijn anders dan de voorruit van je auto en een ijskrabber is geen goed idee. Je beschadigt al snel de vuilafstotende laag of de panelen zelf en dat is weer slecht voor de levensduur en het rendement.

Het grote voordeel van sneeuw en regen?

Het zijn gratis wasbeurten voor je zonnepanelen. na een weekje sneeuw of regen zie je dat veel zonnepanelen er weer blinkend bij liggen. Maar goed, uiteindelijk wil je vooral genieten en profiteren van de zon op je dak. Vanaf maart wordt de zonintensiteit weer hoger en zullen je zonnepanelen meer energie gaan opwekken. Als we dat kunnen combineren met zonnige dagen en regenachtige nachten, dan komt het vast goed.

Bespaar direct met zonnepanelen

Bespaar direct
Vanaf dag 1 bespaar je op je energierekening, want je wekt je eigen stroom op. Zo houd jij geld over voor belangrijkere dingen.

Geen investering
Je huurt je zonnepanelen voor een vast bedrag per maand. Je hoeft geen spaargeld te hebben of een lening af te sluiten.

Geen gedoe
Je zonnepanelen doen het altijd. Is er toch iets mis? Geen zorgen: wij fixen het voor je. Natuurlijk zonder extra kosten.

Te goed om waar te zijn? Bekijk hieronder wat jij kunt besparen en reken uit je winst!

Rekenvoorbeeld jaarlijkse besparing

 • Huidige stroomkosten * € 120 per maand
 • Eenmalige investering gratis
 • Huur 12 panelen € 73 per maand
 • Besparing per maand € 47 per maand
 • Besparing per jaar € 564 per jaar
* o.b.v. 4000 kWh verbruik
** dit is een rekenvoorbeeld. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

wat ga jij besparen?

Meer weten?

Meest gestelde vragen

We begrijpen heel goed dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Vind je niet het antwoord dat je zocht. Bel ons dan gerust voor een advies op maat.

 • Is mijn dak geschikt?
  Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De exacte opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.
 • Hoeveel ga ik besparen?
  Wat je precies gaat besparen hangt af van je kosten en verbruik op dit moment, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Via de online dakcheck of persoonlijk aan de telefoon informeren we je graag over de beste keuze voor jouw situatie.
 • Wat als ik ga verhuizen?
  Er zijn drie opties als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen. • Overdragen Je huurcontract wordt simpelweg overgedragen aan de nieuwe bewoner. Geen gedoe en jullie profiteren beiden. • Afkopen Je betaalt, tegen een in verhouding laag bedrag, je zonnepanelen af, of de nieuwe bewoner doet dat. Denk ook even aan de eventuele btw-teruggave. • Meeverhuizen Je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. Wij verzorgen de verhuizing naar en de installatie op je nieuwe dak. De kosten voor meeverhuizen zijn voor jou.
 • Hoe zit het met onderhoud?
  Zonnepanelen huren bij HalloStroom betekent 100% duurzame stroom zonder risico’s of stress. Naast het huren van je abonnement ben je gelijk allrisk verzekerd en wordt alles voor je geregeld en gemonitord. Daarnaast hoef je de zonnepanelen niet schoon te maken, want dat doet de regen voor je. En denk je dat er iets mis is met je zonnepanelen of het systeem? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.
 • Wat zit er in mijn pakket?
  Wij gebruiken specifiek het woord ‘zonnestroomsysteem’, want met alleen zonnepanelen ben je er nog niet. De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is namelijk nog niet bruikbaar als energie. Naast zonnepanelen heb je ook nog een omvormer nodig, die de elektriciteit omzet in bruikbare energie voor je eigen meterkast en een montageset voor een veilige plaatsing op het dak. Dit alles samen vormt wat wij ‘jouw eigen zonnestroomsysteem’ noemen.